Vierailija

Meillä on ensi kesälle matka varattu Retimnoniin, ollaan kyllä ennen käyty Kreetalla, mutta ei tuolla. Kertokaapa millainen paikka on kyseessä, plussat/miinukset? Meillä hotelli on Rithymna Beach, onko joku käynyt siellä? Kiitokset kaikesta tiedosta ;).

Kommentit (13)

Platanias on kylä ja Rety on yliopistokaupunki. Ennemminkin vertaisin sitä Hanian kaupunkiin. Tosin Rety on paljon paljon mukavampi. Vanhakaupunkin on aivan ihana.

Sitä "elämää", jota kyselit, löytyy rantakadulta ja tuolta vanhasta kaupungista. Jälkimmäisestä löytyy myös parhaimmat ruokapaikat.

Rantakatua pitkin pääsee leveää jalkakäytävää pitkin vanhaan kaupunkiin asti. Ja koko matkan varrella on kauppoja, ravintoloita ym.Jos oikein muistan, niin onko tuo teidän hotelli aika kaukana keskustasta?Tässä myös linkki hyville Rethymnon sivuille;

http://koti.phnet.fi/viitanju/

Oli aika ihana. Tyypillinen rantakohde, mutta paljon nähtävää (vanha kaupunki, ravintolat, linnake...) niin pieneksi paikaksi. Päiväretkiä oli paljon tarjolla eri makuihin, varsinkin isompien lasten kanssa varmasti kivoja, meillä niin pienet, ettei lähdetty mihinkään rotkoille samoilemaan tms. :) Omasta mielestä parasta oli pitkä biitsi, melkein mistä vain rannalle tosi lyhyt matka, ja ihmiset. Todella ystävällisiä!Luulen kyllä, että Retimnon on ihan keskikesällä paljon ikävämpi paikka, turisteja tupaten ja törkeän kuuma. Me oltiin siellä syksyllä, kun ilmat oli vähän leppeämmät ja turistikausi päättymässä. Kannattaa myös olla tarkkana tuliaisten kanssa. Siellä myytiin priimaa ja roskaa ihan vierekkäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävimme Retimnonissa huhti-toukokuun vaihteessa 2008 ja tykkäsimme kaiken kaikkiaan paikasta. Oli tekemistä ja katsomista. Vesi oli meressä vielä hieman viileää, mutta heitimme siellä kuitenkin talviturkin pois. Ruokapaikoista ravintola Lissus oli ylivertainen: Maukas ruokas ja hyvä palvelu! Lapsetkin tiesivät vain yhden paikan ja se oli Lissus.

Ja hyvä kuva jäi paikasta!

Ihmiset todella ystävällisiä ja luonto siisti/ei roskainen. Hotelli oli meillä Ibiscos Garden ja hyvä kuva jäi hotlasta myös. Henkilökunta mukavaa ja ystävällistä. Hotellin ravintola oli ainakin päiväsaikaan tosi surkea, illalla ei kertaakaan viikon aikana siinä syöty. Kävimme aina rantakadulla syömässä.Todella lämpimästi voin suositella siinä rantakadulla sellaista ravintolaa kuin Lissus! Siis todella hyvä paikka ja sairaan hyvä ruoka. Saa ihan kreikkalaista ruokaa+ ihan perussettiä lihaa ja ranskiksia.Me tehtiin päiväretki Kreetan suurimpaan/Kreetan pääkaupunkiin Irakleoniin ja käytiin siellä shoppailemassa ja sitten käytiin siellä 4000 vuotta vanhoilla kaivauksilla (en nyt muista mikä niiden nimi oli), on kuitenkin yksi Kreetan suurimmista nähtävyyksistä!En ole juurikaan matkustellut, joten tämä reissu oli kaikinpuolin erittäin onnistunut ja mitään miinusta en oikeen keksi, paitsi hinnat. Hinnat on ihan samaa tasoa, kuin suomessa! Ruoka-annokset oli ehkä himpun verran halvempia ravintolassa, mutta kaikki vaatteet ja kengät ja ruoka kaupassa oli saman hintaista kun suomessa.Että tällästä!

Ranta on jotain 6 (?) kilometriä pitkä, ja kaupunki on sellainen pitkulainen, muutama km leveä ja seuraa rantaa koko matkalta. Sen saa hyvin haltuun kävellenkin, jos on yhtään liikunnallinen. Siinä vähän mittakaavaa. :)

Teimme "kahden aikuisen matkan" viikoksi tuonne. Oikein kiva pikkukaupunki, ilmat vain oli mielettömän kuumat juuri silloin. Tuli maattua rannalla aika tavalla;) Hiekkaranta oli pitkä ja siisti, parina päivänä oli punaiset liput ylhäällä tuulen takia, mutta muuten meressä uiminen onnistui.Taksia emme käyttäneet kertaakaan, vaan kaikki oli kävelymatkan päässä. ihania pirtelö-ja jäätelöbaareja ja hyvää ruokaa. Paitsi yhdessä paikassa, Fortezzan linnoituksen alapuolella, kallionreunalla on muutama upealla näköalalla varustettu ravintola. Se näköala sitten saikin korvata mauttoman ruuan:( Ihmiset oli kyllä ystävällisiä ja vanhasta kaupungista suosittelen etsimään ruokapaikkoja. Vaatimattoman näköisestä kuppilasta voi saada ihanaa ruokaa!Hinnoista samaa mieltä kuin edellinen, rahaa kyllä sai palamaan paljon:( Kävitkö muuten edellinen Knossoksen palatsissa? Meidän piti mennä, mutta peruimme sen kuumuuden takia. Ehdottomasti oltaisiin haluttu sinne, mutta lähdimme sitten Balos Baylle uimaan, se kannatti, on upea paikka. Baloksen retki sopisi myös lapsille, se on aika monen matkanjärjestäjän ohjelmassa, mutta myös rantakadun "retkitoimisto" myi näitäkin retkiä (ja vähän halvemmalla...;) ).

Eli paikka on varmaan jotain ihan muuta nykyään kuin silloin, kun oli suht´ uusi kohde eikä turisteja ollut paljoakaan.Mieleen jäi piiiiiiitkä hiekkaranta, jonne tosin meidän huoneistohotellista oli aika pitkä matka. Kas kun nuorina piti ottaa halpa majoitus kun ei ollut rahaa.. Ihmiset oli tosi ystävällisiä, sen muistan. Nähtävyyksiä ei tullut kauheesti katseltua, siellä joku Samarian (??) rotko tms. olis ollu ja jotain muutakin, mutta kihlajaismatka.. no, en kerro enempää. =0)Vuokrattiin hulluina moottoripyörä ja ajettiin saaren halki. Se oli mahtavaa, mutta tuskin enää uskaltaisin.Ostoksia tehtiin rahan puuttessa kans aika vähän, joku nahkalaukku ja hopeasormus (jota käytän edelleen) tuli mukana Suomeen.

Mä ajattelin jos lähtisi päiväretkellä käymään Santorinilla, siellä ei olla koskaan käyty, ja tuolta oli retkiä sinne. Onko Retimnon miten pieni paikka, jos vertaa esim. Plataniakseen? Meidän tuo hotelli on kauempana keskustasta, mutta se ei haittaa, jos ei jaksa kävellä niin sitten taksia vaan peliin :D. Me ollaan käyty Kreikassa monena kesänä, joten se kuumuus ei siellä tule yllätyksenä, sitä hellettä sinne lähdetään just hakemaankin (kun nämä Suomen kesät on nykyään niin epävarmoja...). Mutta, mukavalta kuulostaa kaikinpuolin, kertoilkaa vaan vielä, jos tulee jotain mieleen! ap

jotain rantakatua tms? Onko koko tuon 6 km matkan ajan jotain baareja/kauppoja tms, vai onko siellä vaan tietty keskusta, missä kaikki "happening", ja sitten sen keskustan ulkopuolella ei mitään? Kiitoksia vielä jos vastailet :)! ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat