Te kenellä syödään terveellisesti, niin mikä on viikon ruokalistanne?

Vierailija

Kiinnostaisi saada ihan kunnon listoja, mikä nyt sitten on oikeasti terveellistä ja miten paljon ja missä muodossa tarjoatte niitä vihanneksia, lihaa, kalaa jne?

Kommentit (11)

Vierailija

Lisäksi haluan sanoa, että kaikki on tehty raaka-aineista lähtien, eikä missään ole käytetty arominvahventeita tai outoja lisäaineita sisältäviä osia. Syömämme annoskoot ovat isoja, lapsille annataan vielä iltapala mutta aikuisille riittää aamiaiseen asti.



ma: Oliiviöljyssä paistettua munakoisoa, joka on haudattu uuniin valkosipulisen tomaatti-sipuli-kinkkukastikkeeseen ja kuorrutettu juustolla. Ruisleipäpala ja juomaksi maitoa tai viiniä. Jälkkäriksi omennpuolikkaat kullekin.



ti: yön yli haudutettua lanttusosetta, jossa höysteenä kermaa ja suolaa. Pannulla paistettua lohifilettä, vihreäpohjainen sekasalaatti, oliiviöljy-valkoinen balsamico -kastike, maito/viini, jälkkäriksi hunajameloniviipaleet



ke: kana-vihanneskeitto itsekeitettyyn kanaliemeen, keitossa sipulia, purjoa, paprikaa, herne-maissi-paprikapussi, suuruksena oliiviöljyä ja koskenlaskijajuustoa, maito/vesi, jälkkäriksi makeuttamaton mansikkamustikkasmoothie



to: lämmin salaatti, jossa oliiviöljyssä paistettuja palsternakkakuutioita, kikherneitä, aurinkotomaattikuutioita, freesattua sipulia, valkosipulia ja edellisen päivän ylijäämäkanapalat, leipää oliivipäällyksellä, maito/vissyvesi ja jälkkäriksi rivit tummaa suklaata



pe: marokkolaisittain maustetut karitsajauhelihapullat, uunijuureksia, sipuli-linssihöystö, yrttimarinoituja paprikoita, marinoituja rakuunaporkkanaviipaleita, maito/viini, jälkkäriksi marjasekoitus pakastimesta



la: uuninieriää, vihreäpohjainen vuohenjuustosalaatti kastikkeineen, tummaan suklaaseen dipattuja jääpuolukoita, maito/viini ja jälkkäriksi hapankurkkuja, hunajaa ja smetanaa

Vierailija

-Uunilohi, salaatin ja bataatin kera

- Kanasalaatti, jossa lisänä tummaa pastaa, avokadoa, leipäjuustoa, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa

- Jauhelihakastike, jota jatkettu runsaalla porkkanaraasteella, tummaa spagettia, salaattia

- Kasvissosekeitto, puolukkasämpylät juustolla

-Unissa paahdetut juurekset kanan, kalan tai lihan kanssa

- Tomaattinen kasvis-pastalaatikko, pinjansiementen ja mozzarellajuuston kera, porkkanatikkuja

- Katkarapu ja kasvis tom yum keitto, tummia nuudeleita



Lisäksi tietty lounaat, välipalat yms. jutut. Moni voi olla eri mieltä, mutta meille tarpeeksi terveellistä.

Vierailija

Yleensä yritän tehdä lounaaksi jotain kevyempää (keitto tai kasvispainotteinen ruoka) ja sitten päivälliselle, kun isä on tullut kotiin, niin vähän tukevampi ateria.



En muista ihan viikkoa taakse päin, mutta tässä viime päivät:

- Sunnuntain lounas oli kalakeitto, kirkas liemi, perunaa, porkkanaa ja sipulia mukana. Päivällisellä syötiin edellispäivästä jäänyttä lasagnea (jonka tein alusta asti itse, käytin täysjyvälasagnelevyjä, ja jauheliha-tomaattikastikkeessa oli myös raastettua porkkanaa) ja sen kanssa lehtisalaatti-tomaatti-kurkkusalaatti.



- Maanantain lounaalla edellisen päivän kalakeittoa. Päivälliselle paistoin uunissa broilerin rintaleikkeitä ja sen kanssa täysjyväriisiä sekä keitettyjä kasviksia.



- Tiistaina syötiin lasten kanssa lounaaksi pinaattilettuja puolukkahillon ja porkkanaraasteen kanssa. Päivällisellä oli perunasosetta ja uunilohta, jolle tein kylmän kermaviilikastikkeen sekä vihersalaattia ja punajuuria.



- Tänään tein lounaaksi eilisestä jääneestä perunamuusista perunavelliä. Päivälliselle sulatin pakkasesta lihapullakastiketta (kevyt jauhelihasta, uunissa paistettu) ja keitin perunoita ja porkkanoita lisäksi.



- Huomiseksi lounaaksi ajattelin tehdä itse italianpadan tyylisen ruoan; tummaa spaghettia, kevyt jauhelihaa, tomaattimurskaa, pakastevihanneksia, sipulia ja mausteita. Päivällistä en ole vielä päättänyt...



Pyrin tekemään terveellistä kotiruokaa, joka olisi samalla myös edullista. Teen usein isompia annoksia ruokaa, että helpottaa seuraavaa päivää kun voi vain lämmittää tai sitten voi laittaa pakastimeen varalle. Joka aterialla tarjotaan jotain kasviksia, joita meidän alle kouluikäiset muksut onneksi suht mielellään syövätkin. Usein esim. pastakastikkeeseen tai laatikkoruokiin upotan kesäkurpitsaa, porkkanaa tai jotain muita kasviksia. Pyrin aina ostamaan kevyempia tuotteita ja täysjyvää. Meillä juodaan vain rasvatonta maitoa. Suurimmaksi osaksi leipänä on ruisleipä, mutta jos ostetaan vaaleaa leipää, niin katsotaan tuoteselosteesta että on kuitua riittävästi. Muutenkin olen oppinut seuraamaan tuoteselosteita ja tekemään valintoja niiden pohjalta. Hyvin usein välipaloina syömme hedelmiä ja marjoja, ja lisäksi teen usein marjakiisseleitä.

Vierailija

Sen kanssa ruisleipä voilla ja maitoa.



Makaroonilaatikko juures höystöllä- eli porkkanaa ja lanttua raasteena. piimää tai maitoa.



Kasvissose keitto, tummanleivän ja raejuuston kera.



Naudan palapaistia uunissa juuresten kera. Keitin perunaa ja vihreä salaatti.



Kanawokki.



Pihviä perunoiden kera ja kunnon salaatti.



Jauheliha kastike perunamuusin kera. Herne- maissi- paprikaa höystettynä.



Ja jokainen päivä leipää ja puuroa aamulla. Illalla leipä ja vihannes/hedelmä.



Ruan kanssa voi olla jälkiruokana marjoista tehtyä esim, kiisseliä.



Marjoja tulisikin käyttää vähintää kaksikertaa viikossa. Jos on itse tehnyt mehua niin se on hyvä.

Vierailija

mulla on selkeä näkemys siitä, mitä ruoan pitää olla. Onneksi mun ruokia arvostaa niin mies kuin lapsetkin, ja olen aina sanonut kaikille, että lähes samalla vaivalla tulee hyvää ruokaa kuin pahaakin.



Lainaus:

Miehes taitaa olla onnenpoika, kun tarjoilet tommosia herkkuja joka päivä : ) Oletko ruoanlaiton ammattilainen?

Vierailija

su. uunilohta, muussia, keitettyjä vihanneksia, sitruunakastiketta, tuoresalaatti kiinankaalia kurkkua tomaattia porkkanaa

välipala puolikas omena puolikas banaani



ma tuosta lopusta lohesta tehty pasta, elikkä täysjyväpastaa, herne-maissi-paprika pussi, keitettyäporkkanaa parsakaalia,

hedelmät välipalalla ja porkkanapalat

päivällisellä pinaattikeittoa



ti kana-kasvis-keitto

päivällisellä pinaattilättyjä



ke kasvissosekeitto

päivällisellä broilerinrintafilettä tummaa riisiä kasvisten kera



elikkä joka aterialla aina leipää täysjyväruisleipää, juomana maito vesi, tuoratta salaattia, välipalalla siis hedelmät ja eilen oli mustikka-mansikka sekoitusta pakkasesta ja sunnuntaina tein hedelmistä salaattia

tietty aamupalat ja iltapalat lisäksi



huomiseksi mienasin tehdä lounaalle broilerkiusauksen, johon raastan tuoretta porkkanaa ja lisäksi pakastevihanneksia mukaan

Vierailija

Kiinostaa nuo broileriohjeesi, jos marinoimattomasta.





Lainaus:

su. uunilohta, muussia, keitettyjä vihanneksia, sitruunakastiketta, tuoresalaatti kiinankaalia kurkkua tomaattia porkkanaa

välipala puolikas omena puolikas banaani



ma tuosta lopusta lohesta tehty pasta, elikkä täysjyväpastaa, herne-maissi-paprika pussi, keitettyäporkkanaa parsakaalia,

hedelmät välipalalla ja porkkanapalat

päivällisellä pinaattikeittoa



ti kana-kasvis-keitto

päivällisellä pinaattilättyjä



ke kasvissosekeitto

päivällisellä broilerinrintafilettä tummaa riisiä kasvisten kera



elikkä joka aterialla aina leipää täysjyväruisleipää, juomana maito vesi, tuoratta salaattia, välipalalla siis hedelmät ja eilen oli mustikka-mansikka sekoitusta pakkasesta ja sunnuntaina tein hedelmistä salaattia

tietty aamupalat ja iltapalat lisäksi



huomiseksi mienasin tehdä lounaalle broilerkiusauksen, johon raastan tuoretta porkkanaa ja lisäksi pakastevihanneksia mukaan

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat