Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oliko eroja eri kivunlievityksillä?kerro miltä tuntui?

Kommentit (9)

Avautumisvaiheessa apuna oli suihku, allas ja lämpögeelityynyt. Ne oli yllättävän iso apu. Kun pehmeät keinot ei enää riittäneet, sain ilokaasua, jonka koin hyväksi avuksi (kenties osittain sen vuoksi että oli jotain konkreettista tekemistä kun seurasi supistuskäyrää ja hengitteli sen mukaan). Kun kivut yltyi oikein koviksi, niin sitten siitä ei ollut enää hyötyä. Ilokaasun lisäksi sain epiduraalin, mutta siitä ei ollut iloa kuin hetkeksi (noin tunniksi ja aivan liian aikaisessa vaiheessa) koska verenpaineet laskivat tosi rajusti. Ponnistusvaiheessa, joka kesti 1,5h ei ollut käytössä muuta lääkitystä kuin kohdunkaulan puudute. En oikein osaa arvioida oliko siitä hyötyä vai ei. Ei kai siitä haittaakaan ollut. Olisin halunnut emättimen suulle vielä jonkinlaisen ihopuudutuksen, ettei pään tulemisesta aiheutunut kiristyskipu olisi ollut niin inhottavaa. Vaikka ei se kiristäminen onneksi kauan kestänyt.Olin pettynyt kun epiduraali ei itselläni toiminut, se olisi luultavasti helpottanut paljon. Ilokaasusta olin erittäin positiivisesti yllättynyt, sillä olin ennen synnytystä lähes varma että siitä tulee paha ja epämiellyttävä olo. Onneksi kokeilin!

aiheutti ihan älyttömän ponnistustarpeen, ja kun en ollut vielä tarpeeksi auki, jouduin pidättelemään aika pitkäänkin ja se oli tuskaa. Toisella kerralla en ehtinyt saada mitään muuta kuin ilokaasua, mutta synnytys ei sattunut, sillä vauvat painoivat vain 2 kg. Kolmannella kerralla sain myös epiduraalin, mutta nyt kaikki sujui hyvin, tosin tällä kertaa se vaimensi ponnistustarvetta...t. Neljän äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eka ilokaasulla, avautumisen loppuvaihe ja ponnistaminen sattui kovasti,vauvakin oli nelikiloinen.tokasta mentiin hetki ilokaasulla ja sitten sain spinaalin, se vei supistuskivun täysin yli tunniksi,oli vaan semmoinen nipistelevän puutunut olo, ponnistusvaiheessa n.2tuntia spinaalin laitosta supparit tuntuivat hiukan, samalta kun ekat supparit synnytyksen alussa, ei ponnistuttanut mutta pientä painetta tunsin, vauvan tulokaan ei sattunut vaikka sen hyvin tunsinkin, oli semmoinen puolipuutunut olo ja jäi hyvä mieli spinaalista.

ekassa ilokaasua, aquarakkuloita, petidiiniä x2 ja epiduraalia ainakin kolme annosta. Ilokaasu auttoi ihan kivasti, aquarakkulat auttoivat jonkun verran selkäkipuun, petidiini auttoi aavistuksen mutta sai sentään kohdunsuun aukeamaan eka kolme senttiä tunnissa ja tokalla piikillä neljä senttiä tunnissa. Epiduraalista ei ollut mitään apua (oli väärässä paikassa ja puutui vain alapää). Ainoa ilo oli että ponnistusvaihe oli kivuton, tosin ei mitenkään helppo kun ei ollut sitten tuntoakaan ja imukuppiin jouduttiin lopuksi turvautumaan.Kahdessa seuraavassa on ollut ilokaasua ja spinaali jotka on molemmat toimineet tosi hyvin.

Ekassa sain ilokaasua, se helpotti oloa tosi paljon. Sain myös epiduraalin joka ei vaikuttanut yhtään mitään, samoin kohdunkaulan puudutteen josta ei ollut iloa. Ilokaasun avulla vedin sen homman läpi.Tokassa sain aika alkuvaiheessa kankkuun jonkin piikin, muistaakseni Oxynorm-nimisen. Se tuntui ihan kivalta vähän aikaa, tuli sellainen lämmin ja uninen olo kuin olisin ollut huppelissa. Vaikutus ei tosin kestänyt kovin kauan. Sit myöhemmin sain spinaalin ja se oli kyllä kuin taivas olisi auennut. Helvetilliset kivut lakkasivat hyvin pian sen jälkeen kun piikki oli saatu oikeaan paikkaan. Ponnistusvaihekin oli täysin kivuton.

Kovasti yhdessä harjoiteltiin puhallustekniikkaa kätilön kanssa. Kuluipa siinä mukavasti puuhastella aika kärventelyistä huolimatta. Ei siis edes poskissa tuntunut. Sain epiduraalin ja se oli huippu hienoa. Olin kyllä siinä vaiheessa jo 10 cm auki ja oli mukava ponnistaa täysin kivutta. Kuulemma noita epiduraaleja voi saada kaksikin. Jos nyt saisin päättää jälkikäteen, niin ilokaasutötsä huitsin nevadaan ja nuo epiduraalit heti käyttöön, jotta ehtii saada kaksi annosta, toinen olisi sopiva ajoittaa ennen ponnistusta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat