Vierailija

Tänään lapseni koulusta soitettiin että lapsi oli ollut tappelussa eikä suostu osallistumaan mihinkään eikä puhumaan asiasta.Joten minut hälytettiin kesken työpäivän selvittämään asiaa, opettajalla kun oli kiire oppitunnille.Asia selvisi ja lapsella oli todella paha mieli siitä että häntä oli satutettu.Mitä mieltä olette pitäisikö koulun aikuisten pystyä selvittämään tälläiset asiat?Pelkään että lapsi ottaa opiksi jos koulussa jotain kärhämää niin äiti rientää paikalle jos ei suostu puhumaan koulun opettajien kanssa.

Kommentit (4)

Mitä opettajan pitäisi tehdä? Mahdollisesti 25 muuta oppilasta odottaa opetusta ja jos sinun lapsesi on saanut jo henkilökohtaista aikaa esimerkiksi puoli tuntia tai tunnin.Keskity asiaan eli ole huolissaan lapsestasi, että hän toimii tuolla tavoin äläkä mieti mitä koulun pitäisi/ei pitäisi tehdä. Minusta opettaja toimi täysin asiallisesti, sinuna olisin kyllä huolissaan...

Jos useampi aikuinen on yrittänyt selvittää asiaa lapsesi kanssa, eikä hän suostu yhteistyöhön, niin jotenkinhan se asia pitää selvitetyksi saada. Joten ymmärrän kyllä, miksi sinulle on soitettu.Kysehän ei ole - toivon mukaan - siitä, että lapsesi olisi leimattu syylliseksi, vaan että on jo hänenkin takiaan haluttu selvittää tarkkaan, mitä tapahtui.Sinun on nyt itsesi syytä käydä asia läpi lapsesi kanssa ja selvittää, ettei hän voi jatkossa valita tuollaista toimintalinjaa. Kaikille ei ole pakko sydäntään avata, mutta on hänen oma etunsa, että kertoo, mitä tapahtui. Edes niin, että pyytää pääsyä jonkun tutumman ja mukavamman aikuisen puheille, jos hänellä sellainen koulussa on (terveydenhoitaja, kuraattori, koulupsykologi...).Kaikkea ei voi vaatia koulun henkilökunnaltakaan, heillä on siellä valvottavana ja opetettavana myös muita oppilaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos oma lapseni olisi joutunut tappeluun ja olisi sen jälkeen täysin lukossa, niin minä haluaisin, että minulle soitettaisiin ja saisin mennä selvittämään tilannetta. Joku mainitsi, että ei pitäisi kun kyse ei ole sairastumisesta. Suoraan sanottuna olen sitä mieltä, että tärkeämpää se lapsen luokse pääseminen tuossa tilanteessa on, kuin jos lapselle on tulossa flunssa ja nousee hieman kuumetta.Vastaisuuden varalle neuvoisin myös lasta siihen, että tapahtuneita asioita pitää pyrkiä selvittämään, vaikka se opettaja ei niin tuttu ja läheinen olisikaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat