Vierailija

.

Kommentit (12)

Herää klo 9

Klo 10 aamupuuro

leikkii, nukkumaanklo 12 lounas

leikkii, nukkumaanklo 17 ruoka

leikkiipikkutorkut n. 19-20klo 20:30 iltapuuro, pesulle

nukkumaan n. 21:30-22.Syö n. klo 3 yöllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on aika sama rytmi, vauva on 7 kk. Mutta juuri silloin kun kuvittelet voivasi suunnitella tekemisiäsi totutun rytmin mukaan niin tulee täysmuutos :) Vauvan nukkumaanmenoaika voisi olla meidän mielestä vähän aikaisempi kuin klo 22, jotta itselle jäisi vähän ilta-aikaa, mutta toisaalta hän nukkuu yön läpi klo 8 asti, joten ei valittamista kuitenkaan. Ehkä vähän vanhempana sippaa sitten jo klo 20 maissa kuten pikkulapset yleensä?

herätään n. 9-9.30. käydään potalla, syödään aamupuuro n klo 10 tai hieman jälkeen. potalle ja sitten leikitään tovi ja mennään nukkumaan n klo 11. nukutaan joko 50min tai lähemmäs 2h. potalle, syödään lounas yhden ja kahden (joskus jo aiemmin) välillä riippuen unien pituudesta. ruuan jälkeen potalle ja sitten leikkimään. unille mennään kolmen ja viiden välillä, riippuen monelta herätty edellisiltä unilta ja kauan nukuttu. unet joko 50min tai 2h, riippuen edellisien unien kestosta (toiset on yleensä vaan ne pidemmät). yleensä syödään välipala ennen toisia unia. heräämisen jälkeen taas potalle ja sitten illallinen jonka jälkeen taas potalle ja sitten leikkiä. jos molemmat unet ollut kestoltaan alle tunnin niin tässä välissä tulee kolmannet unet noin puoli tuntia. riippuen päivästä tai missä ollaan, iltapuuro joskus klo 20 jälkeen, riippuen täysin tilanteesta joskus vasta klo 22. tämän jälkeen potalle, iltapesulle ja unille klo 21- 24 välisenä aikana. elikkä meillä mennään tosi pitkälle päivän ja tilanteen mukaan iltojen osalta. myös lapsen oma virkeystaso vaikuttaa todella paljon. aamut ja aamupäivät menee hyvin pitkälle aina saman kaavan mukaan.on muuten hyvä ketju johon toivottavasti tulisi paljon vastauksia koska itsekkin juuri ajattelin laittaa vastaavan kysymyksen tänne koska olisi kiva tietää miten muilla on tuon rytmin kanssa...

Meillä on ollut n. kuukauden verran seuraava rytmi:- Herää n. klo 7

- Aamupuuro n. klo 8, tissimaitoa klo 8.30

- Mennään kävelylenkille ja viedään isoveli eskariin klo 8.30-10 (päiväunet ulkona rattaissa)

- Lounas n. klo 11

- Leikitään, luetaan kirjoja tehdään kotitöitä

- Otetaan tissimaitoa n. klo 12.30, ja lähdetään hakemaan isoveljeä eskarista

(välillä ulkoillaan, välillä haetaan autolla ja käydään kaupassa)

- Joskus nukahtaa rattaisiin/ autoon kun käydään kaupassa, jos ei, niin nukkuu päiväunet välipalan jälkeen vasta sisällä

- Välipala klo 14

- Tissimaitoa klo 14.30 ja tarvittaessa toiset päivunet jos ei ole aikaisemmin eskarista hakureisulla nukahtanut

- Päivällinen klo 16.30 + tissimaitoa vähän myöhemmin

- Leikkimistä, kotitöitä yhdessä, isojen sisarusten touhujen seuraamista

- Iltapala klo 19.30, iltapesut ja yöpaita päälle

- Nukkumaan ja tissimaitoa klo 20.30

(Yöllä syö vielä rintaa, totuttu tapa, mutta en ole vielä viitsinyt opitää unikoulua, klo 6 ei saa enää rintaa, jotta aamupuuro maistuu )

Kuopus on "laitettu" samaan rytmiin isompien kanssa, eli:n. 8.30 herää, vaipanvaihto, aamupala, siivoan keittiön ja raivaan olohuoneen, laitetaan pyykkikone päälle ja touhuillaan vähän.10.30 päiväunille maitopullon kanssa, nukkuu n. 1,5 h, jona aikana teen isommille ruoan.12.00 herää, ruoka, mennään ulos ja käydään joskus kaupassa jne.15.00 välipala ja maitoa15.30 nukkuu päiväunet17.00 ruokaa ja leikkimistä isompien kanssa, joskus mennään vielä ulos, joskus siivoillaan19.00 pienet torkut, että jaksaa käydä kylvyssä, iltatouhuja isompien kanssa, kuopus on mukana kun pelaillaan muistipelejä jne.20.00 keskimmäinen nukkumaan, 20.30 esikoinen, 21.00 kuopuksen iltapuuro ja maitopullon kanssa sänkyyn, jonne nukahtaa. Ei herää enää yöllä, ellei ole häiriötekijöitä.Hyvin suuntaa-antava lista, olen yh ja yritän pitää päivät melko kiireettöminä :)

herää klo 8-9, juo maitoa.klo 10 aamupuuroklo 12 lounas ja torkutklo 14 välipala(torkut)klo 16-17 päivällinen,klo 18 vähän maitoa(joskus), torkutklo 19.30-20 iltapuuroklo 21.30-22 iltamaito ja nukkumaanYöllä ei ole herännyt syömään sen jälkeen kun tuli 5kk täyteen..Ja siis ei kaikki päivät mee aina samalla tavalla, varsinkin unissa on vaihtelevuutta. Hirveän pirteä ja aktiivinen poika, nousee tukea vasten ja ryömii pitkin kämppää, leikkii leluilla ja riehuu. Nukahtaa illalla ilman varsinaista nukuttamista, menee hereillä sänkyyn ja nukahtaa itsekseen.

Neuvolan unirytmiohjeen mukaan oheinen olisi hyvä "raami" 8 kk vauvalle:

Klo 7-8 aamupala

Klo 10.30 lounas

klo 11-14(15) päiväunet

klo 15 välipala

klo 16.30 iltapäiväunet 30-45 min

klo 17 (18) päivällinen

klo 20 iltapala

klo 21 yöunilleTämä siis vain suositus eikä pidä ottaa liian vakavasti, jokainen vauva menee kait omalla rytmillään eikä tähän voi väkisinkään pakoittaa.

n. 9 vauva herää ja leikkii itsekeseen

n. 10.30 äiti herää ---> vaipanvaihto, päivävaatteet, puuronkeittoon

n. 11-11.30 puuro, leikkimistä

n.12 päiväunet

n.13 herää ja leikkii

n.15 ruoka, vaipanavihto

n.18 ruoka

n. 19 vaipanvaihto

n. 20.30 iltapuuro ja pikkupesut

n.22 maitoa pullosta ja nukahtaaVälillä ei kuitenkaan nukahda vielä tuohon aikaan vaan valvoo äidin kanssa esim 12. Tällöin on todella yliväsynyt ja kiukkuinen. Tai sitten ottaa 22 pikkutorkut ja herää 22.30 valvomaan..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat