Vierailija

Meillä 83 m2 kerrostalokolmio, laina+vastike = 550 €

Sivut

Kommentit (35)

verrattuna siihen mitä maksoit asunnosta aikanaan? Ja siihen lisätään rahan arvon muuttumiset ja elinkustannusten nousut ym. tarpeelliset. Karkeasti sanottuna asunnosta saa vähemmän kuin mitä siitä itse maksoi, koska asunnon arvo on käytön ja ajan myötä alentunut. Ja tämä erotus pitää lisätä asumiskustannuksiin. Vai taivaastako se omistusasunto on tipahtanut?Ja on myös kovin epäreilua verrata omistusasumista ja vuokralla oloa niin, ettei pääomaa huomioida hinnassa lainkaan. Kyllähän se vuokranantajakin todellakin lisää vuokraan myös sen pääoman ja remonttikulut. Vai missä päin on sellaisia vuokranantajia, jotka antavat vieraiden ihmisten asua omistamassan asunnossa ilmaiseksi, kunhan nyt sähköt ja lämmön maksavat!Lainaus:
Mutta joka tapauksessa omistusasunnon myymisestä jää enemmän itselle omaisuutta kuin vuokra-asunnosta muutettaessa ;)

.

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laina 475+vastike 259=734 €. Lainaa jäljellä 45000 euroa.Ajateltiin nostaa lyhennyserää tarhamaksun verran 230 € kuukaudessa, kun kuopus menee kouluun.

120 neliön keskusta-asunto. Käytännössä myös lainan lyhennys on asumiskulua - lainamme on niin pitkä, että olemme tavallaan pankin vuokralaisia. Uskoakseni vasta perilliseni maksaa lainan lopun pois, ellei halua muuttaa takaisin kotiin asumaan.

Hoitovastike + sähkölämmitys + vesi /kk = 200 euroa, sisältää verot ja jätemaksut ja sen semmoiset, kesällä luonnollisesti hieman vähemmän sähkölaskun ollessa pienempi.

Pankille maksetaan kuukaudessa 1700 euroa korkoineen ja vähennyksineen.

Vakuutukset on sitten vielä.

omakotitalo.laina, sähkölasku, jätemaksut yms.yms noin 2500e/kk, josta lainan osuus 1800e/kk (yritämme maksaa mahdollisimman paljon kuukaudessa)

Laina, vastike ja sähkölasku (sähkölämmitys) on 1000€/kk. Vastike sisältää vesimaksun.Itse lasken tosin asumiskustannuksiksi vain sähkön, vastikkeen ja lainan korot. Lainanlyhennyshän on omaisuuden kerryttämistä... Näin laskien asumiskustannukset on kuussa 700€. Tätä summaa siis vertaan vastaavaan vuokra-asuntoon, jos mietin onko järkeä maksaa omaa vai olla vuokralla.

mutta 150 neliön okt, uusi. sähkö talvisin 175 e + vesi 20 e + lainanlyhennykset ja korot 1200 e/kk. Kesäisin sähkö noin satasen per kk.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat