Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on alle pariviikkoinen vauva, joka nukkuu kaikki päivät ja valvoo kaikki yöt. Yöllä siis herää viim. klo 01 ja valvoo siitä jonnekin 08:aan. Menettelisihän tuo, jos voisin päivällä nukkua, mutta pitää tuo esikoinenkin hoitaa. Saan kyllä lapsenhoitoapua, mutta nukkuminen on silti pienessä asunnossa metelissä aika mahdotonta, joten olisi aika tarpeen päästä myös yöllä vähän nukkumaan.Tyttö vetelee päiväaikaan todella sikeästi unta, en aina saa häntä herätettyä edes syömään, vaikka hän syö selvästi liian vähän ja harvoin päivällä (paino ei oikein ole noussut huolimatta yöajan tankkauksesta), saati että olisi pidempiä aikoja hereillä päivällä/illalla. Kaikkea ollaan kokeiltu, vaipanvaihtoa ja navan/silmien putsausta, vaatteiden vähentämistä, korvien, nenän, jalkojen ym. kutittelua ja hytkyttelyä, kylpyä ja mitä nyt ikinä ollaan keksitty. Havahtuu just tasan hoitotoimenpiteiden ajaksi, tai ehkä vielä jaksaa niiden jälkeen hetken syödä, mutta ei pidemmäksi aikaa. Alan siis olla aika epätoivoinen.Tiedän, että ikää on vielä vähän ja kyllä tämän aika joskus korjaa. Tässä väsymyskoomassa ei vaan jaksaisi millään enää hirveän monta viikkoa (kuukautta?) odottaa. Neuvolastakin sanoivat, että pitää ruveta herättelemään päivällä (jo tuon syömisenkin takia), mutta miten? Kaikki neuvot ovat nyt tarpeen...

Kommentit (4)

ja jos muille vielä tulee ideoita mieleen, kaikki otetaan edelleen kiitollisena vastaan.Yöllä meillä on mahdollisimman pimeää ja hiljaista, ja päivällä pidän valoja jos muuten hämärää + tuo isoveli kyllä saa melkoisen metelin aikaiseksi, eli periaatteessa yöllä ja päivällä on selkeä ero meillä. Ei vaan tuo jo kohdussa isonveljen möykkää kuunnellut neiti paljon korvaansa lotkauta vaikka talo sortuisi ympärillä. Ja yöllä kaikesta hämäryydestä huolimatta ei halua nukkua vaan vain katsoa tillittää ympäriinsä ja haluaa syliin yms., ja tietenkin ruokaa kun ei päivällä oikein syö.Pitää noita sumutepulloja ym. harkita! Yleensä meilläkin herättely alkaa vaipanvaihdolla ym. ja on syötetty puolinakuna jne., mutta sitkeä on tämä mimmi, jos haluaa nukkua niin sitten nukkuu.

...Tyttövauva ihan pienenä aina nukahti rinnalle eikä syömisestä tullut mitään.-Ennen syöttöä vaihdoimme vaipan (herätti) emmekä pukeneet muuta vaatetta kuin body, jotta viileä herättelisi.-Imetyksen aikana tyttöä piti koko ajan kutitella jalkapohjista ja kainaloista- joskus otettiin käyttöön myös järeät keinot: siveltiin kasvoja, jalkoja ja käsivarsia viileään veteen kostutetulla pumpulilla tai suihkuteltiin sellaisesta lähdevesisuihkepullosta (evian tms) vesisumua.Aika pian tyttö sitten rupesi olemaan pidempiä aikoja hereillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta ehkä itse yrittäisin antaa palvelua mahdollisimman vähän -> yöllä mahdollisimman hämärät valot, älä katso vauvaa silmiin, älä juttele, kun on syönyt heti takaisin sänkyyn. Itse vein tuon jopa niin pitkälle etten vaihtanut yöllä vaippaa jos siinä on vaan pissat. (Tietysti kakkavaipat vaihdetaan ja jos iho on herkkä!)

enkä halua nyt pelotella, mutta meillä "super nukkujan" bilirupiiniarvot olivat taivaissa eli jouduimme sinivaloon kotiutumisen jälkeen. Hoito tehosi ja tyty virkistyi.VOIMIA sinulle!

Mitään erityisiä herättelykonsteja mulla ei ole, mutta tuli mieleen, että auttaisikohan äidin aamulla ottama vitamiinipaukku. Esim. Berocca tms, joka virkistää sinua ja mahdollisesti virkistäisi myös vauvaa maidon kautta.Me vaihdettiin pienenä vaippa aina kesken syötön, jolloin jaksoi syödä paremmin, kun heräsi välillä. Eli ensin toinen rinta, sitten vaipanvaihto ja vasta sitten toinen rinta. Tein siten kaikilla syötöillä eli myös yöllä. Kannattaa kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat