Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän 4-vuotiaalla on ad-hd-epäily, neurologijonossa ollaan. Te, joilla on kokemusta adhd:sta ja ehkä toimintaterapiaakin takana - onko jotain yleisiä toimintaneuvoja?Meidän tytöllä oman toiminnan ohjaaminen on aika hakusessa eli kaiken saa kädestä pitäen ohjeistaa ja seurata vieressä, ettei joku muu asia vie huomiota tekemisestä. Vilkkauden ja "päättömyyden"takia ulkona liikkuessa saa olla todella varuillaan (ettei juokse auton alle tms). Yrottetään olla rauhallisia ja johdonmukaisia, vaikka aina se ei onnistu.....Mutta onko jotain muita yleisiä hyviä toimintakeinoja?

Kommentit (3)

1) älä kiellä äläkä moiti. Kielloista ja moitteista ei vielä selviä lapselle, mitä hänen pitäisi tehdä. KÄSE ja kehota, niin se selviää - ja kehu sitten kun hän on tehnyt niin kuin piti (tai edes vähän sinne piän).2) Piirrä kuva. Kaikesta. Mieluusti sarjakuva. Aamutoimista, leikkipuistosäännöistä, aivan kaikesta. Jaa asiat osiin, jotka voi suorittaa järjestyksessä.

kaksi hyvää neuvoa. Tässä pari lisää:

3) pyri vakioimaan päivän rutiinit, ne antavat lapselle struktuuria ja tukevat omatoimisuutta. Lapsi tietää, mitä seuraa seuraavaksi ja osaa sen avulla siirtyä tilanteesta toiseen omatoimisemmin.4) Karsi ärsykkeitä. Keskittymiskykyä ei edistä, jos tilassa pauhaa tv ja tietokone, radio ja joukko ihmisiä. TV.tä ei kannata pitää illalla auki, tietokonepelien peluuta kannattaa rajoittaa enemmän kuin normilapsella.5) Ylipäänsä ns. hyvät kasvatusohjeet ovat adhd-lapselle potenssiin kymmenen eli esim. ravinnon koostumuksella ja riittävällä liikunnalla ja unella on erityisen tärkeä merkitys.Itselläni ei ole adhd-lasta, mutta näin olen heidän vanhemmiltaan oppinut. Voimia sinulle ja toivotaan, että pääsette tutkimuksiin pian. Sen päälle tulee sitten erikseen terapioiden ja tukien haku Kelalta ja mm. päivähoidosta. Ja sama joka vuosi uudestaan :-((

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat