Seuraa 

Hei,

kaipaan vinkkejä 9 v. tytön synttärijuhlien järjestämiseksi kodin ulkopuolella; mitä paikkoja, ideoita!! Asumme Vantaalla, joten pääkaupunkiseudun alueelta pitäisi löytyä..

Kommentit (6)

Meidän lapset ovat joskus osallistuneet kavereiden Mc'Donald's -synttäreihin ja muihin valmiiski järjestettyihin kodin ulkopulisiin kemuihin, eivätkä ole ainakaan vieraina sellaisessa viihtyneet. Mutta just 9-vuotiaana on kullakin alkanut se ikä, että enää eivät ole halunneet kotonakaan järjestää ns. perinteisiä synttäreitä.

Meillä on ollut monta juhlaa ja vieläkin niitä on tulossa. Seuraavana meidän lasten toivomia ja jo toteutettuja juttuja:

- heppasynttärit: lähimmällä hevostallilla kaikki ovat saaneet harjata ja syöttää hevosia, ratsastaa pienen lenkin ja syödä "juhlaeväät" tallin nurkalla

- kylpyläsynttärit: lapset ovat saaneet peuhata kylpylässä pari tuntia, minkä jälkeen on käyty syömässä mäkkärissä

- puutarhasynttärit: lapsien kanssa on menty oikein hyvälle picnicille suureen puutarhaan, jossa on voinut myös pelata ja leikkiä. Sen jälkeen jokainen sai istuttaa itselleen oman kasvin kotiin viemiseksi.

- metsäsynttärit: iso nuotio, makkaranpaistoa, intiaanileikkejä (poikien suosikki)Näin meillä menty. Vielä on synttäreitä siis meilläkin edessä, joten lisävinkeistä voisi olla apua täälläkin :)

meillä on tykätty kovasti1) mennä ensin elokuviin porukalla ja sitten vaikka jäätelölle/hampparille2) mennä hohtokeilaamaan ja ainakin täällä Tampereella samassa paikassa on mahdollisuus pieneen herkutteluun3) mennä Hoploppiin, sellainen löytynee Vantaaltakin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeisin ihanaa oli mäenlaskujuhlat,

Lapset vietiin pulkkamäkeen (1-3luokkalaiset tytöt). Mäenlaskun päätteeksi nuotiolla laavulla makkaraa ja tikkupullaa. Nämä tuntuivat olleen ehdottomasti parhaimmat kautta aikojen.Käsityöjuhlat, tein kolme työpistettä, huovutuksen, rasia-askartelun ja helmiaskastelun (lisko tms), porukka kolmeen osaan ja vuorotellen jokaiselle työpisteelle. (8v tytöt) Näissä oli se plussa, ettei tarvinnut mitään "lahjuksia" vieraille.Tavallinen uimahalli, saunominen ja uinti yhdessä + uimahallin takkahuoneessa tein hodogit ja kakkua. (9v pojat)"Olympialaiset" läheisellä kentällä, kisattiin tai oikeastaan kokeiltiin eri lajeja ja sitten retkieväät viltillä (10v pojat)Sankari+ kolme kaveria elokuviin ja jätskibaariin annoksille. (11v)Syysloman alottajaisina pidimme kotona lähikavereille (alakoululaisia) elokuvaillan, vuokraelokuva, mies toi töistä videotykin, kasa dipattavaa leffaevästä ja lattiatyynyt kaikille.Ole ollut aistivinani, että se mäkkäri tms. valmiiksi maksettu ei ehkä ole se mieleenpainuvin juttu, vaan elämys enemmänkin, jotain yhdessä, mitä ei normaalisti tehdä.

Espoon modernin taiteen museossa Emmassa järjestetään kivoja taidepaja-synttäreitä, 7-vuotiaamme ainakin tykkäsi, kun sai sinne kutsun. Vähän kaukana Vantaalta, mutta ehkä Kiasmasta voisi kysyä onko heillä vastaavaa (kivoja työpajoja heillä ainakin muuten ollut koululaisille).Postimuseossakin Helsingin keskustassa voi pitää synttärit - liotetaan postimerkkejä ja sommitellaan niistä taulu tms. - puuhailu kuulostaa mukavalta. Muistakin museoista kannattaa varmaan kysellä, joku mainitsikin jo Heurekan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat