Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja kun ollaan menossa tutkituttamaan vauvan sydän, niin mitä siellä tapahtuu? Ultrataan sydän ja kuunnellaan sydänäänet? Mitä kaikkea lääkäri kyselee? (Tämä siksi että olen aika kovassa flunssassa ja jos sinne joutuu vauvan kanssa menemään joku muu kuin minä, niin mitä kaikkea kerron tääle viejälle, että osaa vastata)Jotain muuta, mitä? Kertokaahan kokemuksianne!

Kommentit (8)

ja hyvä niin! Mutta osaako kukaan kertoa, mitä perustietoja lääkäri kyselee, jos joudun paikalle lähettämään ns. "sijaisen" vauvan kanssa?

Hengästyykö hän helposti "touhutessa" tai syödessä, hikoileeko hän helposti tai sinertävätkö huulet. Lääkäri kyselee varmasti myös onko suvussanne sydänvikoja, siis synnynnäisiä sydämen rakennepoikkeavuuksia tai muita sydämen toimintahäiriöitä. Vauvan kasvu myös kertoo sydämen voinnista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta happisaturaatioita mitataan mittarilla joka laitetaan lapsen jalkaan tai käteen. Saturaatioiden mittaus on ihan pikkujuttu, meillä sitä tehdään kotona päivittäin :)

Happisaturaatiot voidaan mitata kahdella eri tavalla.

1. Punaista valoanturaa apuna käyttäen, sormesta tai varpaasta. Siis pyykkipojan näköinen anturi laitetaan sormeen tai varpaaseen jolloin punaista valoa apuna käyttäen mitataan punasolujen kyky kuljettaa happea kehoon.

2. Valtimoverikokeella

Ainut, joka voi tehdä kipeää, on siis mahdolliset verikokeet, muut toimenpiteet eivät vauvaa satu. Tosin pienet hermostuvat helposti siitä, kun tutkimusten aikana pitäisi olla mahdollisiman paikoillaan, ja heitä joudutaan pitämään kiinni.terv. edellinen

Siihen päälle kääre, että lätkä pysyy paikoillaan ja kääreen päälle sukka, että lapsi ei revi käärettä pois :)Ja meillä tuo saturaatiomittari oli n yhden vuorokauden.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat