Vierailija

.

Sivut

Kommentit (16)

että jos johonkin vaihtaa, niin onko sitten 1 vai 3 vai 6 kk euribor...

Tosiaalta eikös nyt povata korkojen laskua, eli sikäli 1 kk ois hyvä.

Vaihtaa sitten takaisin, tosin pankki vissiin ei tykkää jos koko ajan vaihtelee.En ole varma mutta jos laskin oikein, niin jos 1 kk euribor on nyt ollut keskim. 2,57% tammikuussa, + meidän marginaali, niin jos vaihtaisin nuo kaksi lainaa jotka ei kiinteää, säästäisimme tammikuun tasoon verraten n. 125 eur kuussa!!!!

Jotain varmaan tarttee tehdä ja äkkiä...ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta se maksaa n. 100-200 e. Silti varmaankin kannattaa, koska korossa säästää niin paljon.Meilläkin oli koronvaihtopäivä noihin aikoihin ja meillä oli 12 kk euribor. Koska korot olivat menossa ylöspäin, otimme silloin kokeeksi 3 kk euriborin. Olisi kannattanut otaa 1 kk euribor nyt kun tiedämme, että pian tuon jälkeen korot kääntyivät laskuun. Seuraavassa tarkistuksessa otimme 1 kk euriborin ja sen kanssa on nyt menty ja koko ajan alaspäin, kohta on taas tarkistus ja luultavasti jatkamme tuolla linjalla. Jos korot kesällä ovat "riittävän" alhaalla, otamme luultavasti 12 kk euriborin takaisin.Toki 1 kk koron kanssa pitää pysyä ajan tasalla koron kehityksestä, mutta tyhmänä kysyn, että eikö velallisen kaikissa tapauksissa pidä pysyä näistä ajantasalla? Löytyy helposti mm. teksti-tv:stä päivän korko eri vaihtoehdoille.

Meillä siis sidottu 12 kk euriboriin. Korkojaksot vaihtui elo ja lokakuussa, jolloin korot oli ylhäällä. Nyt sitten joudutaan vuosi maksamaan tuota :-(. No, siinähän se riski ja tuon 12kk euriborin juju juuri on, MUTTA ottaa päähän silti.Voikohan tuolle tehdä mitään? Tuskin pankki sitä mitenkään muuttaa vain koska "me halutaan".

toki voi vaihtaa pankkia, jolloin lainatkin tehdään uusiksi, mutta siinä on kauhea homma - ja silloin varmasti meidän marginaali nousisi uusissa neuvotteluissa, nyt se on 0,3.Kannattaisko vaihtaa 1 kk euriboriin??? Eikö silloin tuo lähtisi "alusta" sen päivän mukaan tuo korko??? Eikös sitä voi vaihtaa yleensä sitä korkoa laina-aikana... muistelen että jotain me saatiin tehdä kerran vuodessa ilman kuluja. Ja kai sen sitten voi vaihtaa takasin 12 kk euriboriin jos siltä näyttää.

Vai onko tuo 1kk euribor ihan tyhmä asuntolainalle???

Meidän lainat on nyt siis näin

- 46250 eur korko 5,363 %, vaihtuisi seuraavan kerran elo-09

- 59589 eur kokro 5,335 %, vaihtuisi seuraavan kerran loka-09

- (sekä 106709 eur, korko 4,31 % KIINTEÄkorkoista loka-09 asti, tälle me kai ei voida tehdä mitään kun kiinteää... ja tuo vielä jotenkin ok)

Meillä mies kävi just sopimassa koroista op:ssa. Maksoi 50e, mutta laina lyhenee nyt melkein 200e enemmän kuussa!!!???!!! Prosentteja en muista.

lainan korkoa 12 kk:n euriboriin (hätäiltiin joulukuussa ekan koron vaihdon kanssa), 150 euroa maksaa tämä toinen vaihto, ensimmäinen oli ilmainen. Tulee kuitenkin yli prosentin säästö koroissa, nyt korko yht. 3,1 % (0,4 marginaalilla)

mutta meillä on Prime-korko ja opn tuntunut ainakin aika sukkelaan seuraavan maailmantaloutta.

Tällähetkellä se on 4% , marraskuussa taisi olla yli 5%.

Riippuu ihan pankista. Jos lainaan tehdään muutoksia pankilla on oikeus tarkastaa myös marginaalia vastaamaan nykyisiä. Marginaalithan ovat nousseet reilusti, joten kannattaa tarkistaa pankista tämä.

Riippuu pankista, saako vaihtaa ilman jotain maksua, mutta jos se maksu on vaikka 100 e, niin voi äkkiäkin maksaa itsensä takaisin, kun korko pienempi.

Meille suositeltiin kesällä otettuun lainaan nimenomaa sitä, koska vaikka se vaihtelee nopeammin on se useamman vuoden pysynyt silti alle tuon 12kk euriborikäyrän alapuolella.

Nytkin korko on neljän pinnassa.JOs laina täyty "avata" uudelleen silloin tosiaan nousee se marginaali ja ainakin osuuspankissa on lainan avaamisesta jotkut 100€ kulut

Tehtiin uudet lainapaperit ja otettiin 6kk euribor, korko 3,4, säästämme tuhansia koroissa vuoden aikana. Nordea ottaa tästä vaihdosta 100€, mutta silti säästämme paljon. En välttämättä ottaisi 1kk euriboria, tai jos sen ottaa pitää/kannattaa kokoajan huomioida koron nousut.

Me vaihdoimme n. kuukausi sitten prime-koron 3 kk euriboriin. Maksoi 30 euroa, marginaali säilyi ennallaan ja kokonaiskorko tippui 2 %-yksikköä eli säästämme koroissa korkojen pysyessä nykytasolla liki 200 euroa/kk. Riippuen siitä, miten hyviä ja pitkäaikaisia asiakkaita pankille olette, omista neuvottelutaidoistanne sekä pankin periaatteista, miten helposti vaihto onnistuu vai onnistuuko lainkaan.

Pankki (Nordea) veloitti vaihdosta 100 euroa, mutta vuodessa säästöä tulee 1800 euroa verrattuna entiseen 12 kk euriboriin, joka oli langennut lokakuussa. Lainasumma taitaa olla jotain 90 000 kieppeillä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat