Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tässä mietiskelen aloittaisinko yksityisenä yrittäjänä kuntoutusohjaajan työt kun ei muuten työtä tunnu saavan ahkerasta yrityksestä huolimatta. Paikat jotka sopisivat kuntoutuksen ohjaajillekin, osoitetaan lähes poikkeuksetta sosionomeille..Eli olisiko tarvetta.. ihmiselle joka ohjaa oikeaan paikkaan sairauden/vamman tai muun kriisin kohdatessa, selvittää mihiin otetaan yhteyttä, tulee tarvittaessa kotiin katsomaan esim apuvälineiden tarvetta, kuuntelemaan asiakkaan tarinan, ja tekee siitä suosituksia tarvittaville tahoille, ihmiselle joka pysyy rinnalla koko kuntoutusprosessin ajan, jolle ei tarvi joka kerta alusta lähtien selittää mikä on homman nimi..Kun nämä palvelut on periaatteessa saatavilla lähes ilmaiseksi sairaaloista/ sosiaalitoimesta, mutta yleensä ei kovinkaan lyhyellä varoitusajalla. Olisiko kellään halua maksaa siitä että joku tulee ja tekee puolesta tai yhdessä tarvittavat puhelinsoitot, pyynnöt, kuntoutussuunnitelmat ja suositukset..Epävarma mahdollinen yrittäjä?Mitä mieltä?

Kommentit (7)

Tässä tulikin vastauksissanne juuri niitä mitä olen miettinyt.. Kyllä tässä typerältä tuntuu kun koulutukseen hain, hehkutettiin tämän neuvonta/koordinointityön tarpeellisuutta ja päällekäisten töitten ehkäisemistä. Nyt sitten kun on tämä 'huippu'ammatti, niin aina työhaastatteluissa saa ensimmäisenä vastata kysymykseen, 'hei mikä tää kuntoutuksen ohjaaja siis on, mitä se tekee, mulle tää on ihan uus juttu'? *huokaus*No, onneksi koulutuksessa tuli tuota liikunnallisuutta, niin voisin toimia personal trainerina ja painonhallinnan ohjaajanakin jos haluaisin.. Taukojumppaa firmoille työpaikoilla, vinkkejä näyttöpäätetyöskentelijöille, miten ehkäistä särkyjä heh ;)

Eli kaupunki hyväksyisi sinut ns. palveluseteli järjestelmään, eli he myöntäisivät palvelusetelejä asiakkaille, jotka ostaisivat sinulta palvelut ja sä saisit rahat kaupungilta..Jos kaupungilla kovaa ruuhkaa, niin he voisivat olla kiinnostuneita asiasta... Kaupungilta kuntoutusohjaajan saa "ilmaiseksi", joten en osaa sanoa maksaisiko kukaan, vaikka saisikin palvelut nopeammin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

yrittäjäkurssille. Siellä käydään läpi liikeidea ja sanotaan suoraan onko sillä edellytyksiä menestyä. Ja osaavat varmaan sanoa muutenkin, onko alueella tai paikkakunnalla tarvetta tuollaiselle. Henkilökohtaisesti en usko, että pelkkään neuvontaa on tarvetta, mutta jos sen rinnalle yhdistää saattopalvelun tms. niin voisi ollakin.

Tyky-toimintaa, ergonomianeuvontaa jne. Lisäksi kun tekisit jollekin kuntokeskukselle keikkaa personal trainerina. Voisihan noissa vapaa-ajan keskuksissa olla käyttöä palveluohjaajallekin kun väestö ikääntyy ja keski-ikäiset ihmiset haluavat pitää itsensä kunnossa ja saada tarvitsemansa palvelut.

yhtään sen nopeammin pystyisi antamaan palvelua/apuvälinettä/kuntoutusta asiakkaalle. Eli sinun palvelusi olisi tavallaan asiakkaalle turha. Ja tarveharkintakin voisi olla erilainen: sinä voisit suositella jotain, jota kunta ei, koska sillä ei ole tarpeeksi resursseja. Ainoa tapa, jolla tämä toimisi, olisi se, että sulla olisi apuvälineitä ja kuntoutusta, ja KUNTA ostaisi sulta, eli kunta tekisi arviot ja lähettäisi asiakkaan sulle. Toisinpäin tämä ei toimi. Onnea työnhakuun kuitenkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat