Vierailija

.

Kommentit (18)

Yli vuoden mittaisissa ulkomaanoleskeluissa putoaa pois Kelan piiristä. Ja silloinkin voi tosiaan pysyä siinä, jos kuuluu johonkin poikkeuskategoriaan (joita on älyttömästi kuten urheilijat, opiskelijat, tutkijat, taiteilijat, expatit, lähetystyöntekijät....)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysy AINA ulkomaanajan tuista Kelan ulkomaanyksiköltä, älä KOSKAAN niistä asioista paikallistoimistoista. Paikallistoimistot ei tiedä näistä asioista riittävästi!Käyntiosoite

Valimotie 1 B, 00380 HELSINKI

Postiosoite

PL 72, 00381 HELSINKI

puh. 020 634 2550 Eläkeasiat

puh. 020 634 2650 Vakuuttaminen ja etuudet

fax. 020 634 2502

inter.helsinki@kela.fi

Täältä myös kannattava lausunto :) Muutimme kesällä suomeen takaisin 7v.ulkomailla olon jälkeen, ja kyllä vieläkin pikkuisen harmittaa kun muutettiin takaisin, mutta koitetaan nyt sopeutua suomeen. Jos sitten eläkepäivinä muuttaisi takaisin ulkomaille, kun lapset ovat jo lentäneet pois pesästä :DKelalta kannattaa suoraan kysyä miten se Singaporeen tukia antaa, mutta muistaakseni se oli kun muutti pois suomesta, niin et kuulu enään suomen sosiaaliturvan piiriin. Mutta kaikki asiat kannattaa itse selvittää suoraan kyseisistä toimistoista, silloin saat heti aivan oikean vastauksen.

Jos muutat Suomesta pois, voit silti kuulua Suomen sosiaaliturvan piiriin JOS olet komennuksella. Tämä asia ei selviä Kelasta kysymällä, vaan työtä tarjotun henkilön (eli miehen?) työtarjousta lukemalla. Singaporessa on kait tätä nykyä enemmän ns. local+ soppareita kuin expat soppareita, joten olkaa tarkkana.Olen itse asunut ulkomailla useamman vuoden, yhteensä 4 eri maassa. Ja kyllä, myös Singaporessa!

Jos tarvitset papereita ulkomaille, muista AINA erikseen pyytää ne englanniksi. En tajua miksi Kelan ulkomaan yksikkö toimittaa niin mielellään suomenkielisiä papereitaan ulkomaille virastoihin toimitettavaksi. Jotenkin voisi ajatella, että Kelan ulkomaanyksikön työntekijöiltä vaadittaisiin edes englannin kielen taito! Ja paikallistoimistot näissä ulkomaan asioissa tosiaan voit unohtaa samantein.

Juu, minä olen asunut Luxenpurgissa ja kyllä kannatti. Tosin muutama vuosi riitti ihan hyvin ja ihan oltiin sitten jo valmiit muuttamaan takaisin Suomeen.

Ollaan muutettu kotimaassakin jo aika tiuhaan miehen työn vuoksi ja nyt hinkuisi vielä vuodeksi ulkomaille. Minä sanoin siihen ei, koska muuttomme ovat joka kerta olleet isommalle rankkoja ja nyt viimeisen muuton jälkeen pienempikin reagoi. No onhan se ihan tavallista ja kyllä sen siis kestää, mutta mustakin on rankkaa aina joka muuton jälkeen yrittää löytää ystäviä ja tukea lasta uusissa jutuissa ja uusien kaveruussuhteiden luomisessa. Olisimme lähteneet ulkomaille juuri kun esikoisemme aloittaisi koulun ja sitä suuremmalla syyllä ei. Ehkä jos tarkoitus olisi jäädä lähes pysyvästi(ts että ehtisi luoda sinne jonkun pysyvän kodin ja elämän lapsille)niin asia olisi eri, mutta musta vuosi on just se aika että saa elämän vähän rullaamaan ja sitten se on taas menoa...Ja toisaalta jos kyse olisi kuukausista niin ok, sitten voisi pitää vanhan kodin Suomessa ja yhteyksiä vanhoihin tuttuihin ja palattaisiin sitten sinne samaan tuttuun paikkaan takaisin.

Ehdottomasti on loistavaa aikaa. Erityisesti jos onnistutte ajoittamaan tuon Singaporessa oleskelun talvikuukausille (loka-huhtikuu), niin teiltä jää yksi kuraräntäkausi pois. Sen sijaan loikoilette tuon ajan taloyhtiönne uima-altailla ja nautiskelette lämmöstä.Singis on vielä siisti ja länsimaalaistyyppinen, että puoli vuotta sujuu varmasti mukavasti. Toisaalta tuo on hieman hankalan lyhyt aika, jotta ehtisi paremmin asettua aloille. Ja hyvä puoli on se, että jos ei homma lähdekään sujumaan, niin tuo on myös niin lyhyt aika, että sen nyt viettää vaikka missä.Me olemme reissanneet paljon lasten kanssa. Esikoinen on nyt 7 v ja asuu neljännessä ulkomaassa. Muutot ovat olleet toistaiseksi aika helppoja, kun lapsilla kavereiden merkitys ei vielä ole niin dominoiva. Harkitsemme kuitenkin paluuta Suomeen, mutta moni asia on siellä niin kehnosti, että koetamme venyttää paluuta vielä pari vuotta.

Ja heillä on sellainen tervetuloa-lehtinen (ainakin ennen oli), jossa on PALJON tietoa maasta.Tuet saatte Suomesta, jos kuulutte Suomen sosiaaliturvan piiriin eli olette komennuksella.Singapore on turvallinen, hyvä paikka olla lasten kanssa. Kunhan tottuu eka +32 asteen ilmastoon (vuodenajan vaihtelua tuo vain sadekausi). Kaikkialla on siistiä. Palvelut yms. pelaa.Kääntöpuolena on sitten se, että työssäkäyvät joutuvat usein reissaamaan paljon ja välimatkat Aasiassa on tosi pitkiä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat