Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten usein teidän kissat oksentaa?

Vierailija

Meidän kissa oksentaa noin 3 kertaa viikossa ja on tehnyt sitä jo monta vuotta. Onko normaalia? Mikähän sillä on?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Lainaus:

meidän kissa ei ole koskaan

karvojen takia oksentanut vaikka onkin pitkä karvainen :D ainoastaan sairastaessaan oksentaa.
Katso sängyn tai sohvan alle.

Vierailija

Perheeseemme tuli 9-vuotias kissa, joka oksenteli aika usein (kerran viikossa). Lisäksi kesästä 2008 lähtien oli kolmeen otteeseen oksentelua useampi päivä kerrallaan. En osannut epäillä mitään vakavaa koska kissa oli ollut meillä vasta vuoden joten en ihan tiennyt mikä sille on normaalia. Kissa söi ja vaikutti muuten terveeltä. Vuodenvaihteessa mentiin eläinlääkäriin eri syyn takia, hän veikkasi oksentelun syyksi kroonista suolistotulehdusta ja sen mukaan hoidettiin. Kolme viikkoa tämän jälkeen kissa meni syömätömäksi ja apeaksi ja vein takaisin lääkäriin. Ultraäänessä näkyi jotain outoa, kissa avattiin ja ilmeni iso kasvain. Tehtiin päätös eutanasiasta. Toivon, että olisin aiemmin vienyt kissan lääkäriin ja kehotankin aika herkästi viemään oksentelevan kissan näytille, jotta voidaan sulkea pois vakavat taudit.

Vierailija

Tsiisus...

Kissa oksentaa nuolemansa ja nielemänsä karvat ulos. Jos katsot tarkemmin sitä isoa ruokamyttyä jonka oksentaa niin siinä on usein paljon karvoja. Kun maha täyttyy karvat ärsyttävät ja kissa oksentaa.

Vierailija

Lainaus:

hotkii kuivapapanoita ja oksentaa heti syötyään. En muista että toinen kissa joka on kohta 10v olisi montaa kertaa oksentanut.

Vierailija

Joskus kisu oksentelee pari-kolme kertaa viikossa, joskus kerran kuussa tai harvemmin. Jos kissasi on oksennellut noin jo monta vuotta, niin tuskin mitään ongelmaa. Jos taas alkaa yhtäkkiä oksentamaan usein eikä ruoka maistu, niin sitten eläinlääkärille (meillä toinen kisu oireili näin, ja siltä löytyi mahasta kasvain).

Vanhempieni kissa taas täyttää kohta 20 vuotta ja on aina ollut kova oksentelija.

Vierailija

yleensä syötyään kerralla liian tukevasti. Jos kissa vaikuttaa tyytyväiseltä ja virkeältä ja turkki on hyvännäköinen niin tuskin on huolta.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat