Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanki hyvät juoksutossut äläkä pukeudu liian lämpimästi, urheilukerrasto ja tuulipuku (ei mikään paksu goretex-asu) riittävät nollakelillä. Lähde tavalliselle kävelylenkillesi, mutta nyt alatkin 10 minuuttia käveltyäsi juosta. Jos olet rapakuntoinen, jaksat todennäköisesti juosta vain muutaman kymmenen metriä. Ala kävellä, kun hengästyt liikaa, ja kun hengitys jälleen tasaantuu, juokset taas. Jatka näin 2-3 kertaa viikossa.Huomaat kuntosi kohoavan nopeasti. Parin kuukauden päästä pystyt jo juoksemaan 15-20 minuuttia yhtäjaksoisesti. Älä kuitenkaan ahnehdi, jotta nilkat, polvet ja lantionivelet pysyvät vauhdissa mukana. Lihakset ja nivelet kehittyvät hitaammin kuin keuhkot ja verenkiertoelimistö. Älä siis juokse koskaan kahtena peräkkäisenä päivänä vaan jätä aina väliin vähintään kaksi yötä.Puolessa vuodessa pääset siihen, että pystyt juoksemaan kaksi kertaa viikossa 30 minuutin lenkin ja kerran viikossa pidemmän, 40-60 minuutin lenkin. Silloin olet jo niin hyvässä kunnossa, että voit aloittaa minkä tahansa muun hikiliikunnan.Tein tämän viime vuonna.

Kuinka paljon pitää harrastaa liikuntaa, että kunto alkaa oikeasti kohentua?

Kävisiköhän 1x vko uinti (tunnin ajan), kerran viikossa tunnin kehoa muokkaava jumppa + kerran viikossa lenkkeilyä?

Se vain tuntuu tavattoman raskaalta -etenkin vatsalihasliikkeet. Hyppelyt vielä menee, mutta lihasvoimaa tarvittavat liikkeet tuottavat tuskaa. Eikä kunto tunnu kohenevan yhtään. Ulkoilen myös, sauvakävelen yms. mutta ainakaan tällaisessa tasaisessa maastossa en huomaa sillä olevan vaikutusta kuntoon.

Tarvitsen siis jotain tehokkaampaa.Suurin ongelma on kyllä se, että en vain saa itseäni liikkumaan- viikko menee aina yhtä sutjakkaan ja sitten on se jumppapäivä - enkä ole saanut taaskaan kertaakaan treenattua kotona, vaikka pyhä aikomus oli tehdä vähintään vatsalihasliikkeitä. Huoh.Olisi vaan pakko tehdä kunnolleen jotain, kohta se on liian myöhäistä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat