Vierailija

eli älkää nyt ihan sekaisin menkö kauhussanne kouluruokailujen suhteen. Kolme kalapihviä lisukkeineen on ihan järkevä rajoitus.

Sivut

Kommentit (25)

Joo, tyypillistä iltapäivälehtien kirjoittelua. Mikään ei oikeastaan pidä paikkaansa kun asiaa hetki tutkitaan=DDKyllä mä ennemmin uskon niitä sen pojan luokkakavereita jotka tänään on radioon soitelleet asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lapsi on ihan häiriintynyt.Toivottavasti saa apua - muuten löytänee itsensä parin vuoden päästä jostain nuorisovankilasta. Niitä auktoriteetteja kun nyt vain yksinkertaisesti joutuu yhteiskunnassa tottelemaan, viimeistään sitten kovimman kautta.On ihan turha lässyttää kasvavien lasten ravinnontarpeesta, vaikka lehtiä myydäänkin raflaavilla otsikoilla. Tässä tapauksessa kyse ei ole siitä.

tai ei fyysistä voimaa käyttäen saa poistaa luokasta. Kyllä saa koskea, ja saa fyysisesti poistaa. Totuus on vaan se, että kuka teistä naisista lähtisi oikeasti jotain sekopäätä taluttelemaan minnekään, kyllä se on parempi jättää ammattilaisten huoleksi. Kenenkään etu ei ole se, että opettaja joutuu fyysiseen tappeluun oppilaan kanssa. Ja varmasti sosiaaliviranomaiset tulevat tuohon mukaan, siitä ei ole pienintäkään epäilystä.

kun toisen pojan äiti sinne soitti ja kertoi tämän kalapuikko pojan touhuista koululla. Oli esim ilotulitusraketteja ampunut koulussa sisällä. Ulostanut johonkin ilmastointi juttuun jonka johdosta koko koulu oli pitänyt tyhjentää ynm mukavaa. Et sillainen poika.

Mun ollessa yläasteella siellä kulki kalapihvien nimellä sellasia onnettomia lättyjä, joissa oli kalaa suunnilleen litistetyn pienen kalapullan verran. Menis aika tasoihin kalapuikon kanssa.

Tuo poika on varmaan käyttäytynyt häiritsevästi aiemminkin, tuskin oli eka kerta, ja on mahdollista, että hän tarvitsisi sosiaaliviranomaisilta apua, mutta se että opettaja on mennyt kajoamaan poikaan fyysisesti kuulostaa siltä, että open oma provokaatiokynnys on ollut aika alhaalla. Ei ihme tietysti, jos kyseessä on hankala oppilas, mutta jollei ope kykene ennakoimaan, että räjähdysherkäksi tunnettu poika suuttuu käsiksi käymisestä niin jo on. Murrosikäisen omasta näkökulmasta yhdestä kalapuikosta nalkuttaminen on turhaa nipotusta ja se, että asiaan tulee sotkeutumaan emännän lisäksi opettaja joka käy kiinni, täydellistä epäreilua ylireagointia. Sen jälkeen hän on kuitenkin ilmeisesti rauhoittunut sen verran, että on mennyt köksäntunnille ruokailun jälkeen. Nälkäisenä hän on häirinnyt tuntia. Kuraattori on tullut hakemaan poikaa pois kun ollaan aikeissa ruveta syömään tuotoksia. Poika ei nälkäisenä siitä tietenkään pitänyt. -> kutsutaan poliisit ja sosiaaliviranomaiset. Kaikki yhden kalapuikon takia.Voi olla, että lapsen perhetilanne tai muu elämäntilanne on sellainen, että hän hyötyy sosiaaliviranomaisista mutta ne olisi pitänyt kutsua messiin aiemmin, mikäli eivät jo ole, ei tämä tapa sitouttaa heidät lapsen asioihin edesauta sitä että hän tai perhe pystyisi niistä hyötymään. Jollei siellä poliisissa satu olemaan jotain vaka vanha viisasta poliisisetää, joka saa hänelle puhuttua järkeä ja pysäyttää ja aikaansaa muutoksen yhdessä yössä, niin tämän nuoren näkökulmasta kaikki aikuiset ovat liittoutuneet häntä vastaan, niin opettajat, emännät, kuraattori, reksi, poliisi ja sossutkin, uhmakkuus vaan lisääntyy, ja kaikilla on hänen kanssaan paljon vaikeampaa jatkossa.Kyllä jossain on joku aikuinen, tai monikin, tehnyt tässä tapahtumaketjussa ja ennen tätä vääriä valintoja, että päädytään tuollaiseen pisteeseen. En tiedä kuka, mutta joku. Suurin osa koulun potentiaalisista väkivaltatilanteista pystytään hoitamaan nuorta kunnioittavalla asenteella ja neuvottelutaidoilla ilman että tilanne kärjistyy näin pahaksi. Ehkä tämä lapsi on paatunut kriminaali johon ei puhe tehoa mutta jotain olisi pitänyt tehdä ennen kuin lapsi päätyy sellaiseksi. Sitä paitsi paatuneidenkin kriminaalien kanssa voi itse provosoitumalla pahentaa asioita ja omalla rauhallisuudellaan selvitä kunnialla tilanteista, joissa olisi voinut käydä huonostikin.

Ei mulle tullut mieleenkään uutisen täällä kuullessani, että kyse olisi tavallisesta lapsesta vaan heti arvasin, että kyse on häiriöyksilöstä.....

murkuista käyttäytyy koulussa erittäin hyvin. Joskus supisevat tunnilla, ja joskus yrittävät napata ruokajonossa enemmän säännösteltyjä juttuja, mutta uskovat kun heille sanotaan, ja puhuvat aikuisille asiallisesti ja kunnioittavasti. Ja näistä lopuistakin 9,9% ovat sellaisia, että kun tiukasti asiaan puututaan, he kyllä asettuvat. Tuosta tilanteesta saa sellaisen kuvan, että monta aikuista on yrittänyt asiaan puuttua, ja poika on jatkanut riehumista vielä sittenkin. Se ei ole normaalia, ja on ihan hyvä, että muut viranomaiset kuin opet ottavat tilanteen hallintaan. Meillä on ammattitaito opetuksessa, ei tuollaisissa ongelmissa.Toki yksittäinen ope olisi voinut ylireagoida, mutta tuossa tilanteessa on ollut läsnä monta aikuista, eikä kukaan ole saanut tilannetta laukeamaan. Eli emäntä, ruokalan valvoja, kotitalousopettaja ja kuraattori ei kukaan ole selvästikään saanut poikaan keskusteluyhteyttä. Ja luulen, että rehtorikin on käynyt yrittämässä. Joten opettajat eivät olisi tehneet oikein, jos olisivat tilanteen jättäneet silleen. Nyt sosiaaliviranomaiset puuttuvat asiaan, ja toivottavasti poika saa tarvitsemaansa apua.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat