Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Minua melkein eniten koko tässä kalapuikkojupakassa hämmästyttää se pojan äiti, joka on itse vapaaehtoisesti tuonut asian esiin ja lööppeihin. Vaikka kaikki olisi tapahtunut prikulleen, kuten äiti kertoi (siis, että ne olisivat olleet kalapuikkoja, eikä pihvejä, lapsi olisi ollut kohtuullisen kohtelias puheissaan, tarjottimen tiputtaminen olisi ollut opettajan syy ja poika olisi kohteliaasti kieltäytynyt siivoamasta sotkua ja kuraattorin hakiessa poikaa hän olisi myös kohteliaasti kieltäytynyt tulemasta), niin silti olisin hävennyt lapseni käytöstä silmät päästäni ja olisin tehnyt kaikkeni, että kukaan ei olisi saanut tietää.Ja kun vielä sopii epäillä, onko tuo äidin kertomus täysin objektiivinen ja on tullut esiin väitteitä, että tämä ei ole ihan ensimmäinen tämän lapsen aiheuttama kalabaliikki, niin vielä enemmän ihmetyttää. Eivätkö ihmiset todellakaan häpeä lastensa puolesta, jos nämä ovat koulussa niin tottelemattomia, että tarvitaan poliisia paikalle? Jos meidän kultamuru ikinä tekee mitään vastaavaa, niin voitte olla varmoja, että kuljen ainakin vuoden paperipussi päässä julkisilla paikoilla ja vain jos on ihan pakko.

Sivut

Kommentit (71)

Siis juuri mitään! Olen parikymppinen ja hyväkäytöksinen, saan siitä aina kiitosta ja jonkin aikaa ihmettelin että olenko muka niin poikkeus. Kun palasin äitiyslomalta töihin, selvisi että olen: ihan järkyttävää käytöstä muilla, jopa minua vanhemmilla ihmisillä!!!Asenteet ovat selkeästi muuttuneet. Vielä minun nuoruudessani (hehe) ei olisi tullut kuuloonkaan että joku olisi haistatellut opettajalle päin naamaa, saati sitten saanut tahtonsa läpi vaihtaa koulua jos opettajat eivät miellytä (lähipiirissä viidesti koulua vaihtanut "väärinymmärretty" poika)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

On inhimillistä jos he pitää häiriökäyttäytyvää nuorta parantumattomana riiviönä, mutta se johtaa juuri siihen, että provokaatiotilanteissa toimitaan väärin.
Ehkä ihan niin kuin pitäisi, mutta jos kaikkiin tepsisivät samat keinot ei ongelmia olisikaan. Minusta opettajilta ei sentään voi vaatia mielenterveysammattilaisen pätevyyttä.

Hauskaa kun jaatte näitä lynkkaustuomioitanne omien olettamuksien ja jonkun radioon anonyyminä soittaneen "äidin" kertomuksien pohjalta.Ei ole rangaista ruoalla. Opettajat toimivat väärin ja poliisin kutsuminen oli ääliömäisyyden huipentuma.

ampunut koulussa raketteja, on melko todennäköistä ettei ole sellaista pedakogiikkaa, joka hänet rauhoittaisi kovin helposti. Enkä usko että on kiltisti istunut tuolissaan luokassa, takuulla poliisin paikalle kutsumiseen on aikamoinen kynnys.

Olisin varmasti reagoinut täysin samoin kuin tuon pojan äiti, jos asiat tosiaan pitivät paikkansa! Ehkä olisin nostanut vielä suuremman älämölön...

ovat eri asemassa kuin muut lukat turvallisuusasioissa. Jos oppilas riehuu kotitalousluokassa veitsien ja laitteiden keskellä, ei ole muuta mahdollisuutta kuin kutsua poliisi paikalle. Eipä aseeton opettaja tai luokkatoverit voi tehdä tilanteessa mitään.

Oliko poliisien kutsuminen paikalle ainut ratkaisu? Poika ei riehunut luokassa, mihin niitä poliiseja tarvittiin? Vai soitanko seuraavaksi poliisin paikalle kun uhmaikäiseni ei suostu pukemaan vaatteita päälleen tai murkkuni kieltäytyy tulemasta huoneestaan syömään?

Jälki-istunnosta lähtee kotiin aina ilmoitus, jossa kerrotaan jälki-istunnon syy. Eli kyllä syy on ollut tiedossasi. Ja kyllä opettajan kanssa voi keskustella, ja olla asiallisesti eri mieltä. Siksi onkin tärkeää opettaa lapselle jo kotona ihan tavalliset käytöstavat, niin että lapsi osaa pitää puoliaan koulussa käyttäytymättä silti huonosti. Valitettavasti paremmista koulutetuista perheistä tulevat lapset osaavat monesti kommunikoida paremmin kuin vähän heikommistä oloista tulevat lapset, ja syrjäytyminen periytyy tätäkin kautta.Kyllä lapsista näkee opettaja helposti, kenen kotona on normaalia kiroilla, ja räyhäten selvitellä asioita. Suurin osa oppilaista kun osaa käyttäytyä toisin.

Siitä minullakin on kokemusta.Minä kysyisin kysymyksen: Mikä on vikana sellaisella oppilaalla, jonka on vaikea totella asiallisia käskyjä? Eikö kotona ole koskaan pistetty rajoja vai onko niitä laitettu liikaa?Mitä silloin sanotaan, kun toiset oppilaat rohmuavat ruokaa niin, ettei teidän lapsillenne jää ollenkaan? Ovatko kapinan kannattajat silloinkin niiden rohmuajien puolella, kun oma lapsi jääkin päiväksi ilman ruokaa?

Epäilen, että he kokivat tilanteen epäoikeudenmukaiseksi ja sen vuoksi alkoivat "mellakoida".Tässä vaiheessa siis uskon vielä poikaa enemmän kuin mielestäni tilanteen huonosti hoitaneita opettajia ja kuraattoria.

ei ruokalassa osannut laukaista sitä tilannetta heti alkuunsa. Keittiön hlökunnalta ei kai voi vaatia pedagogisia taitoea. Kysehän on selvästi siitä, että poika ajettiin selkä seinää vasten, missä tilanteessa tuonikäisen saattaa olla vaikea enää perääntyä. Lapsi voi mennä helposti yli käyttäytymisessään, mutta aikuisen tulisi pysyä järjissään ja osata koulussa antaa pojalle kunniallinen perääntymistie.Toisaalta äitinä en hakisi tällaiselle asialle julkisuutta. Hoitaisin sitä eteenpäin ihan toista kautta kuin lehtien palstoilla. Takuuvarmasti kun aikaa hieman kuluu, kaikkia tämän jutun osapuolia harmittaa oma käytös.Terv. yläasteen ope jostain toisesta koulusta

Kuka olisi ottanut sen toisen lautasella ja ruuassa olevan kalapuikon?

Olisi voinut asiasta huomauttaa, mutta että vaatii laittamaan takaisin!!!Omassa koulussani sallittu kalapuikko/lihapulla määrä on 3-5.

Lainaus:

Ette ole tainnut ymmärtää olennaisinta. Olennaisinta on se, oliko oikein jättää nälkäinen poika ilman ruokaa yhden kalapuikon takia ja kun lapsi ei suostunut keräämään tarjotinta, joka oli kaatunut opettajan takia ja vielä estää pääsy kotitaloustunnillekkin, jotta poika ei vain saisi syödäkseen.Sadismia se on.
Ai ne opettajat heittävät lasten ruokatarjottimet lattialle ja pakottavat omaa piruuttaan lapsen siivoamaan, koska kaikilta muilta menee ruokahalu.Ja opettajat ovat ilkeitä jos pyytävät lasta poistumaan luokasta.

Kuule kyllä tuossa tarinassa on paljon muutakin mitä ei ole julkisuuteen tullut

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat