Seuraa 

Löytyisikö vinkkejä koon opetteluun, lapseni sanoo koon paikalle aina teen. Onko jollain kokemusta puheterapiasta ja millaisia harjoituksia siellä on käytetty?

Kommentit (2)

Meidän dysfaatikolle K-äänne oli kaikein hankalin ja oppi sen vasta kouluiässä. Korvasi sen juuri tuolla T:llä. En tiedä tai ainakaan enään muista mitä kommervinkkejä puheteraputti teki, jotta poika oppi tuon äänteen. Ilmeisesti ei myöskään täysin hahmottanut T:n ja K:n eroa puheessa, koska jonkin aikaan äänteen opittuaan ääntämään, kirjoitti t:t ja K.t arvausmenetelmällä , jos olivat samassa sanassa (tanko/ kanto).Kannattaa kääntyä puheterapeutin puoleen apua saadaksesi. Jos varsinaiseen terapiaan ei ole tarvetta / aikaa, niin saisitte ainakin kotiohjeita.

tehdään erilaisia kielijumppaliikkeitä ja sitten vaan yritetään tuottaa k-äännettä työntämällä kieltä taaksepäin sormella tai jäätelötikulla. L:n harjoittelu oli mukavampaa, mutta jospa se k sieltä joskus irtoaisi. K-äännettä on puheessa niin paljon, että on aika epäselvää, kun kaikki tulee t:llä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat