Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Maidon riittävyys siis epäilyttää, kun 5 vkon ikäinen vauva on rinnalla koko ajan. Näin siis ollut aina, ei siis mikään tankkausvaihe. Päivisin tankattuaan 2h vain pieniä taukoja pitäen, jaksaa nukkua 1 1/2 -2h, illat menee imettäessä koko ajan ja yölläkin herää 1 1/2 - 2h välein syömään.. En arvannut, että imetys olisi ihan NÄIN sitovaa! Miten kukaan jaksaa imettää vuoden ikäiseksi, kun mitään muuta ei päiviin mahdu kuin pelkkää imetystä. Siksi olenkin ajatellut, että kunhan vielä jonkin aikaa jaksan täysimettää, niin sitten varmaan siirryn jo antamaan lisämaitoa, että saisi edes joskus nukkua pitemmän pätkän. Tai siis ainakin kokeilisin, onko siitä apua. Uskoisin, kun iltatankkauksen jälkeen vauva menee vielä tutin kanssa nukkumaan, kun olisi oikeastaan vieläkin vain vailla rintaa, mutta on jo niin väsynyt, että nukahtaa rinnalle.Oisko teillä neuvoja meidän tilanteeseen? Mikä olisi järkevintä?

Kommentit (4)

Päivisin saattoi olla välillä vain vartti väliä edellisen syötön loppumisesta kun jo alettiin uudestaan syömään ja öisin heräiltiin tunnin välein syömään. Olin aivan tuskissani välillä, kun mitään muuta ei ehtinyt tehdä kuin imettää!Nyt poika on ensi viikolla 4kk ja elämä on helpottunut tuohon nähden paljon! Öisin syö 2-3 tunnin välein (mikä on ihan luksusta!) ja päivisin syöttöjen välillä voi olla joskus jopa 1,5 tuntia, useinmiten kuitenkin tunti. Edelleen poika syö aika kauan kerrallaan (30 min keskimäärin) vaikka imuote on hyvä.Tuttia meillä ei huolita lainkaan, joten olen joutunut olemaan kaiken imuntarpeen keskus, mutta toisaalta, vaikka nyt aika tuntuu pitkältä, tää on vain lyhyt ajanjakso kuitenkin, joten aion kestää sen! Tankatkoon poika sitten ruokaa, läheisyyttä, imuntarvetta tai turvallisuutta, niin jos sen tissistä saa, niin olkoon hyvät vaan! :)Lisämaitoa en antanut pojalle kuin pari kertaa ensi viikkoina, kun itsekin epäilin, ettei maito riitä, mutta se ei vaikuttanut pojan olemiseen mitenkään. Päinvastoin, oli hermostunut, kun halusi imeä, mutta maha oli täynnä ja aina vaan tissistä tuli maitoa... ja sitten itkettiin! Poika on koko ajan kasvanut tasaisesti joten sekin puhuu kyllä maidon riittävyydestä.Ei tästä paljon apuja sulle ole, mutta ehkä vertaistukea kuitenkin. Kouita jaksaa ja laita muu perhe/ tukijoukot tekemään se kaikki muu kotona, ja huolehdi vain itsestäsi ja vauvasta, sillä sitä jaksaa paremmin!

muratti, kirjoitit aivan kuin meidän elämästä :) minä kokeilin lisämaitoa, mutta poika ei sitä yleensä huolinut ja lisäsi vain mahavaivoja. myös kasvoi hienosti eli ravintoa sai.nyt poika on pian 7vkoa ja viimeiset 1,5vkoa on mennyt paljon paremmin. en tarjoa rintaa joka kitinään, vaan yritän pitää selkeät syötöt, ei siis jatkuvaa luputtelua. sylitellään (kuten nytkin, siksi vain pienet kirjaimet), seurustellaan ja tuttia tarjoan :) tutti ei vielä vko sitten kelvannut, nyt huolii aina välillä ihan tyytyväisenä.tällä menetelmällä olen nyt saanut jopa 4h yöunia aiemman 1-2h sijaan, ilmavaivaa on paljon vähemmän ja kaikki jaksavat paremmin :) päivällä syö n. 2-3h välei eikä enää esim. koko aamupäivää.voimia sinulle kovasti, toivottavasti teilläkin joku konsti löytyy!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienellä vauvalla on kaksi isoa tarvetta. Läheisyydentarve ja imuntarve. Näillä vauva varmistaa, että saa olla rinnalla. Läheskään kaikki rinnalla olo ei siis ole nälkää.Yksi mitä voisit kokeilla, niin irrota varovasti rinta lapsen suusta. Työnnä oma sormesi lapsen suuhun, jolloin imu irtoaa ja pistä tutti suuhun. Tutti on siis juuri tuota pahinta imutarvetta helpottamaan.Lapsi saattaa tyyntyä myös siihen, että hän on vaikka kantoliinassa tai kantorepussa, jolloin sinä voit tehdä muita asioita. Silloin lapsi saa läheisyyttä.Lapsi voi pitää tiukasti rinnasta kiinni, vaikka ei niinkään söisi. Hän vain lutkuttaa rintaa. Jos lapsi nielee, niin silloin hän syö. Muulloin vain lutkuttaa rintaa.Samaten lapsen syömistaidotkin paranevat koko ajan. Noin vajaan 2 kk iästä lähtien omani on syönyt vatsansa täyteen alle 10 minuutissa. Ihan vastasyntyneenä tosiaan saattoi viihtyä pitkäänkin.Yksi mahdollisuus on se, että lapsella ei ole kovin hyvä imuote. Ei siis saa ruokaa niin nopeasti suuhun kuin olisi mahdollista. JOs käytät rintakumia, niin se ilmeisesti pidentää syöntiaikaa myöskin.Lisätietoja löytyy täältä: http://www.imetys.fi/itu/index.php

...aloin pitää tissikoulua muutaman viikon jälkeen. Eli kun vauva oli tissillä ja ns. torkahteli siinä (otti pari imua, hengas tai nukahti, sitten taas pari imua), herättelin aina syömään kunnolla. Sitten kun oikea syönti oli ohi, otin vauvan tissiltä ja pidin tietoisesti taukoa (sylittelin ja kannoin). Ensimmäisenä päivänä tauko oli 30min ja siitä vähitellen pidensin niin, että taukoa tuli ainakin tunti. Tuotti tulosta yllättään nopeasti! Siihen asti vauva oli siis tissillä koko ajan ellei nukkunut. Nyt vauva on 3kk ja on itse pidentänyt ruokailuvälejä koko ajan edelleen. Ja minua alkoi myös ennen tissikoulua ahdistaa, että en voi ikinä käydä missään. Onneksi nyt voi :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat