Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

Mitä pikkusisaruksen saamisesta kertovia kirjoja olette lukeneet lapselle? Meillä on 2,5 vuotias lapsi, joka saa kesällä pikkusiskon tai -veljen.

Kommentit (8)

Kun pikkusisarus syntyi, sai meidän esikoinen lahjaksi kirjan "Vallaton vauva tulee kotiin". Sitä lukiessa kun sopivasti muutettiin nimet meidän lasten nimiksi, niin siitähän tuli pojan lempikirja :DKirjan vauva on tosiaan aika vallaton ;) Sarjaan kuuluu odotusaikaankin liittyvä kirja (muistaakseni Vallaton vauva valtaa vatsan tms.), mutta siitä en tiedä kuin kansikuvan.

Kiitos vastauksista!

Tuota "Sanna ja pikkuveli"-kirjaa on meillä luettukin joskus aiemmin ja se oli kyllä kiva. Ongelmia tuotti vain kohta jossa äiti syöttää lusikalla vauvalle tomaattimehua (ennen vanhaan varmaan ihan normaalia...?) Varsinkin kun meidän esikoinen inhoaa tomaattia ja oletti että äiti kiusaa vauvaa tomaatilla :-) Täytyi sitten vähän sensuroida :-D Noita kahta muuta kirjaa en tunnekaan. Täytynee suunnata seuraavaksi kirjastoon.

Kiitos kaikista suosituksista! Lisääkin saa kertoa jos tulee mieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Äidin vatsassa on talo". Ihana runomuotoon kirjoitettu kirja odotuksesta."Äiti rakastaa aina" kertoo taas pikkusisaruksen elämään tuomasta mustasukkaisuudesta yms.Suosittelen molempia. Meillä tykättyjä ja hyödyllisiä.

JA yksi hauskimmista on mielestäni Astrid Lindgrenin: Jag vill också ha ett syskon. Meillä kaksikielinen perhe ja tuo on tosiaan ruotsiksi, mutta löytyisköhän suomennettuna myös? Tosin sopii paremmin jo ehkä vähän isomman vauvan isosisarukselle. Kertoo Peter- pojasta joka haluaa sisaruksen, mutta mustasukkaisena miettii vauvan synnyttyä että ehkä olisi pitänyt sittenkin toivoa kolmipyöräinen eikä vauvaa. Mutta loppuen lopuksi toteaa että on se sisko ihan kiva leikkikaveri kuitenkin kasvettuaan :)

Minäkin suosittelen Äiti rakastaa aina -kirjaa. Se sopii tosin vasta luettavaksi vauvan synnyttyä eli ei ole sellainen uuteen tilanteeseen valmisteleva kirja.

Gunilla Wolden kirjoittama Sanna ja PikkuveliKirja on jotenkin ihanan lämpimään sävyyn kirjoitettu. Just saatiin se vasta, ja esikoinen jäi oikein korvat höröllä kuuntelemaan ja katseli mielellään kuvia, kun oli niin tutusta asiasta kyse. :) Meillä pikkuveli on nyt 5kk ja isoveli tilanteeseen tottunut ja tykkää kovasti touhuilla yhdessä vauvan kanssa ja naurattaa pikkuveljeä minkä kerkiää. Tuo kirja siis on aika lyhyt eikä yhdellä sivulla ole paljon tekstiä, mutta meidän 2,5 v. poika siitä ainakin tykkäsi.-Q-

Joo, suosittelen myös tuota "äiti rakastaa aina" -kirjaa ja myös vanhempia kirjoja kuten Kristiina Louhen "Aino pikkuinen tyttö" ja "Aino ja pakkasen poika". Ensimmäinen kirja kertoo jo odotuksesta ja niistä ajatuksista ja toinen vauvan syntymästä ja arjesta sen jälkeen.Löytyy ainakin kirjastosta jos painos on jo loppu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat