Vierailija

.

Kommentit (7)

Koeaika työsuhteessaTyösopimuksen alussa sovelletaan usein koeaikaa, joka tarkoittaa sellaista ajanjaksoa, jonka aikana sopimuskumppanit voivat tutustua toisiinsa ja työsuhteen toimivuuteen - ja tarvittaessa päättää sopimuksen välittömin vaikutuksin. Asiaa koskeva lainsäännös on työsopimuslain (55/2001, jäljempänä vain TSL) 1:4 §:4 § Koeaika. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta. Jos työnantaja järjestää työntekijälle erityisen työhön liittyvän koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, koeaika saadaan sopia enintään kuuden kuukauden pituiseksi.Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta.Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, työnantajan on ilmoitettava tämän määräyksen soveltamisesta työntekijälle työsopimusta solmittaessa.Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimusta ei saa kuitenkaan purkaa 2 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitetuilla tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Työnantaja ei myöskään saa purkaa työsopimusta laiminlyötyään tämän pykälän 3 momentissa säädetyn ilmoitusvelvollisuutensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mielestäni koeaika voi olla maksimissaan puolet määräajastaNormaalisti suorittavissa töissä koeaika on 2 kk, esimiestehtävissä 4 kkGoogleta työlainsäädäntö, koeaika määräaikaisessa työsopimuksessa jne. löytyy lakitekstiä sekä työehtosopimuksia yms. luotettavaa tietoa

vielä toiset 6 kk. Koeaikahan on siitä hyvä, että myös itse voit sen aikana milloin tahansa irtisanoutua, jos työ ei vastaa odotuksiasi.Tiesithän että muuten määräaikaisessa ei irtisanoutumis/ irtisanomisoikeutta ole sopimusaikana, ellei siitä ole erikseen sovittu?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat