Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten tutkitaan vauvan 4kk happisaturaatiot (tai jouku sellainen)?

Vierailija

Ja kun ollaan menossa tutkituttamaan vauvan sydän, niin mitä siellä tapahtuu? Ultrataan sydän ja kuunnellaan sydänäänet? Mitä kaikkea lääkäri kyselee? (Tämä siksi että olen aika kovassa flunssassa ja jos sinne joutuu vauvan kanssa menemään joku muu kuin minä, niin mitä kaikkea kerron tääle viejälle, että osaa vastata)Jotain muuta, mitä? Kertokaahan kokemuksianne!

Kommentit (8)

Vierailija

ja hyvä niin! Mutta osaako kukaan kertoa, mitä perustietoja lääkäri kyselee, jos joudun paikalle lähettämään ns. "sijaisen" vauvan kanssa?

Vierailija

Hengästyykö hän helposti "touhutessa" tai syödessä, hikoileeko hän helposti tai sinertävätkö huulet. Lääkäri kyselee varmasti myös onko suvussanne sydänvikoja, siis synnynnäisiä sydämen rakennepoikkeavuuksia tai muita sydämen toimintahäiriöitä. Vauvan kasvu myös kertoo sydämen voinnista.

Vierailija

mutta happisaturaatioita mitataan mittarilla joka laitetaan lapsen jalkaan tai käteen. Saturaatioiden mittaus on ihan pikkujuttu, meillä sitä tehdään kotona päivittäin :)

Vierailija

Happisaturaatiot voidaan mitata kahdella eri tavalla.

1. Punaista valoanturaa apuna käyttäen, sormesta tai varpaasta. Siis pyykkipojan näköinen anturi laitetaan sormeen tai varpaaseen jolloin punaista valoa apuna käyttäen mitataan punasolujen kyky kuljettaa happea kehoon.

2. Valtimoverikokeella

Vierailija

Ainut, joka voi tehdä kipeää, on siis mahdolliset verikokeet, muut toimenpiteet eivät vauvaa satu. Tosin pienet hermostuvat helposti siitä, kun tutkimusten aikana pitäisi olla mahdollisiman paikoillaan, ja heitä joudutaan pitämään kiinni.terv. edellinen

Vierailija

Siihen päälle kääre, että lätkä pysyy paikoillaan ja kääreen päälle sukka, että lapsi ei revi käärettä pois :)Ja meillä tuo saturaatiomittari oli n yhden vuorokauden.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat