Kurkku, tomaatti, paprika... aina vaan samoja vihanneksia

Vierailija

.

Kommentit (8)

niitä maukkaita kasviksia Suomen kaupoista oikein saa. Ei ainakaan talvella.



En lainkaan syytä suomalaisia siitä, että syövät liian vähän kasviksia. Ihan oikeasti ne ovat pahoja tähän aikaan vuodesta. On täysin eri asia jollekin espanjalaiselle/italialaiselle syödä kasviksia kilotolkulla päivässä, kun kauppojen hyllyt notkuvat hyvälaatuisia ja maukkaita kasviksia. Suomalaiset sen sijaan jyrsivät jotain kitkeriä porkkanoita tai lanttuja. pah!

Miksi kukaan ei ole maininnut marjoja?? Pakastimesta jugurttiin, puuroon, kiisseliksi, mehukeitoksi jne..



Lisäisin repertuaariin myös idut! Erittäin terveellisiä ja herkullisia! Meillä erityisesti mungin idut lasten suosiossa.

puoleen kiloon kuuluu yös hedelmät ja marjat.



kasviksia:

parsakaali (mun herkku, keitettynä), kukkakaali, kesäkurpitsa, kiinankaali, salaatit,



hedelmiä välipalalalla, iltapalalla. banaania, appelsiiniä, omenaa, päärynää, kiwiä, viinirypäleitä, mangoa, persikkaa, ananasta jne..



marjoja jugurttiin ja puuroon mustikoita, mansikoita, vadelmia, puolukkaa (pääruoan lisukkeeksi parhaiten)

1kg juureksia esim. porkkana, palsternakka, selleri, lanttu, punajuuri. pilkotaan peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Sekä pari sipulia lohkoiksi.

Sekoita liemi 2rkl öljyä, 2rkl,hunajaa, 2rkl vettä, yrttisuolaa 1tl tai hieman enemmän ja pippuria. Sekoita vihannekset ja liemi ja laita ne uuniin 225 astetta 30-40 min uunipellille leivin paperin päälle.



Palsternakka on tosihyvää esim. pannulla paistettuna. Moneen ruokaan juurekset antaa hyvää makua makaronilaatikkoonkin sekaan vain pannulla pyöräytät porkkana palsternakka, kesäkurpitsaa ja sitten kohta voi sen lihan jättää pois ja ehkä makarooninkin ja hyvää on:)



Salaatteihin voi sotkea hedelmiä ovat aikahyviä siellä. Kaalitkin on aivan ihania ja sipuli.

Tuohon kun lisää porkkanan niin siinä on ne kasvikset, joita meillä puputetaan päivästä toiseen. Alkaa jo pahasti tympiä.



Kasviksia pitäisi syödä puoli kiloa päivässä, mutta tuntuu ettei muita tuoreita vihanneksia ole olemassa.



Mitä muuta voisi perheelle tarjota?

Teillä on sentään kiva tilanne se, että voitte syödä tomaattia ja paprikaa, meillä poika allerginen niille...



Parempia tomaatteja kaipaaville suosittelen Pirkan minitomaatteja, ovat todella makeita ja hyvän makuisia!

Tee vaikka kukkakaali-parsakaali - perunamuussia, uunijuureksia - porkkanaa, lanttua, sipulilohkoja, bataattia, naurista, mitä löydätkin, oliiviöljyä ja rosmariinia ja timjamia päälle ja uunissa kypsennät, uunipunajuurilohkot myös todella hyviä, voi murustella vähän fetaa päälle.



Paprikoita voi myös tehdä uunissa näppärästi - leikkaa puoliksi ja täytä paprikat kirsikkatomaatinpuolikkailla ja oliiveilla ja pienillä mozzarellapalluroilla.



Ratatouillehässäkkää, johon tomaattimurskaa, sipulia, kesäkurpitsaa ja munakoisoa.



Linssimuhennoksia. Erilaisia kasviskeittoja - kun vaihtelee tomaattimurskaan ja kasvisliemeen tehtyjä, niin ei kyllästy.



Kaali on hyvää raakanakin. Tee coleslawta - porkkanaa, kaalia, juuriselleriä ja omenaa raasteena ja pikkasen kevennettyä majoneesikastiketta sekaan. Tai kaalia, tomaattia, oliivia, kurkkua ja fetaa. Puna- ja valkokaalia kumpaakin.



Fenkoli on hyvää uunissa tehtynä. Lohkoiksi vaan ja loraus öljyä päälle.



Lisää salaatteihin pakastehernettä.



Ei mautonta tuoretta kannata syödä talvella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat