Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän ekaluokkalainen tyttö uhmaa joka päivä ja vielä samoista asioista kotona. Jotain jos pyytää tekemään niin vastaus on aina "En tee" ja jos korottaa ääntä niin vastaus on "Paska äiti". Kaikki päivittäiset rutiinitkin on yhtä huutoa esim. tule syömään, en tule! Mitkä ns. rangaistukset tehoaisivat? Aresti? Nurkassa seisottaminen? Vai mitä kannattaisi yrittää?

Kommentit (3)

täsmennän vielä tuota paska-asiaa... on HYVÄ asia, että lapsi ilmaisee sanallisesti, että häntä jurppii. Voisit siis jutella tyttären kanssa ja sanoa, että ymmärrät, että häntä ottaa päähän ja sen saa sanoa - mutta silti silloin ei sovi ketään haukkua.Eli negatiivisia tunteita pitää saada ilmaista, muttei millä tavalla tahansa. On syytä keskustella lapsen kanssa, mikä tapa on ok ja mikä ei.

6-7 -vuotiailla on noin yleisesti uusi uhmaikä. Se on erilainen kuin parivuotiaalla, jolla osa uhmasta johtuu siitä, ettei lapsi osaa vielä kommunikoida hyvin eikä ilmaista tahtoaan.Ekaluokkalaisella se taas on enemmän juuri rajojen etsintää ja vanhempien arvovallan kyseenalaistamista.Joten koeta ajatella, että tuo kuuluu asiaan ja on ohimenevää (kunnes taas viimeistään teini-iässä...).Yritä pysyä rauhallisena. Käytä vanhoja hyviä kasvatusmetodeja eli kiristystä, lahjontaa ja uhkailua ;-)Meillä tehoaa, kun uhkaan peliajan tai viikkorahojen leikkauksella. Mieti, minkätasoisella rangaistuksella uhkaat missäkin tilanteessa, eli suurinta rangaistusta ei pidä käyttää kovin usein, ettei teho kulu.Eli: kun kotityöt eivät suju, viikkoraha menee. Jos syömään ei tulla ajallaan ja yhden kehotuksen jälkeen, korjaat ruuat pois ja lapsi on ruuatta seuraavaan ateriaan.Äitiä tai ketään muutakaan ei kutsuta paskaksi, ei tytärkään haluaisi sellaista kuulla päin omaa naamaansa. Lapsi omaan huoneeseensa miettimään ja ulos vasta anteeksipyynnön kera. Jos ei mene, kovennat sanktiota ja viet lapsen sinne väkisin (vielä se käy, joten nyt on aika ja paikka kitkeä moinen uhma, teini-iässä se on jo tosi vaikeaa).Muista, että jos uhkaat rangaistuksella, rangaistus on myös pidettävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat