Seuraa 

Hei vaan, ja kiitos jo etukäteen, jos joku vain viitsii minua auttaa! =) Odotan esikoistani, laskettu aika maaliskuussa, ja haluan kokeilla kestovaippojen käyttöä ainakin päiväsaikaan ja kotona oltaessa. Minä olen nyt edelleen (vaikka olen näitä vinkkejä täältä jo lueskellut) hieman pihalla siitä, mitä minun tulisi hankkia ja kuinka paljon!

Minulla on tällä hetkellä vain ne äp:sta saadut vaipat, eli 4 sisävaippaa (menikö oikein?=) ja sitten yksi tuollainen ulkokuori. Moni on täällä palstalla kehunut bumgenius all-in-one vaippoja, joten ajattelin kokeilla niitäkin, mutta montako sellaista minun on järkevää tilata? Entä kuinka monta tuollaista ulkokuorta tarvii keskimäärin? Kun käsittääkseni niitähän ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen?T:Maria

Kommentit (3)

hyvin olet jo ajatellut asiaa ja varustautunut :) noi 3 kuorta ja 9 imua on hyvä alku ja niihin voi todellakin yhdistää harsoja ja tsi (itsetehtyjä) imuja esim. just pyyhkeistä :) ne harsot ja muut imut käy hyvin pidempäänkin (meillä pojalla taskuvaipoissa pienet s-kokoset "etuimuina"/lisäimuina ja kohta parivuotta käytetty samoja. paranevat vaan ajan myötä! taiteltavat on pitkäikäisiä) ja jos kuori+imu on teillä toimiva systeemi niin voit hankkia vaan isompia kuoria tarpeen mukaan.aio:t (all-in-one) on helppoja ja kalliita juu. kannattaa ne ostaa hiukan ajoissa ja pestä muutamaan kertaan muun pyykin joukossa, että imukyky paranee ja saa käyttöön hyvin heti. uusissa vaipoissa/kankaissa on usein huono imu enne pesuja. myöskin voisit niitä ostaa jo valmiiks käytettynä (huuto.netistä tai kestovaippainfon kirpparilta tms.), jollon hintaa ois vähemmän, mutta imukykyä jo enemmän!muita vinkkejä:yöksi kannattaa laittaa vaipan päälle villahousut (vaikkei olisi kestokaan!) niin ei tartte pienen herätä huutamaan, että ' kylki märkänä, kylmäkin tuli!' :)ja todellakin hyvä neuvo kaikille kestoilun alottamiseen on, että hanki ensin (halvalla, käytettynä) useampi eri systeemi (kuori, taskuvaippa, erilaisia imuja, villahousut, aio etc) ja kokeile mikä sopii teille. sopimattomat voi myydä edelleen ja ostaa tilalle lisää toimivia :)onnea!Tiina :)

mitä minun tulisi hankkia ja kuinka paljon?hyvä neuvo kaikille kestoilun alottamiseen on, että hanki ensin (halvalla, käytettynä) useampi eri systeemi (kuori, taskuvaippa, sisävaippa, erilaisia imuja, villahousut, aio etc) ja kokeile mikä sopii teille. sopimattomat voi myydä edelleen ja ostaa tilalle lisää toimivia :)jos vaikka aloittaa juuri noilla äp:n kestoilla (minäkään en ole varma pitäisikö sitä imuosaa sanoa vain imuksi vaiko sisävaipaksi) niin niihin voi yhdistää erilaisia imuja (bambua, hamppua, flanellia, froteeta) ja kuivaliinoja. samoja imuja voi kokeilla myös taskuvaipoissa ja kuoren kanssa vaikka sellasia ihan valmiita vaipan näköisiä sisävaippoja tai sisätaskuvaippoja :) kaikkia löytyy esim huuto.netistä tai kestovaippainfon kirpparilta tms. ja todellakin sitku huomaa aina valkkaavansa tietyn systeemin ja joku muu lojuu käyttämättömänä niin sitten tietää mitä kannattaa hankkia ja mitkä laittaa uudelleen kiertoon :)helpointa on tietysti ostaa vaan isompia kuoria ja imuja, jos kuori+imu tuntuu alusta asti omalta ja toimivalta. kuoria tarvii kolmet tai useammat. meillä oli keskimäärin kahdeksat ja aina oli muutama valmiina ladattuna :) niitä ei tartte pestä kuin jos on tahroja tai haisevat. ja kuoriakin on erimallisia eli ei kannata heti luovuttaa, jos joku ei istu tai muuten toimi!onnea!Tiina :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa kokeilla myös Bumgeniuksen taskuvaippoja. Ne sopivat koko vaippaiän ja kuivuvat nopeasti. AIO-vaippaan ero on siinä, että imut otetaan pesua varten pois ja laitetaan sitten kuivana takaisin. Mutta noiden imut on helppo sujauttaa vaippaan, kun ei tarvii taitella. Imuna voi käyttää myös harsoja tai muita imuja, esim. silloin kun omat imut on vielä kuivumassa.Määrä mitä vaippoja tarvii riippuu paljon siitä peseekö pyykin päivittäin vai harvemmin ja missä pyykin kuivattaa. Meillä alkuun vaippoja vaihdettiin noin 10 kertaa vrk, mutta aika äkkiä määrä vähenee muutamalla.Meillä on noita taskuvaippoja 10 kpl ja ollaan pärjätty sillä määrällä aika hyvin, kun pesen pyykkiä vähintään joka toinen päivä. (Tosin aloitin kestoilun vasta sitten, kun kakka alkoi olla kiinteämpää). AIO:ja tai sisävaippoja tarvii enemmän, kun ne kuivuvat hitaammin. Taskuvaipan kuori kuivuu muutamassa tunnissa, imut noin puolessa vuorokaudessa ja aio:t noin vuorokaudessa pyykkinarulla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat