Vierailija

haluatte päivän ohjelmanumeroksi hartaustilaisuuksia ja virrenveisuuta?Mulla ei kyllä riitä edes mielikuvitus siihen, että voisin kuvitella tykkääväni muka tuollaisesta. Toivottavasti sitten kun olen vanhainkodissa, saan soittaa vähintäänkin Lordin euroviisubiisin nuppi kaakossa täysillä edes kerran ennenkuin multa ehditään takavarikoimaan musiikkivempaimet tai sidota tuoliin, etten häiritsisi muita. Tän jälkimmäisen osaan siis kuvitella paremmin tapahtuvan. :) No aika näyttää sitten.

Kommentit (12)

Muistelen viimesiä keskusteluja oman mummini kanssa, niin hän kuunteli hengellisiä lauluja CD:ltä ja kuunteli myös jumalanpalveluksia radiosta. Kertoi, että ei enää paljonkaan jaksa muuta, mutta rukoilee meidän kaikkien lastensa, lastenlasten ja näiden lasten puolesta. Siinä on musta jotain mitä kunnioitan paljon. Ja mummi lähti rauhallisesti kotiin maan päältä, kun aika tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauneimmat joululaulut, riparibiisit, hengelliset laulut, suvivirsi, pääsiäisen valitusvirret; nää kaikki sopii loistavasti slaavilaiseen mieleeni.

Virsissä on usein kaunis melodia ja ne saattavat tuoda mieleen muistoja esim. lapsuudesta. Kyllä ihmiset yleensä nauttivat musiikista oli se sitten uskonnollista tai ei. Itse kävin lapsena usein laulamassa vanhainkodissa; ihan kansanlauluja ym.

henkistä vaikutusta ilmapiiriin. Niin kuvittelen, että sen voi tempasta vain kerran.Käyn säännöllisesti katsomassa mummiani vanhainkodissa, hän on jo huonokuntoinen, sodan kokenut jne. Hän ei ole uskovainen. Hänen mielestään esim. virrenveisuu on häiritsevää ulisemista ja raamatunluku on älämölöä.Kunnioittakaa myös muiden mielipiteitä, älkääkä tuputtako omianne ainoina oikeina.ap

ennenkuin joutuu noiden "tykkäävien" vastaajien kanssa samaan vanhainkotiin. Eiköhän sitä jossain vaiheessa saa sopivan purkin tehokasta reseptilääkettä, jota voi sitten vähän yliannostella. Mummoillahan on apteekeissakin käydessään ties kuinka paksuja nippuja reseptejä mukanaan. Jestas, mitä nuo pari ovat kirjoittaneet tänne vastaukseksi jeesusteluineen.ap

asiaa miettiä siltä kannalta että ne ihmiset jotka siellä nyt asuvat ovat eläneet sellaisella aikakaudella, jolloin käytiin kirkossa ja kirkereillä...... ja ne virret ovat tuttuja..

Monet vanhukset isoäitini vanhainkodissa kuuntelevat esim. Samuli Edelmanin virsiä- cd levyjä. Ja kyllä virsien laulusta ja hartauksista saa kieltäytyä...Ajat muuttu ehkä meillä lauletaan vielä sitten virsiä.. tai sitten jotakin muuta..

Lainaus:

henkistä vaikutusta ilmapiiriin. Niin kuvittelen, että sen voi tempasta vain kerran.Käyn säännöllisesti katsomassa mummiani vanhainkodissa, hän on jo huonokuntoinen, sodan kokenut jne. Hän ei ole uskovainen. Hänen mielestään esim. virrenveisuu on häiritsevää ulisemista ja raamatunluku on älämölöä.Kunnioittakaa myös muiden mielipiteitä, älkääkä tuputtako omianne ainoina oikeina.ap
Meillä kunnioitetaan vanhusten mielipiteitä ja vakaumusta. Ketään ei mukaan pakoteta. Moni kuitenkin virsistä pitää ja heille se sallittakoon ilman sen suurempaa ihmetystä. Oma mummoni 87v ei ole koskaan kuulunut kirkkoon eikä esim. pidä virsistä. Minustakin olisi törkeää, jos joku hänet vanhainkodissa pakottaisi johonkin hartauteen tms.

Toisaalta on myös normaalia, että vanhuudessa mielenkiinnon kohteet muuttuvat. Esim. nuorena liikunnallinen ei tarkoita sitä, että enää vanhainkodissa haluaisi osallistua joka jumppaan. Ja päinvastoin, joku joka on suunnilleen vihannut liikuntaa saattaa vanhainkodissa löytää siitä uuden harrastuksen itselleen.

Siellä on ihmisiä jotka ovat kokeneet sota-aikaa, pulaa ruoasta ja monenlaisia vaikeuksia joita meidän ikäluokka ei ole joutunut kokemaan. Älä pilkkaa näiden vanhusten uskoa Jumalaan. Se on ehkä kantanut heitä läpi elämän ja tekee elämästä arvokasta vielä sittenkin kun on vanha, sairas ja unohdettu laitokseen. Mietin, onko Lordin euroviisupiisillä samaa painoarvoa kun makaat itse terveyskeskuksen vuodeosastolla vailla mahiksia päästä sieltä pois muuten kuin jalat edellä.

Siinä kysyttiin että mitä ohjelmaa järjestäisit vanhainkodin työntekijänä. Ainakin meilläpäin nuo virrenveisuut ja muut ovat suosiossa. Eri asia sitten kun en ole työntekijä vaan asiakas... En kyllä osaa sanoa alanko vanhoilla päivillä rukoilla vai jatkanko popin kuuntelua. Onneksi siihen on vielä aikaa. Ja onneksi ihmiset seuraavat aikaansa...

Että sitten kun meidän sukupolvi on vanhainkodissa, on virikeihmisillä palon enemmän töitä kuin nyt. Aatelkaas nyt: viriketäti tulee vanhainkodin osastolle ja sanoo tekopirteästi:"Hei kaikki!!! Tänään on trance-bileet juhlasalissa!!!" Dance-idiootit rupee kaivaan essoja käsilaukusta ja hevarit näyttää viriketätille keskaria ja ehkä örisee vähän vihaisesti...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat