Ideoita helppoihin "ristiäis"tarjottaviin?? Voileipäkakun värjäys??

Vierailija

Antakaa ideoita helppoihin tarjottaviin vauvan nimiäisiä varten.

Suolaista ja makeaa. Mielellään aika helppoa valmistettavaa. Arviolta n. 20-25 hengelle.

Ruokarajoitteita ei tiedossa, pitääkö silti tehdä kaikki hylaan???



"Kaikki" tarjottavat pitäis olla vaaleanpunaisia, tietty :-).



Oisko voileipäkakku hyvä? Voiko voileipäkakun päällystä (majoneesi/sulatejuusto tai millä se nyt päällystetäänkään) värjätä vaaleanpunaiseksi säilykepunajuurien liemellä?? Vai tuleeko siitä liikaa jotain väärää makua? Vai onko karkkiväri suolaisienkin värjäykseen parempi?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

siis jos TIETÄISIN että yksikin vieraista kärsii jonkinasteisesta laktoosi-intoleranssista, toki tekisin hyla-tuotteilla.



Mutta en muista/tiedä, että kukaan tuntemistani vieraista kärsisi tuosta, ja muutama EHKÄ tulee (ei ilmoittaneet vielä, miehen sukua), joita en niin hyvin tunne. Joilla siis VOI olla joku ruokarajoite?

Tuntuisi vaan vähän turhalta tehdä niiden muutaman EHKÄ paikalle tulevan EHKÄ jostain ongelmasta kärsivän takia hylaan.



ap

Vierailija

Laktoosi-intoleranssi vaivaa joka viidettä suomalaista. Toki ne jotka voi syödä vähälaktoosisia tuotteita ymmärtävät ehkä uuteen paikkaan tullessaan varata laktoosin pilkkomiseen tehtyjä kapseleita yms.



Ravintolat tekee nykyään kaiken mahdollisen hylana sillä niin isosta ruokarajoitteesta on kysymys.



Pienillä valinnoilla voi tehdä useamman elämän helpoksi.



Itse ainakin tiedän lähisuvun ruokarajoitteet tarkasti ja huomioin nämä asiat huolella.



Mitä tuohon värjäykseen tulee niin punajuurenlientä tarvitaan niin vähän ettei se lopputuotteen makua häiritse jos sitä käytät. Itse en voileipäkakkua värjäisi vaaleanpunaiseksi noin kun sanoit. Voileipäkakkujen pinnoitteisiin käytän vähän tomaattipyrettä kuorrutusmassaan sekoitettuna ja saan hennon vaaleanpunan kakun pintaan sillä en halua siitä pinkkiä kuitenkaan.



Yleensä makeissa leivonnaisissa käytetään värjäystä joka tehdään karamellivärillä. Karamellivärillä voit sen suolaisen kakunkin värjätä.



kokki&leipuri

Vierailija

Ne on sellaisia yllätyspommeja (otan palan suuhun, syljen sen servettiin ja alan vaivihkaa etsiä paikkaa, johon voin "unohtaa" kakkulautasen siltäseltään.)

Vierailija

jotkut tarvitsevat täysin laktoosittoman ruokavalion. Luulisi kuitenkin, että vieras ilmottaisi asiasta etukäteen. Muuten saa kyllä kärsiä ihan oman tyhmyytensä takia!

Vierailija

Hyla Vispi kerma on todella hyvää ja vaahdossa parempi rakenne ja se ei vatkaudu helposti yli. Vatkaantuminen on hitaampaa joten vatkaimella ehdottomasti tai yleiskoneessa.



Hyla-rahkaa on saatavilla joten jos hylana teet niin silloin rahkankin pitää olla hylaa.



Yksi vaihtoehto on käyttää vähälaktoosista Flora Vispiä jonka rasvaprosentti

on 20 %.



Nyrkkisääntö täytekakuissa on että yhdestä kananmunasta riittää 2-3 syöjälle. Itse tunnet parhaiten vieraasi onko he persoja kakulle jos on kannattaa varata sitä reilusti. Mieluummin että jää yli kuin niukasti. Jos ei ole mansikka-allergisia joukossa on olemassa sellaista kuin Mansikkakerma Valiolla joka on vähälaktoosinen jolla voisi reunat pursottaa.



Jos teet kiillekakun hyytelöi marjat ensin ja sen jälkeen vasta kermakoristeet.

Itse en pidä rahkatäytteisistä täytekakuista mutta tiedän että useat pitää.



Yksi vaihtoehto on kaupasta saatava vaniljakreemijauhe saa mm. CityMarketeista sellainen läpinäkyvä purkki n. 20 cm korkea. Siinä on ohje miten se valmistetaan (1 osa jauhetta ja 3 osaa vettä) sekoitetaan ja tähän lisää kermavaahtoa sitten lopuksi niin että puolet kreemimassaa ja puolet kermavaahtoa. Takaan että on hyvää.



Hillo/marmeladikerros pohjan päälle ja sitten kerros tuota massaa. Kakusta tekisin ainakin kolme kerroksisen. Paista kolme pohjaa joista yhden puolitat ja näin saat kolme kakkupohjaa. Kasaat niin että alin levy on kokonainen ja keskimmäiseen ne puolikkaat ja päällimäiseksi kokonaisen leyyn. Siis tekisin yhden ison kakun en kahta erikseen.



Täytetty kakku kannattaa kantata eli leikata reunat tasaiseksi niin ulkonäkö tulee siistiksi ja sen jälkeen pinnoitus ja koristeet.

Vierailija

Broileri-pastasalaattia 1 iso booli/salaattimaljallinen



Cocktailpiirakat munavoilla

1 hyydytetty kinkkukakku



2 tonnikalapiirasta



Vadelma-valkosuklaa-kermakakku (kahdeksan munan)



Vadelma-valkosuklaakermakakku (pieni)



Wiener-pikkuleipiä



Tiramisu



Sokerikreemillä kuorrutettu suklaakakku

Vierailija

Juustoja laktoosi-intolerantikot voivat syödä eli lähinnä kermavaahto tärkein. Noloa sitten, jos joku vieraista ei voikaan syödä tarjottavia.

Tee voileipiä, mielestäni helpompi tehdä kuin voileipäkakku. Suolalohta ja kinkkua tai kasvisvaihtoehto, jos joku vieraista onkin yllättäen kääntynyt kasvissyöjäksi. Näin saat enemmän vaihtoehtoja. Mielestäni ei muuta suolaista tarvitakaan.

Makeaksi täytyy olla täytekakku :) sitten jotain pikkuleipiä ja nättejä makeisia esim juliat.

Näin meillä tehtiin ja hyvin teki kaikki kauppansa. Rasittavaa sekin, jos olet hirveesti nähnyt vaivaa ja kaikki ottaa kuitenkin vain kakkupalan eikä mitään muuta.



fanny

Vierailija

voihan "tuntemattomien" joukossa olla myös esim. keliaakikko, täysin maitoa sietämätön ihminen tms. Itse ehkä jättäisin pähkinät pois, koska niille todella moni on allerginen, mutta sekin toisaalta turhaa jos ei tiedossa. Olisi kohteliasta ilmoittaa vieraana etukäteen mahdollisesta erityisruokavaliosta tai ottaa jotain omaa purtavaa mukaan!



SItten syömisiin :)



Suolaiset piirakat on helppoja kerralla tulee sopivasti tuollaiselle joukolle syötävää. Voileipäkakku on aina hyvää, saat päällisen varmasti värjättyä punajuuriliemellä, mutta onnistuu myös elintarvikeväreillä, jolla saat ehkä enemmän vaikutettua värin voimakkuuteen ja sävyyn. Suolaiset muffinit ovat myös hyviä.



Myös jokin salaatti esim. patongin kanssa on helppoa ja nopeaa valmistaa ja siitä saa erikoistakin jos haluaa.



Makeita, perinteinen kakku tietysti :) Sitten suolaisesta tarjottavasti riippuen sen lisäksi sitten keksejä, leivoksia/piirakkaa/muffineita. Siten kuitenkin ettei "sama laji" esiinny kovin moneen kertaan samoissa juhlissa.

Vierailija

makua se ei muuta, mutta jos joukossa on inlolerakkoja niin niiden päivä on pelastettu.



Ehkä hiemna enemmän maksaa, mutta sen teen mielelläni, että kaikki viihtyvät.



Hyla tuotteiden käyttö on todella pini vaiva, pelastakseen toisen juhlat.



Esimerkiksi minä en ole pitänyt suurta haloota Hylatuotteistani, mutta jos syön tavallsita kermaa kakussa, istun illan ja yön ripulilla.

Toisinaan mahassa alkaa kiertämään viidentoista minuutin päästä syönnistä

Vierailija

varmasti hyödynnän!



Tuosta RAHKASTA kakussa... hyvä näkökohta tuokin että kaikki ei tykkää. MUTTA, taidan laittaa silti - ainakin sen on meidän maun mukaista, itse taas INHOAN kermakakkuja, joissa on vain kermavaahtoa, en pidä kermavaahdosta.



Ja suurin osahan on tuttuja jotka ennenkin syöneet kakkujani ja siis aina kehuneet niitä raikkaiksi, ja olen usein sanonutkin että laitan aina jopa puolet rahkaa kermavaahdon sekaan, ja tietävät sen ja sanoneet tykkäävän.sä.

Jos nyt tulee joku joka ei tykkää, niin jättäköön sitten syömättä :-).

Tai sitten teen ruoille nimilaput joissa lukee mitä ne on, esim. "Prinsessan rahkakermakakku"

Itse muuten inhoan banaania, ja saan aina saman inhokohtauksen kun saan ekan kakkupalan suuhuni ja täytteessä onkin banaania. Anoppi aina laittaa banaania kakkuun vaikka vain me oltaisiin tulossa heille kylään, hän kyllä on kuullut useasti että inhoan banaania. No mutta se ei kuulu tähän.





MAKARONISALAATISTA - en tiedä teenkö sitä (ehkä teen vaan voileipäkakkua ja esim .cocktailpiirakoita + munavoita, ois ainakin helppoa...)

Mutta käyhän se juhliin jos on esim. jotain hyvää vihreää salaattia, paprikaa, "hienon" näköisiä makaroneja, esim. metvursti/kinkkusuikaleita... tai kanasalaattiin on myös yhdistänyt pastaa + monia erilaisia lehtisalaatteja.

Sille vaan joka tuota ehdotusta ihmetteli... ei se makaroni tartte olla ainoassa pääosassa. Pitäsköhän tosiaan tehdä joku perhospastasalaatti. Punaisesta pastasta? :-)



ap

Vierailija

Toisaalta - koska nyt on TYTÖN juhlat, niin semmoinen ylilyönti pinkihtävä vaaleanpunainen kakun päällä ois tällä kertaa mielestäni melkeinpä ok...



Jos teen kaiken hylaan, niin vatkautuuko hyla-kerma samallatavoin kuin tavallinen??

Yleensä teen täytekakkuun aina nin, että laitan puolet rahkaa, ettei tule niin makeaa (ja aina on kakkua kehuttu), maustan toki kerma-rahkaa vähän sokerilla.

Pitääkö se rahkakin olla sitten jotain hylaa?

Tulee pursotettaessa samanlaista rakenteeltaan kun on hyla-tuotteista?

Onko hyla-tuotteet kovin rasvaisia, muuten tekisin mielellään esim. vähärasvaiseen rahkaan.



Mietin että laittaisin kakun päälle ehkä vadelmia ja hyytelösokerilla kiilteen päälle, oiskohan ok...

Tai sitten vaan päällystän sillä rahkakermalla ja asettelen jotain kakunkoristeita päälle.

ja kai se pitää tehdä koko pellillinen - riittäiskö 20-25 hengelle 1 uunipellin kokoinen kakku: jos teen 2 kpl sokerikakkupohjia uunipellillisen kokoisia, ja niitten väliin vain yksi täytekerros? Vai pitäiskö olla lisäksi vielä joku pyöreä norm.kokoinen kakku?





ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat