Vierailija

Rahasta ei tiukkaa, käytännöllisyyttä vaan mietin. Lapsella on lisäksi kunnon nahkaiset talvikengät pakkassäälle. Vai riittääkö talvella vesikeleillä tavalliset kumpparit + villasukat?

Sivut

Kommentit (19)

Jotkut kengistä ovat pehmeää (löysää), nopeasti kuluvaa,

helposti kastuvaa ja huonosti kuivuvaa materiaalia.Jotku taas ovat tukevia, pitävät hyvin vettä, ovat tosi

lämpimiä ja kuivuvatkin melko nopeasti. (Tosin ne eivät

alunperinkään kastu kovin helposti!)Hintaa näillä jälkimmäisillä on monta kymppiä enemmän

kuin ensimmäisillä, mutta laadusta joutuu sitten taas

jälleen kerran maksamaan.

Me asumme Keski-Suomessa. Talvet ovat täälläkin nykyään aika vetisiä, nytkin juuri on melkein kaikki lumi sulanut ja jäljellä oleva on luistinratoina pihoilla ja jalkakäytävillä sekä pikkukaduilla. Toisaalta on sitten ihan "oikeaa" talvea myös, reippaita pakkasia. Minusta tarvitaan Kuomat tms., kosteussuojatalvikengät sekä kumpparit kahta laatua: kesä ja talvi.Gore tex- ym. kosteussuojakengissä on paljon eroja kengän lämpimyyden suhteen, mutta ihan kamalan kovilla pakkasillahan niitä yleensä ei käytetä. Meillä on ollut tähän asti Vikingin goreja, nyt ostin yhdelle pojalle (meillä on kolme) Reiman Reimatec-kengät ja ollaan oltu niihin tosi tyytyväisiä.Minusta on tosi tärkeää myös se, että kengän varressa on sopiva pituus sekä puettavuuden että lämpimyyden kannalta. Että jos vaikka onkin goretexit, niin kyllä sieltä säärestä hörppää vettä sisään jos kengän varsi ei ole tarpeeksi korkea.Ap:n kysymykseen siis: Mielestäni tarvitaan molemmat mutta jos nyt sitten jommatkummat vain niin silloin ne talvikumpparit niille on enemmän käyttöä myös keväällä ja syksyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eccot olivat taas aivan kaameat, timberlandin goret ovat meillä vaihtokenkinä ja hyvät myöskin.Vuosia olemme nyt käyttäneet vikingin goreja, jalassa ohut ruskovillan villasukka - jalat pysyvät lämpiminä kovillakin pakkasilla. Timberlandit eivät ole yhtä lämpimät ja eccot lähinnä vitsi: eivät ole lämpimät, pohja liukas ja kuivuvat todella hitaasti.

Ei alle kouluikäinen tarvitse välttämättä goretexeja.Talvikumisaappaissa kannattaa ostaa Nokiat, ainakin meidän poikien käytössä ne on kestäneet pidempään kuin vikingit.

on hankittu tänne etelän talviin molemmille lapsille goret, Vikingin thermo-saappaat (ei ole liukkaat, kevyet ja notkeat myös pikkupakkasella) sekä tarra-Kuomat. Putki-Kuomia en ole kokeillut, kun niitä niin haukutaan jaloille huonoiksi. Lisänä molemmilla on vielä ns. paremmat kengät kylereissuja yms. varten.Tällä setillä on pärjätty loistavasti. Suosittelen.

jos Etelä-Suomessa asuu. Vettä ja kuraa, lätäköiksi asti, ja niissähän lapset tykkää leikkiä. VArallekin on hyvä ostaa yksi pari, koska jos hörppäävät vettä, kuivuvat todella hitaasti.

Hyvin pitää pohjat. Uusissa malleissa on ihan kunnon talvikengän pohja. Vanhoissa malleissa on liukkaampi pohja, mutta uusissa on kunnon urat. Toki se kannattaa huomioida, että jos on jäätä, jonka päällä on vettä, ei siinä pidä kuin piikit. Edes nastat ei pidä siinä pystyssä. Mut siis normiliukkaalla nuo uudet pitää erittäin hyvin.

mutta jos kerran nahkakengät on niin kumpparit on tarpeellisemmat. Goretkin on kivat sellaiselle pikkukostealle säälle ja kaupunkiin, ovathan ne kevyemmät, siksi ostaisin molemmat.

pelkkiä goretex-kenkiä. Tietty on sitten erikseen ollut kauppa- ja kyläilykengät, mutta ulkoillessa aina goretex-kengät. Ovat hänelle tarpeeksi lämpöiset myös talven kylmimpinä päivinä (Helsingissä niitä juurikaan ei ole) ja vesi-, loska-, räntä- ja lumikelillä parhaat. Kurakeleillä huuhtaisen niistä kurat pois. Kumpparit voisin pojalle pistää omalle pihalle kuralätäkköleikkeihin, mutta puistoon, jonne kävellään jonkin matkaa en viitsi kumppareita laittaa, kun kolmella tarralla olevat Eccon goretexit on paljon paremmat kävellä. Myös välikausikenkänä on goretexit, mutta niissä ei ole niin korkeaa vartta, joten silloin lätäkköleikeissä (jos haluaa niissä kahlata) on kumpparit.

Reimaa myyvistä liikkeistä Reiman sukkia, jotka ovat tosi hyvä ulkoillessa, luistellessa. Mahdollisesti meillä on se pienin koko ja pojan jalka 25. 24-kokoisellekin voisivat mennä, sillä aika naftit. 9,90 e pari, eli hintavat, mutta meillä kaikilla, sillä tosi hyvät.

vikingin goret ja thermot, ulkoilukenkinä siis. Nahka- ym. kenkiä sitten muuhun kuin pihakäyttöön. Ei pärjättäisi ilman kumpiakin, goret kätevät pakkasella (tajuttoman lämpimät) ja lumisella suojasäällä, thermot taas kunnon loskakelillä ja lumettomalla kurakelillä.

Näin etelä-suomessa.

Viking goret on sontaa. Vaikka sisus olisi näennäisesti muka kuiva, kestää niiden kuivuminen kokonaan iäisyyden. Nyt kokeilin ecco goreja, aivan ihanat. Istuu jalkaan, on kuivat, kuivuu nopeasti. Myös poikani Timberlandin jopa kosteussuojatut toimii paremmin kuin gore-viking ronttoset. Eli olen ostanut muutamat ecco popot, joita voin vaihdella tarpeen mukaan. En pidä kumisaappaista, eikä lapsenikaan. Onneksi on kaikille tarjontaa ja vaihtoehtoja toteuttaa mieltymyksiään.

näillä rapakeleillä on paremmat kuin Goretex-kengät. Goret on hyvät suojasäällä, jos on lunta, mutta ainakin täällä Espoossa on pelkkää kuraa. Olen hankkinut talvikumisaappaat siksi, että erään kerran lapsi tuli päiväkodista talvella pelkissä kumisaappaissa, kun hoitaja ei ollut tarkistanut onko villasukat jalassa. Oli lunta ja maa todella kylmä. Lapsi oli leikkinyt päiväkodin pihassa ainakin tunnin noissa vetimissä. Talvikumpparit ovat lämpimät vaikka villasukat unohtuisivat. Nissä on myös paksumpi pohja.

Meillä ei koskaan ole lapsilla ollut talvikumppareita, eikä

niitä ole kaivattukaan. Asumme pk-seudulla, joten jos ja kun

täällä on plussan puolella, niin sitten on sen verran lämmin,

että talvikumpparit olisivat pelkkää liioittelua.Gore-Texit ovat silti myös tarpeelliset. Nimittäin jos

täällä ei ole plussakeliä, niin sitten pakkasasteita on

yleensä vain muutamia. Goret ovat silloin juuri sopivat

kengät. Ne on myös helppo huuhtaista puhtaaksi

kurasta hanan alla.Koville pakkasille olen hankkinut edulliset, mutta erittäin

lämpimät Kuomat. Näitä ei tarvitse montaa kertaa jalkaan

laittaa talven aikana, mutta kyllä silti joku kenkä tarvitsee

olla viikon tai parin kunnon pakkaskeliä varten.Nahkakenkiä en ymmärrä talvikeleillä lainkaan, kun ne

menevät nopeasti pilalle märässä, loskassa ja kurassa.

Kovilla pakkasilla taas ne ovat liian kylmät, vaikka kuinka

laittaisi lämmintä sukkaa sisään.

meillä tyttelin varpaat ovat aika usein goreissa kylmät - olen kokeillut erilaisia sukkia ja sukkayhdistelmiä. Jostain olen lukenut, että taars olla tekokuitusukka - mistä niitä saa 2-vuotiaalle?Kiittää ja kuittaa...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat