Vierailija

Minkä kokoisia talvihaalareita teidän 1,5-2v lapset käyttää? Poikani on nyt 9kk ja tällä hetkellä haalarin koko on 80cm. Ajattelinkin nyt että ostaisin ensi talveksi haalarin jos alennuksesta sattuisi löytymään joku kiva. Koko on vaan tosi pahasti hakusessa. Minkä kokoinen mielestäsi voisi olla suunnilleen sopiva? Mieluummin hieman liian iso kuin pieni. Kiitoksia jos viitsit auttaa! Saa kommentoida myös merkkiä tai jos tulee mieleen jotain muuta hyödyllistä näkökantaa asiaan!

Kommentit (9)

Meillä tosin 2 tyttöä, jotka syntyneet tismalleen samaan aikaan, joten isomman haalarit menee aina pienemmälle tytölle. 2-vuotiaana he ovat käyttäneet kokoa 86cm haalareissa (Reimatec) ja 4-vuotiaalla on kokoa 104cm.

Reimathan on reiluja; 4-vuotias on jo 104,5cm pitkä, mutta tuo 104cm haalari on ihan sopiva, ei yhtään liian pieni.

Alle 2-vuotiaan on hankala liikkua ulkona liian suuressa haalarissa. Liian pienikään ei tietenkään ole hyvä. Periaatteessa varmaan joko 86cm tai 92cm olisi ensi talvena ok, mutta kun se riippuu pojan kasvuvauhdista ja tietysti ruumiinrakenteesta (ja haalarin mallistakin), kumpi olisi sopivampi. Meillä on tytöillä riittänyt 86-senttinen haalari 2-v:n molemmin puolin, mutta voihan se olla ettei riitäkään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajatuksenani oli siis tosiaan se että jos jostain tulee vastaan hyvännäköinen ja sopivan tuntuinen haalari niin voisin sen ostaa. En ole varta vasten lähdössä etsimään. Olisi vaan kiinnostavaa tietää että missä koossa suunnilleen liikutaan. Tiedän myöskin että tuo koko on kovin yksilöllinen juttu. Itse mietin juuri tuota kokoa 92cm. 86cm olisi erittäin suurella todennäköisyydellä liian pieni. Myös tuo eri merkeissä oleva kokoero on myös mielessä. Onko muuten joku merkki erityisesti jäänyt mieleen että olisi joko huomattavasti isompi tai pienempi kuin muiden merkkien vastaava koko?T:ap

mietein kans samaa vähä aikaa sitten. mulla kans poika 9kk nyt ois ollu 8o tai 86 kokonen merkistä riippuen sopiva. ostin sitten 98cm ensi talveksi mutta on nyt kyllä alkanu mietityttämään menikö päin honkia..... no sitte sen näkee :D

Meillä pienikokoinen 1v4kk ikäinen poika joka käyttää nyt 80cm haalaria joka on vielä reilu. Ostin siis 86cm haalarin ensi talveksi ja uskon että ei ole pieni. Jos on on vanhemmalta veljeltä 92cm odottamassa. 98cm on kyllä meillä ihan varmasti liian iso sillä meidän 4v on käyttänyt sitä kokoa tänä talvena.

Noiden tietojen pohjalta olisin ostanut seuraavaksi talveksi haalarin kokoa 86 cm. Tyttöpä otti kasvupyrähdyksen ja oli jo 1,5-vuotiaana 10 cm pidempi. 92 cm haalari oli hyvä.Pointti? You never know.

Mutta melko varma olen että jos lapsi on nyt 9 kk, niin 98 haalari on sitten käytössä aikaisintaan syksystä 2010.Mun poika heinäkuussa syntynyt, keskikäyrillä kasvava, käytti viime talvena eli lähes 2-vuotiaaksi haalaria jonka koko oli 86. Nippanappa olisi sopinut päälle vielä syksylläkin. Tämän talven haalarikoko on 92 (Remu) Rasavil 91 on jo hieman liian lyhyt lahkeista. Tuolla haalarilla pärjää ihan kevääseen asti.Katso jostain kasvukäyrältä milla käyrällä lapsesi kulkee ja minkä mittainen sen mukaan hän olisi reilun vuoden päästä. Jos esim 92 niin osta 92 haalari, jos 86-90 niin 86 on sopiva. Useimmat haalarit on sen verran tilavia, että haalari menee siihen asti kun lapsi on seuraavan koon mittainen.Jos pienellä jonka liikkuminenkin on vielä hieman haparoivaa on liian suuri haalari, niin liikkuminen on ihan mahdotonta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat