Vierailija

eivät menneet liukkaan pihan vuoksi ulos ja olivat sitten välillä katsoneet videota, välillä leikkineet. Pitääkö niitä päiväkodissakin katsoa? Toisaalta ymmärrän, että niin saavat jaettua ryhmiä pienempiin porukoihin ja rauha säilyy paremmin..

Sivut

Kommentit (22)

On toki kiva jos voi järjestää sisällä liikuntaa, mutta jos päiväkodin piha on huonossa kunnossa/sää on huono joutuvat kaikki päiväkodin lapset olemaan sisällä yhtä aikaa. Silloin tilat on ahtaallaan ja iltapäivisin vielä osa henkilökunnasta lähtee jo kotiin, eli väkeäkin on vähemmän. Lapsia on vaikeampi jakaa pienryhmiin.Minusta on ok erikoispäivinä katsoa videota, mutta en tosiaan ottaisi siitä tapaa omaan ryhmääni. Meillä kyllä silloin yleensä jaetaan lapset erilaisiin toimiin, ja koitetaan eriyttää lapset ryhmätilan sisällä nurkkauksiin. On se joskus hankalaa kyllä, jos on itsekseen suurehkon lauman kanssa ties monettako tuntia sisällä ja tunnelma senkun nousee. Silloin saa olla silmät selässäkin eikä paljon vessataukoja pidellä. :)lto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

normaali käytäntö silloin kun henkilökuntaa on paljon poissa. Kaikki lapset saliin vaan ja videot pyörimään. Minusta kamala systeemi, mutta minkäs teet kun ei ole tarpeeksi hoitajia. Vanhempien pitäisi enemmän kysellä ja valittaa hoitajapulasta!!! Hoitajat kun eivät saa "valittaa" tilanteesta vanhemmille (jotta veisivät asiaa eteenpäin) eikä hoitajia itseään kuunnella.

olisi mielestäni kyllä parempi vaihtoehto nykyajan lapsille, jotka saattavat kotona istua telkkarin edessä monta tuntia päivässä. Mutta pk:ssa taitaa olla luovuus pannassa

t. pph, jolla ei ole ikinä telkkari auki hoitopäivän aikana

Tosin sekin on ns . täysin mahdotonta, jos vanhat merkit paikkansa pitää.

Muistutan jälleen kerran tästä SVOLin suosituksesta, 2 tuntia liikuntaa päiväkotipäivän AIKANA.

Se on ihan tahdosta kiinni, kyllä koulutettujen ammattilaisten pitää sen verran pystyä käyttämään mielikuvitustaan ja sitä koulutustaanNimimerkki "Ulkoile itse lapsesi kanssa"

Vaikka ei päästä ulos, niin ainakin meidän päiväkodissa ei katsota videoita kuin 1-2 kertaa vuodessa. Me pidetään lapsille sen sijaan satuhetkiä, pelataan pelejä, leikitään, muovaillaan ym. Ja monet vanhemmat ovat kommentoineet, että eivät halua päiväkodissa näytettävän videoita.t.lto

Noh, oletko itse töissä päiväkodissa? En tiedä miten on, mutta oman kokemuksen mukaan iltapäivisin on melko vaikeaa ottaa porukkaa ja lähteä jonnekin muualle ulkoilemaan, ihan jo senkin takia että lapsia tullaan hakemaan. En tiedä ilahtuisitko sinä, jos lapsesi olisikin läheisessä metsässä jossain ulkoilemassa päiväkodin pihan sijasta, mutta sen tiedän etteivät läheskään kaikki vanhemmat ilahtuisi.Ryhmät ovat myös erilaisia, ja sen mukaan on pelattava. Esimerkiksi eräässä aiemmassa ryhmässäni oli kaksi pyörätuolilasta ja usea itse liikkuva monivammainen sekä tukilapsia. Sen päiväkodin ryhmien kanssa ei ihan noin vain myöskään temmota metsäretkille, varsinkaan huonolla säällä. Liukkaus ei myöskään yleensä rajoitu ainoastaan päiväkodin pihaan, vaan liukasta on muuallakin. Liukkaus on myös riski lapsen terveydelle. Tykkäisitkö siitä, kun lapsesi kaatuisi, iskisi päänsä ja saisi aivotärähdyksen? Saisit hakea hänet päiväkodin sijaan sairaalasta. Mutta saipahan ulkoilla lapsesi.Kuten sanoin henkilökunnan määrä on myös vaihteleva, eikä ex-tempore retket toimi senkään takia, sillä henkilökunnan on taattava lasten turvallisuus retkien aikana.Kyse ei nyt mielestäni ollut siitä, että päiväkodeissa lintsataan ulkoilusta yleisesti. Kyse oli erityisistä päivistä. Itse en ole koskaan videoita päiväkodissa lapsilla katsottanut (paitsi jotain lasten omia nauhoituksia), mutta täysin ymmärrän miksi niin tehdään. Poikkeuspäivinä (esim. kova ukkonen, täysi lumimyräkkä, hurja liukkaus, kaatosade) jäädään sisälle, mutta lähes jokaisena vuoden päivänä päiväkodeissa ulkoillaan se pari tuntia.Jos luulet, että asia on kovin yksinkertainen, olet aivan vapaa tulemaan katsomaan päiväkotimme arkea.Sanon vielä loppuun sen, että kaikki liikunta ei ole semmoista, mikä tapahtuu ohjatusti ryhmässä tai ulkona leikeissä. Sisällytän lasten arkeen liikuntaa jatkuvasti. Esimerkiksi jonotustilanteissa kiinnitän lasten huomiota esimerkiksi kehottamalla heitä seisomaan yhdellä jalalla=tasapaino harjaantuu. Tai sisään tultaessa pyydän lapsia kulkemaan sisälle jollain erikoisella tavalla, kuten vaikka pomppien. Vessajonossa saatan kysyä jotain lasta näyttämään miten lapsi osaa mennä kyykkyyn-ylös. Arjessakin liikutaan, mutta sitä ei päiväkodin ulkopuolinen aina näe.lto.

Kommentoin lähinnä tuota, että joku ostaa päiväkotiin Heinähatun ja vilttitossun.Muusta tässä on jo minusta sanottu kaikki olennainen.PS: jos sinä pidät tekijänoikeuksia vitsinä, minä en pidä. Saan niitä korvauksia itsekin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat