Vierailija

Kerro, mitä viriketoimintaa järjestäisit huonokuntoisille vanhuksille.

Kommentit (5)

mutta eivät sovi huonokuntoisille, kuten aloituksessa sanottiin. Mä käsitän huonokuontoisella sellaisen lähinnä sängyssä tai G-tuolissa olevan vanhuksen.

Lehdet (hauskaa on kun arvostellaan esim. naisten pukuja), hierominen, ulkoilu, kynsienlakkaaminen,hiustenlaittaminen, pallon hernepussin heittely, pelit esim. fortuna on aika hyvä, vanhojen asioiden muistelu, leipominen, käsityöt kankaan painaminen, virkkaus. laulaminen, levyraati tai musiikin kuuntelu, arvoitukset... onhan näitä ja kirjastosta voi löytä jonkun hyvän kirjan missä olisi vinkkejä.Piirtäminen, Hajupurkitkin on aika hauska jos porukka lähteemukaan, mitä tästä tuoksusta tulee tulee mieleen kaardemummaa, ruusunlehtiä, ... (huom astmaatikot voivat oirehtia). Jumppaaminen esim. tuolijumppa musiikin tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun mummu vanhainkodissa joutuu jatkuvasti näiden hyökkäysten kohteeksi, eikä tosiaan niitä HALUA! Sehän on esim. koko ikänsä tykännyt jostain Tapani Kansan tyyppisistä renkutuksista. Musiikkia varmaan muuten tykkäisi kuunnella, mutta ei jaksa kuin 1-2 kappaletta. Ja sitten ihan jutteluseurasta tykkäisi muistoja palauttaen esim. vaikkapa dallasin tv-jaksoista tai ihan mistä vaan nuoruudenkin jutuista. Ei jaksa kuunnella kirjaa, katsella näytelmiä, saati telkkaria, eikä jaksa kuunnella cd:ltäkään luettuja kirjoja. Muistojen palauttaminen juttelemalla jo jostain nähdystä tv-näytelmästäkin on kuin katseli sellaista uusiksi. Joskus ilahtuu ihan jos joku laittaa vähän tukkaa nätisti "kampaajana".Jokin eläinjuttu on ollut aika kiva, esim. saaneet silitellä kissoja tai koiria ja pitää sylissä. Joku eläinkerho kävisi visiteeraamassa säännöllisesti.

Kutsuisin pieniä kuoroja, harmonikansoittajia, seurakuntien edustajia esiintymään. Monesti vanhukset ovat uskonnollisia ja kaipaavat päästä jumalanpalveluksiin, jos sellaisia järjestettäisiin osastolla joskus virrenveisuineen ja ehtoollisineen, voisi olla hyvä. Lapset voisivat hellyttää ja ilahduttaa, läheisestä päiväkodista tai ala-asteelta voisi kutsua lapsia esittämään lauluja ja viettämään hetken vanhusten ilona.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat