Vierailija

Nyt ei enää keksitä, että mikä meillä voisi olla, kun ihan juuri 4 täyttävä muksu on alkanut säännöllisesti kakata housuunsa. Tämän vuoden puolella ei ole kertaakaan ehtinyt pytylle. Viime vuosi sujui ihan mallikkaasti.

Sivut

Kommentit (19)

Nyt kakka siis tullut ilman lääkkeitä (viimeksi käytetty marraskuussa) lähes päivittäin koko alkuvuoden. Ja jokaisella kerralla siis housuun, tälläkin viikolla jo 4 kertaa. Ja pahinta siinä on se, että lapsi jatkaa tyynen rauhallisesti sitä, mitä olikin tekemässä ja vain ilmoittaa, että kakka on housussa. Eka pökäle on yleensä jo housuissa tai ainakin pian katkeamassa sinne kun me saamme lapsen juoksutetuksi vessaan.TK:ssa tätä ei ainakaan millään suostuttu uskomaan allergiaksi.Mutta näin. Täällä jatkan ihmeissäni pohtimista siitä, miten tästä eteenpäin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nyt on jo 9v. Kyse on pojasta.Hoitohistoria:

- Eka vuosi ihmeteltiin, ajateltiin, ettei malta mennä vessaan kesken leikkien. Pyydettiin eskarissa, että muistuttaisivat vessakäynneistä.

- Ekaluokan tulotarkastuksessa pyydettiin päästä lääkärille asiasta

- Kävimme terveyskeskuksessa lääkärissä ja verikokeissa

- Verikokeet osoittivat laktoori-intoleranssin (eikä muuta, ei esimerkiksi keliakiaa ole)

- Olimme onnemme kukkuloilla, että asia selvisi. Laitettiin lapsi laktoosittomalle ruokavaliolle. Vatsa rauhoittui hieman. Aloin soitella äkäisenä koululle ja iltapäiväkerhoon, että mitä oikein syöttävät siellä, eivätkö ole muistaneet laktoosittomuutta. Olivat noudatteneet ohjeita, nyt hävettää äkäisyyteni.

- Puoli vuotta meni, tilanne jatkui yhtä sotkuisena kuin ennenkin, laktoosittomuus ei tehonnut.

- Lähdimme yksityiselle ekan luokan keväällä, yksityinen tutki suolen puristustoiminnan ja antoi kuurin ummetuslääkettä.

- Olimme onnemme kukkuloilla, että asia selvisi. Kuurin aikana pidimme kakkimispäiväkirjaa. Pian huomasimme, ettei kuuri tehoa. Ei mitään muutosta kolme kuukaudenkaan kuurilla. Kävimme kontrollissa yksityisellä, hän antoi lähetteen HUS:n lastenklinikalle.

- Kävimme lastenklinikalla. Otettiin hirmuisen paljon verikokeita sekä toimitettiin kakkanäyte labraan. Tutkittiin sisäelimien mm. maksan ja haiman eritystä näistä. Mitään ei ollut vialla. Ummetuslääke lopetettiin, saatii lääkekuuri jolla sielytetään suolen seinämiä. Sovittiin täysmaidottomasta ruokavaliosta.

- Kontrollissa todettiin, että ei ollut hyötyä maidottomuudesta, eikä lääkkeestä. Saimme sitten lähetteen varjoainekuvaukseen. Kolmen tunnin rankan litkun nielemisjutun jälkeen tuloksena, ettei siinäkään mitään vikaa.

- Saimme lapselle jälleen vielä tehokkaampaa ummetuslääkettä, jolla vilkastutetaan suolen toimintaa. Homma muuttui katastrofaalisen sotkuiseksi. Lääke lopetettiin melko pian.

- Viimeinen kontrolli lastenklinikalla: Kuulemma tuhriminen menee pois ajan kanssa, kun ei kerta mitään fyysistä löytynyt. :( Odotamme edelleen sen menoa ohitse. Poika täyttää kohta 10v.

siis huomattavan paha. Päivähoidossakin se tuli puheeksi joskus, eikä kukaan heistä ollut kokenut moista ennen.Mutta miten sitä maidotonta ruokavaliota lähdetään toteuttamaan? Siis osaan kyllä jättää maitotuotteet ja kylkiäisenä vielä naudanlihankin pois, mutta miten tämä 'puutos' täytyisi nelivuotiaan ruokavaliossa huomioida?Kiitos näistä ja kiitos aiemmista vastauksista!- ap

Terve iloinen lapsi, jolla koulu sujuu hyvin ja paljon leikkikavereita. Kotiolot hyvät, ei riitelyä, vanhemmat läsnä, kivoja harrastuksia, joihin ei ole pakko mennä. Sisaruksista leikkiseuraa. Jne.Lapselle kuitenkin ollaan reiluja ja ei moitita, yritetään nykyään olla huomaamatta. Lapselle sanottu nykyään, että ei sillä väliä, kyllä pyykkikone pesee. Nimittäin yhdessä vaiheessa sitäkin kokeiltiin, että patistettiin, jolloin poika piilotti likaiset pöksyt sängyn alle ym..koloihin. Ei siis onnistunut. Yhdessä vaiheessa yritettiin lahjoa rahalla, viikosta olisi saanut 20 euroa. Pystyi olemaan 2 päivää peräkkäin, oisko ollut sattumaa. On yritetty olla aikuisia tämän asian kanssa lapsen läsnäollessa. Yksin itkin kerran asiaa saunassa, ettei lapsi näkisi suruani.Terv. sen 10v:n äiti

4v tienoilla otettiin takapakkia. Kova maha on täällä myös. Ja aina innostuessaan leikistä, kavereista yms, ei millään malttanut mennä vessaan vaan tuli housuun. Torua ei saa. Mutta pitää sinnikkäästi viedä vessaan ja pestä. Muistuttaa jokainen päivä vaikka ruan jälkeen että voitaisiin käydä kakalla. Ja hieman patistaakin.Ei saisi torua, jottei tule häpeän tunnetta asiasta jota ei ihan vielä osaa kontrolloida. Muistuttaa voi. Jos asiasta tekee ison numeron, voi alkaa jännittämään ja panttaamaan.Aikaa vie.

kyllä on kotimenoissa jotakin vikaa jos tuonikäinen jaskoo housuihinsa, eikä siis mitään fyysistä tai selvästi psyykkistä syytä asiaan ole. Jestas mitä hyysäämistä...

tuntunut ikävältä, mutta emme keksi mitään. Ainoa asia, johon välillä yritän yhdistää on se, että pienempi sisarus opettelee parhaillaan vaipattomaksi, joten ainakin pissavahinkoja sattuu meillä juuri nyt paljon. Ja niillähän pienempi saa tavallaan koko ajan huomiota, ja pienempi on muutenkin ollut aina kovempi vaatimaan huomiota; isompi on kilttinä jäänyt helpommin taka-alalle, vaikka sitä onkin koitettu välttää.- ap

Voi toivottavasti minustakin löytyy riittävästi aikuista, jos tästä tulee yhtä pitkä prosessi kuin teillä. Nytkin meinaa pinna kiristyä ajoittain.-ap

Kolme vuotta puhtaana ollut poika alkoi reilu viisivuotiaana tuhria housuja, syyksi paljastui maitoallergia. Kakka ei varsinaisesti ollut kovaa vaan sitkeähköä, pyllyä pestessä ei sitä liisteriä meinannut saada millään irti. Myös kakan haju oli kuvottava. Samanaikaisesti ihmettelin kun ei 3-v pikkuveljeä millään meinannut saada siistiksi, oireet samat. Sitten pikkuveljen allergiakokeista paljastui maitoallergia, mikä löytyi isoveljeltäkin. Nyt meillä pojat ovat olleet puolitoista vuotta maidottomalla ruokavaliolla ja hyvin menee, tosin pienikin määrä maitoproteiinia ruokavaliossa näkyy sitten pöksyssä heti (syksyllä erehtyivät antamaan nuoremmalle hoidossa laktoosittomaan maitojuomaan tehtyä ruokaa... kiva viikko siitä seurasi). Maidottoman ruokavalion vaikutus vaan kesti tosi kauan, tilanne alkoi kyllä helpottaa heti, mutta meni yli puoli vuotta ennen kuin suolisto oli tarpeeksi rauhoittunut ja oireet pois.

Ei lapsen vatsaa saa pitää kovalla nyt säännölisesti Duphalacita puuroon ym. tai luumua.Lainaus:

Meillä kun on ollut aina tämä lapsi kovalla ja kakkaa on välillä odoteltu kovastikin.-ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat