Vierailija

.

Sivut

Kommentit (69)

Korotkin tällä hetkellä niin alhaalla. Meillä on kyllä säästössä sen verran rahaa, että sillä hoitaisi lyhennykset jonkin aikaa. Mutta oikeastaan lyhennysten osuudella kompensoidaan erotus äitiyspäivärahan ja kotihoidontuen välillä...

me ollaan alunperinkin mitoitettu se niin että voin olla vaikka aina kotihoidontuen varassa. Tai lähinnä mun ei tarvis välttämättä enempää tienata. Lainaa oli alunperin 100 000e. tietenkin lisä raha on plussaa, mutta näinkin on oppinut pärjäämään.

Mies tienaa n2000-2200e/kk nettona. Viisi lasta löytyy ja okt:ssa asutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

asutaan ihan ok alueella 100 neliön rivarissa ja jään juuri toista kertaa hotovapaalle ja aion olla taas sen ajan, kunnes muksu täyttää kolme. Rahoitamme keikkatöilläni ja miehellä ok palkka. Säästöjä ei ole, mutta ei kovin törsäilevä elämäntapakaan.

Tulot olisivat laskeneet meidän perheessä n. 5000 e/kk ja se olisi ollut kyllä aika tiukka paikka. Pienituloisten kannattaa jäädä kotiin, koska ovat muutenkin tottuneet pihistämään. Mutta yli 3,500 e tienaavat eivät yksinkertaisesti raaski. Tämä on minun empiirinen tutkimus.

että on muuten aikamoinen säästö kun ekalla oli tuttelit 5 kk eteenpäin pelkästään (ja sitä ennenkin osittain) ja kakkosta imetin vuoden, eikä tutteleita tarvinnut. Yllättävän iso säästö tossa jos imetys onnistuu.Lisäyksenä vielä, että ollaan joka vuosi oltu kylpyläreissulla, kun on jaksettu kuunnella 2 tunnin esittely lomaosakkeista :)

Eli säästin ennen vapaalle jäämistä. Äitiyspäiväraha oli ihan ok, kun palkka oli 3.600 eur/kk.Nyt hoitovapaalla pärjää kun:

- ei makseta lainan lyhennystä vaan pelkkiä korkoja pankkiin

- ei matkusteta kuin kotimaassa (yksi mökkireissu kesällä ja muuten sukuloissa)

- ostetaan käytettyjä vauvan vaatteita ja tarvikkeita kuten rattaat ym.

- ei käydä ulkona usein (pari kertaa vuodessa)Niin ja asutaan omassa paritalossa.

Kaikki eivät ole pelkästään rahan perään ja materialiseteja. Varaa on jäädä kotiin hoitamaan lapsia jos olet valmis tinkimään omista turhista menoistasi.

mihen brutto 2000e ja mun hoitovapaa päälle.Vuokra on 950e. lapsia on 3,joista 2 murkkua. Keäällä palaan töihin kun kuopus täyttää 3,odotan tuota innolla niin saadaan talous kuntoon.

Miten ihmeessä olisin reilun 1000€ kuukausituloista pystynyt säästämään??? En mitenkään, kaikki mitä tuli niin kyllä meni. Vai olisiko pitänyt jo teininä alkaa säästämään mahdollista kotona oloa varten?

Pääkaupunkiseudulla varmaan pärjää vallan hyvin ilman autoa, mutta meille se ainakin on tuiki tärkeä kulkupeli täällä Etelä-Karjalassa.

Ja tosiaan kaikilla ei ole miestä joka tienää 4000€/kk.

rahaa. Hoitovapaalla sitten eletään samaan tapaan kuin

ennenkin, paitsi että kulutetaan kertyneitä säästöjä.Ennen neljättä lasta pitää taas käydä töissä ansaitsemassa!

Tosin neljättä lasta ei välttämättä enää tule, kun on näissäkin

kolmessa jo ihan tarpeeksi. Katsotaan. Meillä ei ole mikään

tiukka tahti lasten saamisen kanssa.

jotka yksinkertaisesti eivät ole etukäteen uhranneet asialle ajatustakaan. Toisin sanoen rahaa on törsätty vaikka mihinkä silloin kun tulot ovat olleet hyvät ja lasta on vasta "tehty", mahdollisesti on otettu kulareita, asuntolaina maksukyvyn rajoilla jne. Monet myöskään eivät ole yhtään valmiita tinkimään elintasostaan eli kun on tottunut sitä rahaa käyttämään surutta, on vaikea nähdä miten pärjäisi huomattavasti pienemmillä tuloilla.Ja puhun nyt meistä keski-parempituloisista, usein korkeammin koulutetuista. On aiheesta omaa kokemusta sekä laajan tuttavapiirin perusteella tehdyt havainnot. Omalla kohdallamme mietimme asiaa miehen kanssa, ja päätimme että vaikka rahassa loppupeleissä hävitään, hoidetaan lapset kotona vähintään 2-vuotiaiksi (vanhempi oli 3,5-vuotiaaksi). Tämä tarkoitti mm. lyhennysvapaata talolainasta ja tiukkaa menobudjettia.

Asuntolainaa oli yli 100 000e mutta saimme pitää vuoden lyhennysvapaata ja maksoimme vain korkoja. Muita lainoja ei ollutkaan ja hankinnat ja matkat pidimme minimissä. Säästöt alkoivat huveta merkittävästi vasta kun muutimme pois Helsingistä... Miehellä tosin hyvä palkka, 3000e/kk.

kierrättää vaatteet,tutuilta,kirpparilta saa vielä pienelle siistiä. tekee soseet itse,imettää(jos mahdollista) ja vaihtaa vaikka auton bussimatkaan jos työmatkan pituus sallii. Kaupassa voi asioida kävellenkin.toki kaikille tämä ei välimatkojen suhteen onistu mutta valtaosalle kyllä:)

Ihan hyvin pärjäsimme miehen vajaa 3000e/kk palkalla + kotihoidontuella niin, että sain oltua kotona kunnes kotihoidontuki loppui. Eihän me paljoa reissattu, mutta alunperin järkevästi mitoitettua asuntolainaa lyhensimme yhtä lyhennysvapaata vuotta lukuunottamatta koko ajan, rajoitimme auton käyttöä, käytimme kirppareita hankinnoissa jne.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat