Vierailija

vai tokassa/kolmannessa..jne? Leikattiinko välilihas ekassa? entä jos ei ekassa niin entä tokassa/kolmannessa jne?

Sivut

Kommentit (20)

ekassa ei leikattu epparia, koska ehdin revetä ennen sitä. Toisessa leikattiin, ja silti repesin. Molemmat vauvat olivat yli nelikiloisia.Syystä tai toisesta ensimmäisestä repeämästä parantuminen oli erittäin hidasta ja kivuliasta, kun taas toisella kertaa paranin ihan tuosta vain. En tiedä mistä se johtuu, olisiko ollut vain tuuria?

koska ehdin saada epiduraalin (synnytys kesti 12h) ja kipu oli alaselässä jota mies jaksoi kiitettävästi hieroa!Toka synnytys kesti neljä puol h ja ehdin vaan saada spinaalin oli jo viis senttiä auki kun pääsin sairaalaan ja kaikki kipu vatsassa ihan hirveetä, vaikken vaihtais ajallisesti tokaa pois. tokassa poitsu painoi 3880 eikä tullut yhtään repeämiä ponnistus kesti 5min, ekassa 25min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ekassa meni kivuista taju muutamaan otteeseen, tokassa vaan meni tietoisuus välillä mutta en pyörtynyt kertaakaan. Ekassa repeämiä, tokassa välilihan leikkaus. Molemmat imukupilla, ekan ponnistusvaihe 1 h 20 min ja tokan 3 h. Eka käynnistetty, toka spontaanisti käynnistynyt.

Eka käynnistetty luomusynnytys, siis ilman kipulääkkeitä, kesto vajaa 6 t, väliliha leikattiin ja kivut olivat järkyttävät. luulin, että kuolen. Toinen käynnistetty synnytys,ei kipulääkkeitä annettu ennen nukutusta. Nukutus siksi, että tehtiin hätäsektio. Kivut oli koko synnytyksen ensimmäistäkin kauheammat, toivoin, että kuolen. Kivut eivät nyt loppuneet lapsen syntymään kuin ekassa, vaan pystyviilto kipeä kauan.

Kolmas ihana, itsestään käynnistynyt, epiduraalin sain, ponnistusvaihe varmaan 10 sekuntia. Kesto vajaa 6 t.

Neljäs itsestään käynnistynyt, tuskaiset supistukset. Päätyi kiireelliseen sektioon puudutuksessa, koska lapsi jalkatarjonnassa. Pystyviilto taas kipea.

Terkut tutuille.

Mikä V****n oikeus kätilöllä on päättää, koska tarvit kipuihisi lääkitystä!! Helppo se on siinä sanoa, kun itseensä ei satu pätkääkään.

Lainaus:

Kokemuksena hyvä ja ei sattunutkaan paljoa. Tokassa synnytyksessä tuska oli aivan kamalaa. Ikkunasta olisin hyvpännyt ja tappanut itseni ellei oltais oltu maan tasalla. Mukavan kätilön vuoksi kärsin helvetillisistä kivuista, koska kätilön mielestä en tarvinnut epiduraalia tai mitään muutakaan kivunlievitystä. Vaadin kätilön vaihtoa, mutta eihän se onnistunut kun kurppa sanoi ettei muita ole vapaana. Ja kyllä, tein kyseisestä kätilöstä valituksen.

Ja kolmas vieläkin nopeammin.Mutta tosiaan, se eka oli aivan kamala. Lapsivesi oli ollut menneenä jo iät ja ajat mutta supistuksista ei ollut tietoakaan, joten oksitosiinia vaan kehiin. Sain epiduraalin mutta silti kivut olivat kamalat, 1 ja 2 asteen repeämät ja parikymmentä tikkiä. Ponnistuvaihe kesti tasan 2 tuntia, avautumisvaihe 13 tuntia. Tikkaus melkein kaksi tuntia. Olin aika väsynyt tuon jälkeen.Toka ja kolmas syöksyivät luomusti 6 ja 9 minuutissa, ei tikkejä eikä muutakaan onglemaa, ei myöskään kivunlievitystä. Voisin koska vain mennä uudestaan synnyttämään, mutta raskaana en enää viitisi olla. Kammoa ei siis jäänyt ekasta vaan tokan ja kolmanen muistot kultaavat kaiken.

ja epiduraali meni hutiin, joten kovat oli kivut ennenku sain spinaalin. (anest.lääkäri yöllä leikkauksessa)Toinen oli helpoinKolmas vaikein, koska lapsi perätilassa ja jouduttiin lopulta leikkaamaan. (Olin pari tuntia aiemmin synnyttänyt tuon lapsi nro kakkosen.)

toista vuorokautta ja ponnistusvaihe melkein tunnin. Kivut olivat pitkään jatkuessaan raskaita kestää, mutta muuten jaksoin hyvin. Väliliha leikattiin, joten toipuminen synnytyksestä oli hitainta ja lihasten hallintakin oli jotenkin hukassa.Toinen synnytys taas oli kivuliain, mutta onneksi kestikin vain 11 tuntia. Meinasi mennä taju ja synnytyksen hallinta, kun kivut olivat jonkin aikaa niin sietämättömät. Toivuin siitä nopeasti ja tikkejäkin tuli vain 2 kpl.Kolmas oli helpoin. Vähiten kivulias ja kestikin vain 6 tuntia. Toivuin tästäkin nopeasti ja tikkejäkin tuli vain 1 kpl.Jos saisin valita, niin en enää ottaisi ensimmäisen synnytyksen kaltaista synnytystä ja jos saisin edelleen valita, niin en sitten toisenkaan synnytyksen kaltaista. Toinen oli kyllä parempi noista, koska siitä toipui hyvin ja nopeasti. Mieluiten ottaisin tuon viimeisen uusintana.

Epiduraali vaikutti todella hyvin ja lisäksi oli yöaika eli lähinnä torkuin ponnistusta lukuunottamatta koko synnytyksen ajan.Toinen synnytys oli kivuliaampi. Sain paraservikaali(?)puudutuksen, mutta se ei vienyt supistuksilta ollenkaan huippua pois niin kuin epiduraali. Eli supistukset tuntuivat tosi kipeiltä varsinkin loppusynnytyksessä. Ponnistusvaihe taas oli naurettavan helppo, vauva vaan yhtäkkiä muljahti ulos pienellä ponnistuksella.Kummallakaan kerralla ei leikattu mitään, pariin pieneen repeämään sain tikkejä.

Molemmat käynnistettiin, eka oksitosiinitipalla ja toka cytotecilla kohdunsuulle. Ekassa suppareita kesti n. 12h, tokassa 4h - tokassa avauduin neljästä kymmeneen senttiin vain puolessatoista tunnissa. Olin siis aika tosi kipeä kunnes sain spinaalipuudutuksen.Ponnistusvaihe ekassa kesti puolisentoista tuntia, tokassa vartin.Ekassa leikattiin väliliha, tokassa ei tullut pienintäkään nirhaumaa eikä yhtään tikkiä. Tokan synnytyksen jälkeen heti seuraavana päivänä olin kun en olisikaan synnyttänyt (paitsi jälkivuoto...)

Kokemuksena hyvä ja ei sattunutkaan paljoa. Tokassa synnytyksessä tuska oli aivan kamalaa. Ikkunasta olisin hyvpännyt ja tappanut itseni ellei oltais oltu maan tasalla. Mukavan kätilön vuoksi kärsin helvetillisistä kivuista, koska kätilön mielestä en tarvinnut epiduraalia tai mitään muutakaan kivunlievitystä. Vaadin kätilön vaihtoa, mutta eihän se onnistunut kun kurppa sanoi ettei muita ole vapaana. Ja kyllä, tein kyseisestä kätilöstä valituksen.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat