Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hoitolapseni on tällainen... ja muutaman muunkin saman tyyppisen ole nähnyt. Siis muuten ovat suorastaan laihoja, mutta vatsa on sellainen pyöreä pallo!!

Oma lapseni kysyi, kun hoitolapsi tuli meille, että "äiti mitä tolla **** on vatsassa kun se on niin pallollaan".

Onko tämä vaan ruumiinrakenteissa oleva ero vai ravintoon liittyvä juttu vai mikä??

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jolla etenkin iltaisin runsaan iltapalan jälkeen masu aina pömpöttää hurjasti. Pesulle mennessä sitä aina naureskellaan, ihan samaa kaliiperia ollaan, mulla rv 38. :) Mutta pitäähän sen kaiken ruuan ja maidon johonkin mennä!

Suomessa ei kellään ole Kwasiorkhoria tai muutakaan vastaavaa puutostautia joka aiheuttaisi pömppövatsan.Meidänkin lapsilla pömppömahat. Juuri eilen naureskeltiin 2,5v pojan pömppikselle.Joillakin ihmisillä sokeripitoinen ruokavalio aiheuttaa laihlle ihmiselle pömpön. Kattokaa teinejä niin näette.

Alle 5-v lapsilla kuuluu olla pallovatsa. Sisäelimet ovat muuhun kokoon nähden vielä liian isot. 5-v vatsa alkaa olla kokonaan poissa.

Ehkä se korostuu juuri laihoilla.Täysin normaalia. Ruoka ei siihen vaikuta.

Meillä varsinkin nuorempi tyttö on hoikka ja pitkä. Syöty ateria (ja syö hyvin/paljon) näkyy heti pömpöttävänä vatsana.

Vanhempi tyttö on vähän vantterampi, muttei pullukka. vatsa pullottaa välillä tälläkin.

Olin huolissani jo tuosta nuoremman hoikkuudesta, mutta hänen ruumiinrakenteensa (neuvolanmukaan) on sellainen. Tytöstä tulee luultavasti pitkä likka aikuisena.

Molemmat lapset ovat jänteviä jopa lihaksikkaita, erittäin aktiivisia ja liikunnallisia. Lapset ovat päivähoidossa ja kotona syövät ihan tavallista kotiruokaa. Meillä ei syödä microaterioita tai pakastepizzoja.

Tytöt ovat 2,5 ja 4.

Suurimmalla osalla pienistä on pömppövatsa. Omilla lapsillani on juuri tuossa 1-4-vuoden iässä ollut suunnilleen samanlainen kuin itselläni viimeisilläni raskaana. Kyllä se häviää kouluikään mennessä. Sitten jos lapsi on muutenkin lihava, pömppö ei niin näy, vaan katoaa massaan.

Tila ei kuitenkaan ole pysyvä, vaan aamuisin on ihan litteä :) Syö välillä ihan hirveästi joten olisihan se nyt ihme jos tuon kokoisessa ei näkyisi missään. Kun oli oksennustaudissa niin mahan tilalla oli kuoppa :(

Ihan normaalia tuo on! Joillakin lapsilla vain on pömppömaha, joka sitten ajan mittaan häviää. Meillä molemmilla pömppikset; toinen pulskeampi muutenkin, mutta toinen hoikka, ja mahat on pömpöt. Ja takuulla meillä syödään ihan normaalisti!

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat