Vierailija

Meillä on 5 kk ikäinen neiti ja hyvin maito maistuu. Neuvola on vasta ensi viikolla, mutta kotimittauksessa paino näyttäisi huitelevan 10 kilon tienoilla. On myös aika pitkä, noin +1 käyrällä.Miten muilla, onko teillä ollut isoja vauvoja, onko paino alkanut tasaantua liikkeelle lähdön myötä, niin kuin usein kuulee?Ei ole ennestään asiasta kokemusta, kun esikoinen oli tässä vaiheessa jo täysin korvikkeella ja hoikka poika...

Sivut

Kommentit (27)

Meillä on poika nyt 10 kk ja painaa yli 14 kg ja on 80 cm pitkä. 4 kk iässä painoi 10,6 kg ja oli 68 cm pitkä. Kun täysimetys loppui ja alkoi liikkua, niin myös paino alkoi tasaantua. Poika makoili 5kk ikäiseksi ja vaan nautiskeli rintamaidosta. Nyt 10 kk ikäisenä on kovasti liikkuvainen; ryömii ja konttaa ja kävelee ensiaskeltuolilla. Onhanse aika kovaa hommaa hoitaa noin isoa vauvaa!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

oli neljän kk:n ikäisenä 8,7 kg ja pituus 68,5 cm. Nyt vähän yli puolivuotiaana on n. 10 kg. Kiinteitä syö rintamaidon lisäksi, ja kovasti syökin. Yhdessä vaiheessa painoa tuli liki kg/kuukausi, mutta on rauhoittunut. Imetä vain, kyllä se siitä tasaantuu.

Lapsia teillä :-OMeidän juuri 3-vuotta täyttänyt poika painaa vähän päälle 14kg! Eikä ole mikään tikkulaiha, vaan täysin sopusuhtainen (neuvolaa ei ole ollut vielä, mutta menee 98/100cm vaatteet)Lainaus:

Meillä on poika nyt 10 kk ja painaa yli 14 kg ja on 80 cm pitkä.

Meillä kanssa poika oli todellinen tissitakiainen ja oikein pyöreä. Vuoden iässä painoi reilu 12 kiloa ja lähti samalla liikkeelle ja tasan 3-vuotiaana hän painoi reilu 14 kiloa. Eli vain pari kiloa on tullut painoa parissa vuodessa. Ei hätää, kyllä se siitä sulaa ja syötä vaan niin usein kun lapsi pyytää :)

Ja täysimetin 6kk asti. Kauhea rimpula siis syntyessään, mutta jo parin kuukauden ikäisenä sellainen karpaasi että.. Nyt ikää 1,5v ja pituutta 85 cm ja painoa karvan vaille 12 kiloa. En tiedä mitä kermaa multa tuli, mutta neuvolassakin nauroivat että tämä lapsi voi hyvin olla täysimetyksellä siihen 6kk asti, ei ole mitään syytä aloittaa kiinteitä sen aikaisemmin. Kun lähti liikkumaan lähti kilotkin siitä karisemaan, nyt on oikein sutjakan oloinen touhukas taapero joka vetää ympäri asuntoa iltalenkkiään juosten ennen nukkumaanmenoa.. Mutta meillä tosiaan vaati sen kävelyn, ryömimällä ei makkarat vielä kauheasti sulaneet.

Sitten paino rupesi tasaantumaan. Olimme muusta syystä lastenklinikalla kun lapsi oli 8kk ja "pahoittelin" lääkärille, kun lapsi oli niin iso. Lääkäri sanoi,että on myös paljon lihasta ja komea poika. Täysimetyksellä kasvoi ja pituudessakin meni yläkäyrillä, niin kuin menee edelleen.

meillä toinen lapsi oli tosi pieni painoi puolivuotiaana ehkä 6kiloa.. nyt neljä veenä 14kiloa, edelleen siis pienehkö mutta ihan sopivatoinen lapsi painoi puolivuotiaana yli 10 kiloa. nyt kolmevuotiaana 14 kiloa eli tuli ihan normaali, aivan keskikäyrällä.läskit vauvat harvoin jää läskeiksi vaan sitä painoa tulee sit myöhemmin vaan vähemmän.

Pidin omaani isona; 4kk ja 8kg (syntymäpaino tuplaantunut).Painonnousu tasaantui kun aloitiettiin soseet. Vihanneksista saa huomattavsti vähemmän kaloreita kuin maidosta. Vuoden ikäisenä poika painoi 12 kg.

Esikoinen kasvoi koko ajan rintamaidolla hyvin, oli jo 4kk iässä tuon 10kg ;) Painonkehitys hidastui, kun imetys väheni vuoden ikää lähestyttäessä. 1v. paino oli +2 käyrällä ja pituus +1,5.Poika oli pullero taapero, vähän tanakka leikki-ikäinen ja nyt 5-vuotiaana on painon ja pituuden suhde ihan 0-käyrällä. Pitkä on edelleen.

On pelkästään hyvä ja hieno asia, että vauvasi on kasvanut noin hyvin! Rintamaito on koostumukseltaan niin paljon parempaa kuin korvike, että pelkkää rintamaitoa saaneet lapset ovat usein isompia ja painavampia. Oma vauvamme oli puolivuotiaana kymmenkiloinen ennen kuin oli saanut mitään muuta kuin rintamaitoa. Kiinteiden aloittamisen ja liikkeelle lähtemisen jälkeen paino tasaantui normaalikäyrille, kun sitä ennen oli johdonmukaisesti +2 koko ajan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat