Vierailija

Eli poika 2 v 8 kk ja vauva 7 kk. Poika jatkuvasti tekee pahaa vauvalle. Yleensä niin, että luulee ettei me vanhemmat nähdä. Poika nipistää, puristaa, potkii, huitoo käsillään/leluillaan, painaa tai nojaan täysiä vauvaan...Ollaan yritetty kaikin tavoin selitää, näyttää, pojan hyvät teot huomioiden, mutta on myös uhkailtu, kiristetty ja takavarikoitu pojan leluja....Huah, mikä siis avuksi?

Kommentit (15)

Tein hyvin alusta asti selväksi, että en salli lapsiani satutettavan. Isoveli ymmärsi, että se koskee myös häntä - eli häntäkään äiti ei ole antanut eikä anna muiden satuttaa. Sääntö oli täysin absoluuttinen. Pienestäkin tönimisestä seurasi istumista, eikä sitä usein tarvinnut. Luulen, että isompi tajusi oikeastaan ihan hyvin, että ei toisen satuttaminen oikeastaan ole kivaa. Ihan pienillä pehmoleluilla silti heitteli joskus vauvaa, jotta saisi äidin huomion..... eli siitähän se on kyse.

meillä itse asiassa puhuttiin vauvan satuttamisesta jo silloin, kun se oli mahassa, ja uhmakohtauksen kourissa lapsi huitoi äitiä... ja meni siis ihan ok perille. Mutta enpä tiedä onko tästä mitään hyötyä, kun teillä ikäero puolet pienempi.

Niin, ja me ihan selittämällä selitettiin (esikoisemme ei ole mikään sosiaalinen lahjakkuus tai vuorovaikutuksessan etevä), että vauvojen kanssa leikitään niin, että yritetään ilahduttaa sitä vauvaa, ja sitten tulee itsellekin hyvä mieli, kun vauva nauraa. Sekin meni jakeluun, tosin tietysti usein esikoinen leikkii mieluiten isojen lasten leikkejä, mutta tykkä myös huvittaa pienempäänsä.

että kun isoveli tekee tuollaista, niin kiinnität kaiken huomion vauvaan. Isoveljen viet täysin ilmeettömästi jäähypenkille tms. mikä teillä käytössä onkaan, mutta et siis anna isoveljelle sitä kaipaamaansa huomiota ja tunnereaktiota. Jos roikkuu jaloissa tms kun hoidat ja lohduttelet vauvaa, niin annat vaan roikkua ja huutaa. Jos esim. lyö, niin sen tietysti estät, mutta samalla tavoin ilmeettömästi.Tätä monet suosittelee, koska pääasiassa kyseessä on se huomionhaku. Ja tietysti tässä rinnalla täytyy käyttää sitä, että antaa sitä huomiota kaikesta toivotusta käytöksestä todella paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lapsilla alle 1,5 vuotta ja voitte usko mitä kaikkea ehtiiväinen kaksi vuotias saa aikaiseksi puolivuotialle.Itse kasvatin selkää uudet silmäparit ja vaimo kävi kirjekurssina telepatian alkeet sekä jatkokurssin ja kykeni olemaan yhteydessä molempiin lapsiimme yhtäaikaisesti.Tämä on se syy, minkä takia yhden lapsen äidit eivät tiedä äitiyden vaikeudesta mitään. Toki sama tilenna jos ikäeroa on yli 6 vuotta.Sitten vasta kivaa onkin kun molemmilla on on vuorotellen korvatulehdukset ja oksennustaudit ja valvottavat vuorotellen pari viikkoa putkeen. Eli ensin huutaa toinen ja kohta siihen huutoon herää toinen ja sitten huutaa molemmat ja sitten väsähtää toinen ja nukahtaa ja toinen huutaa, mutta ei nukahda ennenkuin saa herätettyä toisen korvapotilaan uudestaan ja silloin huutaa molemmat ja sitten nälättää ja sitten nukahtaa toinen tai molemmat tai mitä väliä sillä on koska jälkimmäisellä viikolla väsähtää vanhemmat.

niin henkisesti kuin fyysisestikin.Minulla on lapset 1 v 7 kk ikäerolla ja ei kertaakaan mitään satuttamista tai edes kiusaamista. Nyt isompina ottavat yhteen ja ovat samankokoisia joten nahistelua sallitaan muttei mitään lyömistä edelleenkään ole.Mustasukkaisuus on kyseessä tuolla ikäerolla mitä ap kertoi.

että ei isosisarukset tahallaan vahingoita vauvaa niin että jotain pahaa tapahtuisi. kuulemma niilläkin on joku hälytyskello päässä että tajuaa olla satuttamatta kovemmin. pikkusta jäynää vaan.

Ota isompi sisarus välillä mukaan vauvan hoitamiseen.Kehu isoveljeä siitä, miten hän jo osaa tehdä eri asioita, kun on isompi.Niin kuin täällä on jo tullut esille, "kiusaaminen" on huomion hakemista. Anna isommallekin aikaa, jolloin keskityt vain häneen. Puuhatkaa jotain mukavaa yhdessä.

Lainaus:

lapsilla alle 1,5 vuotta ja voitte usko mitä kaikkea ehtiiväinen kaksi vuotias saa aikaiseksi puolivuotialle.

Itse kasvatin selkää uudet silmäparit ja vaimo kävi kirjekurssina telepatian alkeet sekä jatkokurssin ja kykeni olemaan yhteydessä molempiin lapsiimme yhtäaikaisesti.

Tämä on se syy, minkä takia yhden lapsen äidit eivät tiedä äitiyden vaikeudesta mitään. Toki sama tilenna jos ikäeroa on yli 6 vuotta.

Sitten vasta kivaa onkin kun molemmilla on on vuorotellen korvatulehdukset ja oksennustaudit ja valvottavat vuorotellen pari viikkoa putkeen. Eli ensin huutaa toinen ja kohta siihen huutoon herää toinen ja sitten huutaa molemmat ja sitten väsähtää toinen ja nukahtaa ja toinen huutaa, mutta ei nukahda ennenkuin saa herätettyä toisen korvapotilaan uudestaan ja silloin huutaa molemmat ja sitten nälättää ja sitten nukahtaa toinen tai molemmat tai mitä väliä sillä on koska jälkimmäisellä viikolla väsähtää vanhemmat.
Ja kun ne kaikki sattuvat sairastumaan yhtäaikaa, äidin ja isän lisäksi tarvittiin vielä yksi isosisko-parka heitä hoivaamaan, yölläkin. Onneksi ne ajat ovat takanapäin :-)

tilanteita, kuin meidän tilanne, joka onneksi on jo jäänyt muutama vuosi sitten taakse.Kyllä kolmen samanikäisen kanssa on vielä kovempi puuha, tai neljän ja vammaisilla on vielä omat erityisyytensä.Jaksamisia.5Lainaus:

Lainaus:


Tämä on se syy, minkä takia yhden lapsen äidit eivät tiedä äitiyden vaikeudesta mitään. Toki sama tilenna jos ikäeroa on yli 6 vuotta.
Tervetuloa hoitamaan meidän vammaista lastamme, vaikkapa edes vuorokauden ajaksi. Ehkä sen jälkeen tiedät äitiyden vaikeudesta jotain.

kerran 4-kuisen siskovauvan vatsan päälle istumaan lattialla. Siinä ei onneksi mennyt kuin puoli sekuntia, kun jo kiskoin hänet tukasta pitäen siitä pois. Ei tehnyt sitä temppua eikä muitakaan enää ikinä. Enkä nyt kehota ketään muuta tekemään samalla tavalla, kerron vaan mikä meillä auttoi.

ihan tasantarkkaan esikoisella oli aluksi mustasukkaisuutta

vauvasta, ja tämä mustasukkaisuus ilmeni mm. tyynyn laittamisella

vauvan päälle ja näin tukehduttamisella yms. Kyllä parivuotias

jo osaa tehdä vaikka mitä ja aivan tahallaan!Tämä vaihe meni kuitenkin ohi, ja nyt sisarukset ovat parhaita

leikkikavereita keskenään! Ei tuossa pahimmassa mustasukkaisuus-

vaiheessa auta olla kuin silmät selässäkin. En koskaan jättänyt

lapsia kahdestaan vahtimatta niin kauan kunnes vauva oli jo iso

taapero ja osasi pitää puoliaan! Lisäksi pidin esikoista turvaportin

takana jäähyllä aina, kun hän oli yrittänyt tehdä tuhmuuksia vauvalle.

Lainaus:


Minulla on lapset 1 v 7 kk ikäerolla ja ei kertaakaan mitään satuttamista tai edes kiusaamista. Nyt isompina ottavat yhteen ja ovat samankokoisia joten nahistelua sallitaan muttei mitään lyömistä edelleenkään ole.Mustasukkaisuus on kyseessä tuolla ikäerolla mitä ap kertoi.

Lainaus:


Tämä on se syy, minkä takia yhden lapsen äidit eivät tiedä äitiyden vaikeudesta mitään. Toki sama tilenna jos ikäeroa on yli 6 vuotta.
Tervetuloa hoitamaan meidän vammaista lastamme, vaikkapa edes vuorokauden ajaksi. Ehkä sen jälkeen tiedät äitiyden vaikeudesta jotain.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat