Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja mitkä on ollut teillä niitä ekoja merkejä?Kyse ekaluokkalaisesta,ei osaa lukea ja usein menee tavut "väärinpäin",eli KI lukeekin IK.

Kommentit (8)

Ota yhteys opettajaan ja pyydä että erityisopettaja seuraa tilannetta ja tarvittaessa sitä kautta hoituu asia eteenpäin, tietävät ainakin ohjata mistä saa apua jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakaan ole sanonut mitään.Enkä mä olekaan kovin huolissani lukemaan oppimisesta,eilen vaan huomasin,että tavut menee väärinpäin.ap

Lapset kirjoittaakin aluksi usein peilikuvana. ei hätää. Jotain hankaluuta voi olla, mutta ei kuulosta pahalta. Ekan vuoden suurin tavoite on oppia lukemaan, jos olette huolissanne niin opettajalta voi kysyä. Lukihäiriö on kuitenkin ihan pitkän diagnosoinnin jälkeen vasta todettava, että älkää velä hermostuko.

"..mutta nyrkkisääntönä voisi sanoa, että ennen toiselle luokalle menoa pitäisi oppia lukemaan"Poikani hoitaja tarhassa ylpeili että "minun poikani oppi lukemaan JO tokalla!" :DNo maassa maan tavalla. ;)t:2

..mutta nyrkkisääntönä voisi sanoa, että ennen toiselle luokalle menoa pitäisi oppia lukemaan, koska muuten siellä tokaluokalla on vaikea pysyä muiden mukana. Tällöinkään ei välttämättä ole kyse lukihäiriöstä, vaan myös muut mahdolliset syyt pitää selvittää, esim. näkö tai keskittymisvaikeus.Ennustavia tekijöitä (ei välttämättä) on ainakin lukivaikeus suvussa ja hidas puheen oppiminen. Tyypillisiä ongelmia: lukeminen todella hidasta (ei ehkä ekaluokkalaisella mutta jos on jo isompi ja osaa lukea jotenkuten) tai nopeaa mutta virheellistä; lapsi ei lue sanoja loppuun vaan arvaa alkutavun perusteella; samannäköiset kirjaimet sotkeentuvat (d,b); rivit hyppivät, lapsi voi kertoa että 'ei näe rivejä tai kirjaimia' (voi olla todellinen näköongelma tai liittyä lukivaikeuteen); tavut tai kirjaimet vaihtavat paikkaa; lapsen voi myös olla vaikea muistaa esineiden nimiä.Jos olet huolissasi, juttele opettajan kanssa ja pyydä koulupsykologia tai erityisopettajaa tutkimaan lapsi; diagnoosi on aina ammattilaisen asia.

On vain jännä,että tyttö oppi puhumaan tosi aikaisin ja hänellä on todella rikas sanavarasto ja mielikuvitus.Luulin,että oppisi lukemaankin melkein jo ennen koulua.Mutta niin ne on erilaisia nuo lapset

Täällä Ruotsissa ei ajateltais että on lukihäiriö jos ei ekalla luokalla ois oppinut lukemaan vaan lukemaan voi oppia vasta kolmannella ilman että on lukihäiriöinen.Tiedän että Suomessa on tiukempaa ja mulla on semmoinen käsitys että ekan luokan joululomalla pitäis jo osata lukea.Mitä opettaja sanoo? Kannattaisko odottaa ekan luokan loppuun ja kattoo mikä se tilanne on silloin?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat