Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

sukulaisia tulee launtana syömään meille, mitä tarjoan?

Vierailija

Antakaahan vinkkejä kokonaisvaltaiseen menuun.

Ruokailijoita on 6-8 aikuista ja 4 lasta (2-6v)

Kommentit (13)

Vierailija

Leivon usein suklaakakun kahvin kanssa. Mutta jos haluat jotain muuta, niin pannacotat, jäädykeet tms. on helppoja ja voi valmistaa edellisenä päivänä.



Minä tarjoaisin todennäköisesti jonkin lihapadan, peruna-porkkanamuusin, höyrytettyjä kasviksia, täysjyväpatonkia ja levitettä sekä salaattia. Ja sitten hetken päästä ne kahvit.

Vierailija

tarjottu sukulaisille kerran lihakeittoa, itsetehtyjä sämpylöitä ja joku kiva piirakka jälkkäriksi.



Toisella kerralla tein lihapullia, perunamuussia, fetasalaattia. Jälkkäriksi on kääretorttua.



Ja hyvin maittoi ja kaikki meni!!

Vierailija

Voipareriin kääritään jotain valkoista kalaa ja vihanneksia+mausteita ja voita. Tulee hyvää ja kevyttä. Tarkempaa reseptiä en nyt muista. Googlella löytyy.

Vierailija

Alkupala:

pataattikeitto



Pääruoka:

Uunilohta, keitetyt perunat ja/tai riisi, kermainen kantarellikastike, kahta lämmintä vihannesta (esim porkkana ja ruusukaali)



Jälkiruoka:

Vadelmajäädyke

Vierailija

... niin saat runsaamman pöydän samalla rahalla. Viime viikonlopuksi googletin apuja ja löysin http://www.ruokamenot.fi/ . Sen avulla suunnittelin koko listan. Kokeilin myös niiden skånen perunat -nimistä reseptiä, meni kyllä kuumille kiville! Jäin tähän palveluun käyttöön, ehkä tarjouksia seuraamalla tulee kärräiltyä kauppakierros ja saa liikuntaa sekä vähän rahaa ehkä säästettyä varalle nyt kun tiukan tuntuiset ajat. Ei ikinä tiedä mitä voi tapahtua.

Vierailija

Tässä yksi ohje



Porkkanaa, lanttua (ja perunoita, itse en käytä niin en laita...) pieneksi kuutioituna

Sipulia pieneksi silputtuna

Kalaliemikuutio

Ruohosipulituorejuustoa

Ruokakermaa

Lohta sopivina kuutioina



Kattilaan ensin pilkotut juurekset ja sipuli, vettä niin paljon että peittyvät, kalaliemikuutio joukkoon. Annetaan kiehua 10-15 minuuttia, riippuu juuresten koosta. Joukkoon tuorejuusto, kerma ja lohikuutiot. Annetaan kiehua kunnes kalat on kypsiä ja juurekset pehmeitä. Lisätään suolaa, jos on tarvetta. On tosi ihanaa keittoa! Tuoretta ruisleipää keiton kanssa, niin talvinen lounas on valmis.



Keiton jälkeen voi tarjota sitten vähän tuhdimman jälkkärin.

Uusimmat

Suosituimmat