Vierailija

Millainen on elatusmaksu tilanteessa, että mies tienaa n.200 000e/v ja hänellä on yli miljoonan euron omaisuus, itse olen opiskelija/yrittäjä, enkä tiedä miten lasketaan, että mitä saan äitiyspäivärahaa kun vauva syntyy?

Entä miten yrittäjällä, koska alkaa äitiysloma?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapselle on virallisesti määritelty elatustarve, josta voi lukea täältä http://www.om.fi/omju20072.htmElatusavun laskemisesta on siis olemassa ihan virallinen ohje. Teidän tapauksessanne isä luultavasti joutuisi maksamaan lapsen koko elatustarpeen, joka on vähimmillään muistaakseni 250€/kk (selviää yllä mainitusta linkistä) ja enimmillään sitten sen mukaan, mitä ns. lapsen erityiskustannuksiin molemmat vanhemmat hyväksyvät. Esim. vakuutukset, harrastukset jne. Mutta noihin isän ei tarvitse suostua.Se on sitten eri asia, jos isä haluaa maksaa selvästi enemmän kuin mikä on hänen velvollisuutensa.

vanhemmat sopii sen keskenään.Lastenvalvoja tekee viitteellisen ehdotuksen. Jos vanhemmat eivät pääse keskenään sopimukseen asia viedään oikeuden päätettäväksi.Väitän että ap tapauksessa maksu on tuntuvasti suurempi kuin tavan palkkatyöläisellä olisi.Omaisuus vaikuttaa myös jos se on tuottavaa omaisuutta ja sekin lasketaan tuloksi.

tulot vaikuttaa toki, mutta lapsillehan on laskettu tietty summa jonka minkäkin ikäinen lapsi kuluttaa, ja se jaetaan vanhempien kesken. Eli Harkimo tod.näköisesti itse vapaaehtoisesti haluaa maksaa enemmän...

Elatusmaksuhan on tarkoitettu lapselle, sillä ei ole tarkoitus maksaa äidin kuluja eikä lapsen asumiskuluja muuta kuin sen mitä muillakin eli jos äiti vaikka olisi vuokralla isossa huvilassa, lapsen asumiskulut ovat samat kuin pienessä kaksiossakin...Luulisin että elatus on n. 200 e/kk. tietysti isä saa maksaa halutessaan vaikka monta tonnia tai vastaavasti ostaa lapselle samalla rahalla :)

ei mikään tavis 130 euroo.Miehellä on maksukykyä vaikka 500 euroa kuukaudessa. Katsoisin tämän oikeuden kautta jos ei tuota summaa vähintäin olisi suosiolla maksamassa. Muista ettei sinun tarvitse hyväksyä pientä elaria. Jos mies on vähääkään järkevä hän maksaa kunnollisen elatusmaksun onhan kyseessä hänen jälkeläisensä.Miksi miljonäärin lapsen pitäisi kokea kurjuutta.Harri Harkimolla on tosi iso elatusmaksu ja oikeuden päätöksellä. Joten kyllä se vaikuttaa miten paljon on pätäkkää.Harkimon elarit on 666 € kuukaudessa,

http://www.kopsinkollit.net/keskustelu/viewtopic.php?t=203

Elatusavun maksimi tapauksessani oli 250€/kk Kysytty lapsen edunvalvojalta. Tulot riittävät helposti n120 000€/v. Maksu ei tuosta nouse vaikka tulot olisivat 1 000 000€/kk.Elatusapu on lapsen kuluja varten EI ÄITIÄ varten. Maksan lisäksi vapaaehtoisesti harrastukset,tietokoneet, kamerat polkupyörät, laskettelut, pianotunnit.

oikaisu

Lapsen edunvalvoja ei päätä elatusavusta- suomessa ei ole lainsäädännössä mainintaa elatusavun määrästä; lisäksi sopimus lapsen elatuksesta on vanhempien välinen keskinäin- ja vapaaehtoinen sopimus. Ei elatusta vieraannuttaja "äidille- ja viranomaisille", piste!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat