Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Täytyykö kouluun mennessä osata uida? ov

Vierailija

Meillä on arka viisi ja puoli vuotias poika, joka roikkuu minussa kuin iilimato kun käymme uimahallissa. On muutenkin liikunnallisesti varautunut, ei pidä esim. pyöräilemisestä. Mietin vaan että olisiko jo uimakoulun aika, vai hätiköinkö turhaan. Järjestävätkö kaupungit uimakouluopetusta vai jotkut järjestöt?

Kommentit (9)

Vierailija

Tosiaan riippuu kaupungista/kunnasta paljonko uimassa käydään. Meilläkin 1-2luokat käyvät viikon syyslukukaudella ja toisen viikon kevätlukukaudella ja uimahallissa opetuksen vetää uimaopettaja.Kivempi se lapselle itselleen on kun on vedessä varmempi ja osaa edes sukeltaa tai uinnin alkeita kun koulusta käyvät. Sinänsä se uimakouluopetus voisi olla ihan kiva.

Vierailija

Se varmaan riippuu kunnasta, miten paljon koulusta käydään uimassa ja panostetaanko uimakouluihin.

Meillä eskarilaiset käyvät uimakoulun (10krt) keväällä. Eka- ja tokaluokalla käydään uimassa keväällä ja syksyllä 10krt kumpanakin kautena. Ekaluokalla nuo kerrat piti uimaopettaja ihan uimakoulua, nyt tokalla käyvät oman open kanssa.

Vierailija

hallissa käydään 2 kertaa talvessa - jos joku siinä oppii uimaan niin melkoinen ihme on. Tosin niillä 2 kerralla ei kyllä ainakaan alkuvuosina tarvitse myöskään osata uida, myöhemmin kyllä tarvii.Uimakouluja järjestävät kunnat ja urheiluseurat. Kannattaa ottaa selvää niistä ja myös itse viettää aikaa lasten kanssa siellä altaassa.

Vierailija

Kävimme kuitenkin viime keväänä sellaisella veteentutustumiskurssilla, vesipeuhulassa, jossa hän oppi myös sukeltamaan ja kesällä poika kävi alkeisuimakoulun.Kannattaa kyllä katsoa onko teilläkinpäin jotain tuollaista kurssia, kivempi siinä on rauhassa oppia kuin mennä sitten arkana koko luokan kanssa uimaan.

Niin ja koulussa ei kyllä opita uimaan...

Vierailija

koulun uintiopetus on niin ja näin, kyllä siellä käytännössä kaikki osaa jotenkin uida. Vie lapsi uimakouluun, voit olla siinä altaan vieressä koko ajan jos ei uskalla muuten sinne jäädä.

Vierailija

Itse vaan viet lapsesi uimakouluun - vesipeuhulaan, jatkopeuhulaan jne. Lapsen kannattaa tutustua kaikessa rauhassa veteen osaavan henkilökunnan kanssa. Myös vanhempien tietysti. Koulun uimaopetus on niin ja näin. Olen Espoossa ala-asteen opettajana ja ainakaan tämän vuoden oppilaista (1.luokka) kukaan ei oppinut koulun uimaopetuksessa uimaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat