Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten maahanmuuttopolitiikkaa voi perustella työvoiman haalimisella?

Vierailija

Kun Suomessa on niin paljon työttömiä ja lisää vain tulee koko ajan.



Onko muka kouluttamaton vierasta kieltä puhuva toisesta kulttuurista tullut

muslimi parempi työntekijä kuin koulutettu suomalainen työttömäksi jäänyt?



Suomessa tälläkin hetkellä moni kaipailee vakituista työpaikkaa, mutta saa kokea vaikka mitä ikärasismia ja ulkonäkörasismia. Työpaikat on kiven takana.



Sitten samaan aikaan puhutaan jostain työvoimapulasta, jota helpottamaan ehdottomasti tarvittaisiin paljon ulkomaalaisia.

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

näkynyt yhtään suomalaista harjan varressa. Suomalaiset eivät enää niihin hommiin ilmeisesti ala. Mutta ei maahanmuuttajia riitä pelastamaan Suomea eläköitymiseltä, ihan pelottaa miten eläkkeiden ja palveluiden käy.

Varmaan menee muutaman vuosi enää niin kunnallisia terveydenhoitopalveluja ei enää saa.

Vierailija

eivät ole juurtuneet johon Sysmään tai Hollolaan siihen kivaan kivitaloonsa josta on nyt tolkusti velkaa vaikka duuni meni alta.. Ne on tuoretta työvoimaa minne vaan ja niille kelpaa monille ajaa stadin busseja, siivota, hoitaa lähärinä vanhukset ym. ym.



Suomen työpaikan kaipailijat kyllä kuule tiedetään. Pitäs olla koulutusta vastaavaa, hyvä liksa ja vielä sen oman torpan vieressä.

Vierailija

niin itsessä on joku vika. Minullekkin tarjottiin juuri äsken vuorovastaavan hommia hotellista vaikka olen vain peruskoulun käynyt ja olen ihan eri hommissa. Mutta se on persoona joka ratkaisee, nynnyilemällä ei saa töitä.

Vierailija

nehän on ulkoistettuja palveluja.

Suomeen sopii vielä 5 miljoona ihmistä lisää.

Mutta älä luule, ei tänne koskaan niin paljoo tule.

Vierailija

ongelma on sama: kuka hoitaa vanhukset, kun kansa ei lisäänny.



Ei kumminkaan voida loputtomiin lisääntyä.



Ollaan avarassa maassa onnellisimpia.

Vierailija

Lainaus:

siivoamaan metroasemia sun muita, vaikka useaan otteeseen olen hakenut töitä?




Soita hakemiisi paikkoihin, ja kysy miksei sinua valita töihin. Ahkerasti vaan hakemuksia ja soittoja menemään, niin VARMASTI tärppää.



Tsemppiä!

Vierailija

Lainaus:

siivoamaan metroasemia sun muita, vaikka useaan otteeseen olen hakenut töitä?




Nykyään nks. hanttihommiinkin on vaikea päästä. Mikä on se työvoimapula ja miksi suomalaiset työttmät ei kelpaa näihin tehtäviin.



Kun mietin omia minimaalisia tulojani tällä hetkellä n. 600 euroa kuussa, niin tuollainen säännöllinen minimipalkka olisi ihan juhlaa.



Meitä suomalaisia pienituloisia on todella paljon. Ihan outoa olettaa, että suurin osa suomalaisista omistaisi jonkun omakotitalon ja vain hyvin palkattu työ kelpaisi.



Katsokaa vaikka pääkaupunkiseudun ruokajonoja, siellä on suomalaisia lapsiperheitä jonottamassa ruokaa.

Vierailija

en minäkään saanut ikinä vastausta mistään paikasta. Avoin hakemus on usein ihan tyhjän kanssa, jos ei soita perään. Kyllä se työpaikka vielä löytyy!

Vierailija

Ja varmaan suurin osa niistä pääkaupunkiseudun muslimeista tekeekin töitä, suurin osa elää erilaisten tukien varassa.



Ja ne, jotka tekevät töitä pääsevät töihin erilaisten työllistämisprojektien kautta, valtion ja kuntien palveluksessa heitä on ja niihin hommiin olisi varmasti halunnut joku suomalainen koulutettu/kouluttamatonkin työtön.

Vierailija

Takana vain peruskoulu ja on ollu torimyyjänä, raksalla, myyjänä parissakin pikkuliikkeessä, talonmiehen hommissa.... Kaikesta löytää jotain mikä ei miellytä. Tämä pääkaupungissamme viimeisen 2vuoden aikana.



Jos Stadissa joku on työtön niin se on AIVAN OMA VIKA! Jopa ulkkis mieheni joka on asunut täällä 20v ei ole ollu päivääkään työttömänä.

Vierailija

Anna mun nyt nauraa.



Mikä logiikka on haalia kouluttamattomia maahanmuuttajia (jotka tulevat Suomelle kalliiksi) kun Suomessa on niin paljon työttömiä, joille kelpaisi mikä tahansa perusduuni ja jotka epätoivoisesti etsivät työtä, mutta jotka ei minnekään kelpaa. Missä se työvoimapula on, kun sitä ei näy.



Kauan työttömänä olleelle ja jollain peruspäivärahalla kitkutelleelle olisi ihan juhlaa päästä töihin josta saisi tuhatkin euroa kuussa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat