Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko ihan normaalia, että lapsi ei millään halua lähteä tarhasta kotiin? Tunnen aina itseni maailman huonoimmaksi vanhemmaksi, kun muiden tenavat tarttuu isiä tai äitiä kädestä kiinni ja lähtevät iloisena kotiin, mutta meillä se on aina samanlainen tappelu.

Taitaa tarhantäditkin jo ihmetellän, mitä hirveyksiä meillä kotona tapahtuu, kun ei lapsi halua sinne lähteä.Tämä on vähän kieli poskessa tehty ja lapsellinen kysymys, mutta ihan oikeasti on alkanut nolottaa nuo kotiinlähdöt, kun on aina sama juttu.

Kommentit (3)

En tiedä onko tämä nyt turha neuvo, mutta omat lapseni (3v ja 5v) eivät ole temppuilleet sen jälkeen, kun sanoin, että äidille tulee tosi paha mieli kun käyttäytyy noin. Olisi paljon kivempi, että lähdetään sovussa ja hyvällä tuulella. Keskustelimme tästä asiasta kotona ihan rauhassa.Tiedän, lapseni ovat äärimmäisen helppoja mutta keskustelukin voi auttaa joissain tapauksissa (kuten meillä).

Tuo oli hyvä neuvo. Lapsi on nimittäin sellainen luonteeltaan (juuri kolme vuotta täyttänyt), että yleensä hyvät perustelut rauhassa menee paremmin perille kuin raivoaminen.Sitä vaan menee aina rättiväsyneenä töiden jälkeen sinne portille jo valmiiksi ärtyneenä ja se vaatteiden heittely naulakoilla kiristää pinnaa vielä entisestään, jolloin rauhallinen puhe useimmiten unohtuu...

Eli tarvinnee ottaa asia puheeksi jo, kun ollaan tarhaan lähdössä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat