Vierailija

pakottaa lapsen kuuntelemaan "lasten musiikkia". En ymmärrä tätä. Meillä kaikki lapset kuuntelee samaa musiikkia kuin me aikuisetkin (rockia, heviä), enkä nää siinä mitään pahaa. Lapsillamme on myös lastenmusiikkilevyjä, mutta he mieluummin kuuntelevat muuta. Eihän musiikki voi olla mitenkään ikärajoitteista!

Sivut

Kommentit (24)

mutta vähän kuitenkin.Eli pääosin kuunnellaan sitä mitä radio tarjoo. Iltapäivärokit otetaan joskus dc:n voimin ja sillon soitellaan niin Finlanderseja ja Menneisyyden vankeja ku lastenmusaakin tai jotain ulkomaista poppia. Klassistakin on kokeiltu, sillon menee yleensä taiteiluksi kun musiikin mukaan huojutaan ja taiteillaan milloin mitenkin. Panhuilua ei 5v. halua kuunnella kun se on niin surullista että laittaa itkettämään. Hevipuoli on jäänyt vähän vähiin kun ei ole aktiivikuuntelijoita taloudessamme (vielä), mutta jos vaan radiosta tulee Hard Rock Halleluja tai muuta yhtä hyvää, niin kyllä vedän volyymit kaakkoon ja huudan lapset rokkaamaan rajusti. Samoin kaappaan jommankumman hempeilemään jos tulee oikein kaunis hidas biisi.Musta musiikki on mahtava rikkaus ja ilo elämälle. Näkeehän sen lastenkin naamasta miten loistavat kun kuulevat mieleistään musiikkia.Ja se nipotusosuus tulee lähinnä näistä suomenkielisista sanoituksista - jos siinä tulee sopimattomia sanoja (ei kai tarvi lähtee aikuisille tarkentamaan) niin en anna ainakaan jatkuvasti kuunnella. Just ettei sitten tarvi hävetä silmiään kun laps kirkkaalla äänellä kauppahyllyjen välissä päästelee että "itkisitkö onnesta, jos panisin sua kunnolla"...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

milloin on sopiva ikä laulaa viinasta? Tarkoitan siis, että milloin mielestänne lapsenne on sopivan ikäinen kuuntelemaa kaikenlaista musiikkia? Ajattelen musiikista syvemmin, enkä pelkästään mieti kappaleen sanoja.t.ap

Lainaus:

syntymästä lähtien kuunnellet Metallicaa, Velcraa ja muuta heviä.Eivät juuri lasten musiikki aole koskaan kuunnelleet, vaan vaativat aina kunnon musiikkia.Lasten musiikkihan, kuten humpat ja tanssimusiikki yleensä, ei ole varsinaista musiikkia, vaan tausta melua esimerkiksi tanssimiselle, joka sinällään on julistettu kirkon puolesta jo 20 luvulla paholaisesta lähtöiseksi, joten meidän perheessä ei sellaisia perkeleitä kuunnella.

Jos joku "mielinmäärin kahvia tupakkaa" jää soimaan päähän niin voihan se aiheuttaa hieman kiusallisia tilanteita. Mutta onhan sitä hyvääkin lasten musiikkia jota ainakin minä innolla kuuntelen.

mutta tykkäävät myös lastenmusasta. Anna Abreu on yksi suosikki myös.musta se on enempi rikkaus kun kuuntelee kaikenlaista.. ei viitsitä olla niin tiukkiksia joka asiassa.

ja tuskin niistä lapsista nyt saatananpalvojia tms. tulee jos joskus heviä/metallimusaa kuulevatkin..

Yllättävän moni "rankempi" musa onkin aika melodista.

Meillä ei kuitenkaan unohdeta lasten lauluja. Lasten maailmaan sopii paljon paremmin tasokkaat lastenlaulut kuin aikuisten musiikki.Minun lasteni suosikkeja ovat esim. Jussi Rasinkankaan melodiset kappaleet.

Täältä voi tilata esim. tosi hyviä Rasinkankaan lastenmusiikkilevyjä ja nuotteja:

http://www.jussirasinkangas.com/tilaus.htmlMeillä on useita lastenlaulukirjoja ja mielestäni vanhin lapsi oppi lukemaankin niiden ansiosta. Laulamme usein läpi kirjoja ja lapsi tiesi jo kolmen vanhana millä sivulla on mikäkin laulu.Soitamme kotona mm. kanteletta, nokkahuilua, rumpuja, kitaraa, pianoa ja monenlaisia rytmisoittimia. Yleensä tulee soitettua ja laulettua ihan tavallisia lastenlauluja, koska niissä on yksinkertaisimmat melodiat ja rytmit, eli lasten on helpompi omaksua niitä.Abba (Singstar on hauska!) ja Queen soi meilläkin joskus, mutta lasten on kyllä ensin parempi oppia laulamaan hyvin omalla äidinkielellään.

Lainaus:

sanoitus on pelkkää seksiä, pettämistä ja jättämistä tai kännäämistä, kiroilua yms. Musiikki on usein "kovaa räminää" ja nopeatempoista eikä tutkimusten mukaan ainakaan rauhoita lasta, toisin kuin lastenmusiikki joka on lapselle suunnattua ja sanoitus yms lähellä lapsen elämänpiiriä.
Meillä taidetaan kuunnella vähän erilaista musiikkia kuin tällä tyypillä :) Meillä soi klassinen musa (= isin musa) sekä anglo-purkkapoppi ja latinomusa (äidin musa). Abbaa, Queeniä ja kasareita kuuntelevat molemmat vanhemmat. Ja joo, en tajua miksi lasten pitäisi rajoittua lastenmusiikkiin. Juuri viime viikolla (pakko on elvistellä ;D ;D siis ei tää ole oikeasti elvistelyä mutta joku kuitenkin käsittää sen niin) soitimme esikoiselle, 5v, Holstin Planeettoja - hän on kovin kiinnostunut avaruusjutuista, ja kun sattumalta mainitsin ko. teoksesta ihan muussa yhteydessä, niin tyttö halusi kuunnella miltä planeetat kuulostavat :) Tykkäsi eritoten Marsista (kuten kai kaikki muutkin).

kuuntelee kyllä aikuistenkin musiikki mutta esim autossa jos alkaa soimaan joku sillainen biisi missä tiedän olevan sopimattomat sanat lapsen kuulla niin vaihdan kanavaa. lapsi pyysi iron maidenin cd:tä joululahjaks ja sanoin kyllä heti että ei sitä tule saamaan. Ei ole lasten musiikkia hevi. Tästä keskusteltiin juuri opettajankin kanssa joka sanoi että ei todellakaan sovi lapsille. Kaverin muksu ei terkis mitään muuta kun kuuntelis heviä ja piirtelis pääkalloja. Opettajakin huolestui sen verran asiasta että ehdotti lapselle psykologilla käyntiä.

Missäs ne odottavat äidit lapsianne suojelette aikuisten muusikilta=) puette toppatakin päälle ja toivotte ettei se kuuntele hah oli ihan pakko =) itse odotan=) ja päiväkodissa ollut töissä kyllä ne lapset kuulevat ja näkevät kiroilua ja muuta soopaa ihan raittiissa ulkoilmassakin...vaikka kuinka niitä suojelisi...sitten ihmetellään miksi lapset ovat niin yliherkkiä? osa vastaus on koska vanhemmat eivä osaa selittää mikä on oikein ja mikä väärin...elämässä nyt on pahoja sanoja ja asioita mutta niille me vanhemmat emme voi aina mitään vaikka kuinka haluaisimmekin ja rajansa kaikella...pumpulit vaan lapsille korviin ni hyvä tulee=)

syntymästä lähtien kuunnellet Metallicaa, Velcraa ja muuta heviä.Eivät juuri lasten musiikki aole koskaan kuunnelleet, vaan vaativat aina kunnon musiikkia.Lasten musiikkihan, kuten humpat ja tanssimusiikki yleensä, ei ole varsinaista musiikkia, vaan tausta melua esimerkiksi tanssimiselle, joka sinällään on julistettu kirkon puolesta jo 20 luvulla paholaisesta lähtöiseksi, joten meidän perheessä ei sellaisia perkeleitä kuunnella.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat