Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1633664Ylimääräisen kalapuikon ottamisesta puhjennut kriisi kärjistyi mellakan partaalle Vantaankosken yläasteella viime viikolla. Tilannetta selvittämään kutsuttiin poliisi.Tapahtumien vyöry lähti liikkeelle ruokalan jonosta viime torstaina noin kello 11 aikoihin. 13-vuotias koulupoika otti lautaselleen neljä kalapuikkoa. Se oli väärin, sillä normiannokseen olisi saanut ottaa vain kolme.Emäntä huomautti ylimääräisestä kalapuikosta pojalle ja vaati tätä pistämään yhden kalapuikon takaisin.- Poika sanoi, että eihän sitä voi pistää takaisin, kun se on jo ihan muusissa ja kastikkeessa, pojan äiti kertoo.Pian paikalle tuli sananvaihtoa seurannut opettaja, joka tarttui päättäväisesti poikaa olkapäästä kiinni. Kontaktin tiimellyksessä tarjotin antimineen lennähti lattialle.Opettajat vaativat poikaa siivoamaan jäljet. Poika kieltäytyi. Tästä rangaistukseksi poikaa ei enää päästetty ruuanottoon.Seuraavaksi poika meni luokkansa kanssa kotitalouden tunnille.- Kuraattori tuli kahdesti hakemaan luokasta Aleksia, mutta tämä ei lähtenyt mukaan.Kolmatta kertaa varten koulu otti käyttöön järeämmät aseet. Opettajanhuoneesta soitettiin paikalle poliisipartio.Vantaan poliisi sai ilmoituksen häiriötä aiheuttavasta koululaisesta. Oppilas istui luokassa muiden oppilaiden keskellä. Poliisin mukaan poika lopulta lähti.Poliisipartion saapuminen kouluun sähköisti tunnelman.Osa oppilaista alkoi riehua ja heitellä paperiroskia käytäville. Kahakan yhteydessä ainakin yksi ikkuna rikkoontui.Vantaankosken yläaste ei kommentoi tapahtunutta.Vuoden 2003 perusopetuslaki antoi opettajalle ja rehtorille mahdollisuuden poistaa vastusteleva oppilas luokasta fyysisiä voimakeinoja käyttäen. Kuraattorilla tätä valtaa ei ole.

Pasi Jaakkonen, Tuomas Manninen

Kommentit (5)

"Kirjoituksessa oli kuitenkin joitain virheellisiä tietoja, jotka on syytä oikaista. Lehdessä uutisoitiin, että oppilas olisi ottanut kolmen kalapuikon sijaan neljä kalapuikkoa.Kyseisenä päivänä ruokalistalla oli rapeat kalapalat, joiden kappalemäärä on rajoitettu kolmeen (150 grammaa). Ohjeellinen annoskoko yleensäkin kalatuotteissa on 150 grammaa/annos."Eikö se ole aivan sama onko se kalpuokko vain RAPEA KALAPALAKoko juttu täältähttp://www.perusopetus.fi/?p=1635

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä kyse nyt ei todellakaan ole pelkästä kalapuikosta vaan voin kuvitella, että pojan käytös on muutenkin ollut hyvin asiatonta ja uhkaavaa. Kolme puikkoa ei varmasti riitä nuorelle, mutta se ei ole koulun tai keittiöhenkilökunnan vika, että rahaa ei ole enempää, jotta lapset saisivat riittäväksi syödäkseen.Säännöt koskee kaikkia, eikä vain niitä ketkä on opetettu normeja noudattamaan!Aivan käsittämätön kommentti äidiltä, minusta pitäisi olla vanhempana erittäin HUOLISSAAN jos tilanne 13-vuotiaan pojan kanssa johtaa siihen, että paikalle kutsutaan poliisit.Varmasti poika on heittänyt tarjottimen tahallaan ruokalassa, riehunut, huutanut ja käyttäytynyt täysin hallitsemattomasti. Tämä on vain iltalehden/iltasanomien oiva tapa tehdä skandaaliuutinen ja parjata koulun henkilökuntaa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat