Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tunnen joitakin perheitä, missä lapsille riittäisi talosta omat huoneet, mutta lapsilla ei omia huoneita ole, koska vanhemmilla on työhuone käytössä (ei siis työkäytössä, vaan ihan tietokoneen ja kirjahyllyjen ym säilytyspaikkana).Mitä mieltä olette tästä järjestelystä, kuinka moni toimisi noin?

Sivut

Kommentit (18)

Lainaus:

OT jos vanhemmat tuovat töitä kotiin, ovat tehottomia työpäivän aikana.
Olen opettaja ja en todellakaan tehoton töissä. Voisin toki jäädä tuntian jälkeen koululle tekemään muut työt (valmistelut, suunnittelut, arvioinnit jne.) ja olla siellä vaikka viiteen joka päivä. Mutta haluan pitää lasten hoitopäivän lyhyenä ja myös pienen koululaiseni takia ehtia aikaisin kotiin. Siksi teen töitä paljon myös iltaisin, kun lapset on nukkumassa. Ja tarvitsen työhuoneen.Lapsilla meillä on kyllä omat huoneet kaikilla, mutta ärsytti tuo sinun tehottomuus kommentti! Asioihin kun voi olla monta syytä.

Lainaus:

Lainaus:

OT jos vanhemmat tuovat töitä kotiin, ovat tehottomia työpäivän aikana.
Olen opettaja ja en todellakaan tehoton töissä. mutta ärsytti tuo sinun tehottomuus kommentti!
Ei mikään ihme, etteivät lapset osaa enää yhdyssanoja, kun ei heidän opettajansakaan näytä sitä osaavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kouluikäiset viettävät enemmän aikaa huoneissaan.Lainaus:

tietokone, kirjoja ja pyykinsäilytystäeivät lapset kuitenkaan omassa huoneessaan leiki vaan olkkarissa ja aulassa

Meillä on kolmelle (-neljälle, mitä nyt tulevaisuudessa tapahtuukaan :) ) lapselle kaksi huonetta ja työhuone. Mies on paljon poissa kotoa työnsä vuoksi, tekee pitkää päivää silloinkin kun ei ole työmatkalla. Satunnaisesti mies pystyy tekemään töitään etänä. Tällöin miehen täytyy saada tehdä hommat rauhassa, kun niitä tekee, mutta pystyy toisaalta pitämään taukoja ja leikkimään ja touhuamaan lasten kanssa. Toisin sanoen isi on etäpäivinä saatavilla periaatteessa koko ajan, mutta tarvitsee silti rauhaa ja oven lapsiperheen hässäkän välille.Vaikka työhuone on meillä useimmiten tyhjänä, se on silti kullanarvoinen. Ilman sitä mies olisi paljon vähemmän kotona.

Leikki-iköiset kyllä viihtyvät paremminkin samassa huoneessa, mutta yleensä tuossa kouluikäisenä haluaisivat oman huoneen. En kyllä ymmärrä miksi joku huone pyhitettäisiin vain kirjahyllyille ja tietokoneelle, ellei sitä todella käytetä paljon (ja oikeasti tarvita työrauhaa ja suljettua ovea). Eihän ne kirjat ja koneet välttämättä niin kauniita ole, mutta se vaatiikin vähän enemmän viitseliäisyyttä sisustuksen suhteen.Meillä ei valitettavasti ole kaikille viidelle lapselle omia huoneita, mutta työhuonekäytössä ei kyllä ole yksikään huone.

Mies on todella innostunut tietokoneista, ja siellä on hurjasti kaikkea sälää. Ja vaimo taas on tarkka muusta kodista. Eli miehellä on sitten 'oma huone'.

Paremmin viihtyvät samassa vielä. Saavat työhuoneesta itselleen omat huoneet, sitten kun niitä tarvitsevat. Ei ehkä vielä ekaluokallakaan, katsotaan sitten kun sitä pyytävät. Ehkä tokalla tai kolmannella (isompi kun menee kolmannelle).

Voi olla myös, että jaetaan se isompi yhteinen huone puoliksi väliseinällä ja otetaan au-pair. Tai toinen vanhemmista voi tehdä etänä töitä kotitoimistossa,

ja näin ollen mahdollistuu lyhyemmät työpäivät ja se, että on joku kotona kun lapset tulee koulusta. Ja ei ole varaa ostaa isompaa Helsingistä.

niin ei se tarkoita, että muilla on samanlainen tilanne. Tämän ymmärtämiseen ei mielestäni tarvita kummoistakaan kuvittelukykyä.Tuli vaan mieleeni tuosta, jonka mielestä vain tehottomien tarvitsee tuoda töitä kotiin. Monella ihmisillä on tarve paukuttaa omia henkseleitä silloinkin kun siihen ei ole aihetta (eli kuvitella liikoja itsestään). Noin 90 % työntekijöistä kuvittelee kuuluvansa firman 10 % parhaimmiston joukkoon... ja tämä on siis tutkittua tietoa (tosin amerikassa, mutta tuskin täällä kovin erilaisia tuloksia tulisi).

samassa huoneessa, teinillä oma huoneensa. Nyt on yksi huone vielä "työhuoneena" eli siellä on tietokone ja seinät täynnä kirjahyllyjä. Sitten kun lapset vähän kasvavat, siitä tulee pojalle oma huone, mutta ei vielä moneen vuoteen. t. Neljän äiti

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat