Vierailija

Hoidossa 1v7kk sitkeä sinnittelijä, joka ei millään suostu lähtemään sänkyyn nukkumaan päiväuniaikaan... Saattaa sitten nukahtaa klo 14 paikkeilla vaikka keskelle lattiaa ja kiukkuaa, kun ei jaksaisi sitten herätä ollenkaan kun vanhemmat tulevat hakemaan.

Oma pienempi lapsi (1v) nukkuu hyvin omassa sängyssään ja oma 4v touhuaa muuta sillä aikaa... mutta tämä hoidokki ei suostuisi sitten millään! Eikä todellakaan tajua jos yrittää selittää miksi pitäisi nukkua.

Mitä ihmettä voisi tehdä...? Annanko vaan olla ja valvoa (ei nuku joka päivä ollenkaan, ainakaan hoitoaikana) vai laitanko väkisin sänkyyn (=huutavana ja rimpuilevana)??

Valvominen ei minua haittaa, meillä on sisällä sen verran pienet ympyrät ettei vahtiminen tuota ongelmaa vaikka samalla esim kuorisi perunoita tms.Antakaahan jotain vastausta/kommenttia tähän tilanteeseen!

Kommentit (15)

Tylsät ja joka päivä toistuvat jutut luovat turvallisuutta ja auttavat myös tuollaista lasta. Tuntuu kuin ap et uskaltaisi toimia itsenäisesti. Käytä maalaisjärkeä ja suunnittele päivällesi runko jota kaikki noudattavat.

että voitko totuttaa pienen itkun kanssa nukkumaan matkasänkyyn? Siitä ei pääse poissa ja nukahtaa taatusti paremmin selkeiden rajojen ansiosta. Toinen keino on ottaa kainaloon ja mennä parisängylle makailemaan. Pitää vain rauhallisesti kiinni. Oppii kyllä muutamassa päivässä.Luulisi vanhemmillekin olevan pitemmän päälle helpompaa, jos lapsi nukkuu ajoissa päikkärit. Menee sitten ajoissa kotonakin nukkumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ulos menemme yleensä klo 9 tai heti sen jälkeen. omalla pihalla ollaan (asumme maalla), lapsi kiikkuu, leikkii leluilla, kävelee paikasta toiseen, katselee koiria ja kiertää koirien häkkejä ympäriinsä jne jne. pulkallakin mentäisi mutta lumet suli tieltä -- samoin tuli kauhean liukasta kävelemistä ajatellen.

luulisi tuon ikäiselle riittävän liikunnaksi.

oma 1v jaksaa juuri ja juuri olla valveilla ulkona 10.30 asti... ei aina jaksakaan vaan torkahtelee rattaissa. oma lapsi nukkuu normaalisti ekat unet noin 10-12 välillä ja toiset vielä noin 14-15 eteenpäin.

tässä välillä siis pitäisi saada hoitolapsi laitettua nukkumaan ja pidettyä sängyssä, samalla kun oma lapsi valvoo... toki muuttaisin oman lapseni rytmin jos vaan voisin, minkäs sille voi jos pieni nukahtaa väkisin niin aikaisin!kiitos hyvistä vinkeistä!ap

lapsen unirytmin olevan huono, jättää normaalit päikkärit useinkin pois ja torkahtelee sitten esim automatkoilla yms.

eri huoneeseen ei ole mahdollista laittaa, meillä on makkarit niin että kaksi huonetta on tavallaan kuin samaa huonetta, väliovea ei ole vaan oviaukko ainoastaan. eikä lapsi tule millään edes sängylle rauhoittumaan, saati sitten nukkumaan.

juu, eipä rimpuilevaa lasta kannatakaan tietysti yrittää nukkumaan laittaa... siksi en olekaan väkisin laittanut vaan yrittänyt saada rauhoittumaan muualle, esim sohvalle.

lapsi ei jaksa olla paikoillaan niin kauaa että kirjaa lukisi.. jos hetken on paikoillaan esim sohvalla ja on lähellä, että torkahtaisi niin heti sinkoaa pystyyn ihan kun arvaisi, että "hei, enhän minä nukkumaan ala!".

tänään sitten nukahti olohuoneen lattialle kesken leikkien, kun oli hieman rauhallisempaa ja oma pienempi lapseni nukkui makuuhuoneessa. kannoin siitä sitten meidän vanhempien makuuhuoneeseen nukkumaan sängylle.

ulos nukuttaminen voisi olla hyvä konsti (on meinannut nukahtaa myös pulkkakyytiin), mutta mihin laitan siksi aikaa oman 1veeni??

omalla lapsellani on selkeä rytmi nukkumisen suhteen, ja on kauhean hankalaa alkaa hoitaa sellaista lasta jolla ei rytmiä (vanhempien mukaan) ole ollut tähän asti nukkumisen eikä ruokailun suhteen ollenkaan! =/

ap

Hoidan myös lapsia ja meillä huilaavat kaikki. Ne nukahtavat jotka unta tarvitsevat.

Kyllä sinun täytyy se rimpuileva ja kiukutteleva lapsi laittaa sänkyyn ja pitää siellä sängyssä. Joka päivähoitopaikassa on säännöt ja ne koskevat kaikkia.

Saattaa mennä vaikka kuukausi (kokemusta 2kk huudosta), että lapsi tottuu mutta ihan selkeästi lapsen päivästä puuttuu rytmi. Tee sinä se ja neuvo myös vanhempia. t. toinen pph

ehkä vanhemmillekin;) Kannattaa yrittää nukuttaa laitasänkyyn (=ei pääse itse pois). Silitystä, rauhallista oloa ehkä mll.n sivulta löytyisi apua/ohjeita nukuttamiseen. Muista riittävä touhuilu miel. ulkona aamupäivällä.

Ainakin meidän 1,5-vuotias kiipeää sieltä ihan itse pois. Ja nukahtaa muuten vasta 13.30-14.00 aikoihin vaikka herää kahdeksan aikoihin aamulla ja menee yhdeksältä illalla nukkumaan...Niin että olisi kiva kuulla miten tämän ratkaisee.

Siitä sitten kun siirrytään yksiin uniin niin ne ovat 11.30-14 välillä (joku pieni saattaa nukkua 14.30 asti). Olet ammattikasvattajana vaikka ammattitutkintoa ei olisikaan.

Sinulla on vastuu varhaiskasvatuksesta ja uni kuuluu myös siihen.

eikä kans nuku päiväunia kuin vahingossa ja nekin kestää max 20 min, muun ajan kiukkuaa väsymystä. miten saada rytmi tällaiselle jos kerran joka päivä yrittää samat rutiinit samaan aikaan mut toinen ei nuku koskaan? en tiedä mitä voit tehdä, itsellä sama ongelma.

Minä kysyn omien hoidokkien vanhemmilta jos joku asia ei mene niinkuin muilla. Sehän saattaa olla että he sanovat että saa nukahtaa silloin klo 14 aikaan tai ei nuku ollenkaan.Itse en väkisellä yrittäisi rimpuiloevaa lasta nukuttaa, vaan kokeilisin nukuttamista eri menetelmällä, rauhoittuuko jos laittaa samalla musiikkia kuulumaan tai lukee satua tai vaihtaa nukkumapaikkaa.

Voi olla että lapsi on tottunut nukkumaan ulkona rattaissa päivä unensa ja siksi ei rauhoitu sisälle nukkumaan.

Jos sitkeästi ohjaat hän oppii, että teillä nukutaan päiväunet sisällä vaikka pienen itkun kanssa. Tämä on varmasti hyväksi lapsen kasvulle ja kehitykselle ja saat itsekkin hetken huokaista..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat