Vierailija

Meillä on koira ollut kohta viikon ripulissa. Alkuun oli ihan "normaalia" ripulia, eli lenkillä tuli löysät. Nyt tilanne on kärjistynyt siihen, että parin tunnin välein pitää viedä ulos ja tekee pienen, sinapin värisen löysän läjän, hirveiden pierujen kera. Paastoa, kevyttä ruokaa yms. on kokeiltu, mikään ei näytä tehoavan. Aamulla koira vielä söi hyvin, nyt ei ruokakaan maistu ja on hieman apaattinen. Eläinlääkäriin on kyllä tarkoitus ottaa yhteyttä, kunhan vastaanotto aukeaa... onko jollain kuitenkin vinkkejä millä helpottaa koiran oloa, tai mikä sitä vaivaa?

Kommentit (14)

Täällä meidän kylässä yksityinen ell aukeaa tosiaan vasta klo 15. kunnan lääkärille on yhtä tyhjän kanssa viedä, pelkää koiria, eikä tiedä mistään mitään... =/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän koiralla oli muutaman päivän ripulia, ja soitin kunnan eläinlääkärille. Kirjoitti puhelinreseptin antibiootit apteekkiin. Koira oli silloin vielä ihan virkeä eikä muita oireita ollut kuin vetinen kakka. Mutta kyllä jo viikon ripuloinnin jälkeen on kuivunut ja voi tarvita tippaa.

ja sama apaattisuus oli myös sillä. Vein eläinlääkäriin ja he ottivat sen samantien tiputukseen! Koira kyllä virkosi parissa tunnissa ja saatiin se kotiin parin lääkkeen kanssa (en nyt muista nimiä). Ja ohje antaa sille riisiä ja maustamatonta jauhelihaa jossa vielä vettä mukana ruuassa. Annoin pelkästään sitä n 3 viikkoa ja sen jälkeen lisäsin pikkuhiljaa kuivamuonaa sekaan.Koira voi nyt ihan hyvin mutta vie oikeasti nyt se koira sinne eläinlääkäriin heti kun mahdollista niin saat kunnon apua.

Joo omalla koiralla alkoi ripulointi vatsataudilla (tai niin lääkäri kertoi) ja jatkui siitä sitte jonakin suolitulehduksena, koska oli niin ärhäkkä tapaus tuo tauti. Tosin voihan olla että on ollut tulehdus suolessa koko ajan ja sitten vaan paheni.Allergiakin voi kyllä alkaa ihan äkkiarvaamatta, jos koira vaikkapa yliherkistyy jollekkin aineelle liian kauan...Ystäväni koira oli saanut samaa ruokaa yli vuoden(nirso koira ei suostunut syömään muuta) ja sitten herkistyi naudanlihalle, ihan yhtäkkiä, meinasi raukka kuolla siihen kohtaukseen:(Mutta koirasi on jo vähän iäkkäämpi, joten voi olla aikalailla syitä miksi ripuloi. Toivottavasti asia selviää ja koirasi tuosta vielä paranee! Mutta huolehdi nyt kuitenkin siitä nesteytyksestä ettei ainakaan pääse kuivumaan, koirille kun kuulemma tulee nopeasti nestehukka.

mutta jos koirasi on vaikka syönyt jotain sopimatonta ja on sen takia vatsa sekaisin. Koirillakin voi olla pahoja vatsatauteja...Tarkista mitä ruokaa syötät koirallesi, vilja on ainakin yksi sellainen tekiä mikä saattaa aiheuttaa tuollaista (voi olla allerginen muillekkin aineille). Tai koirallasi on joku muu vaiva, esim. vatsatulehdus, suolitulehdus yms...Nopeasti lekurille että vaiva selviää, kun ei tuo jokatapauksessa vaikuta millään lailla normaalilta...Juu ja huolehdi että koirasi saa nestettä!! Annat vaikka väkisin jollain ruiskulla, jos ei muuten suostu juomaan...pieniä määriä kerralla. mutta jos ei kerta syö tai juo itse niin kuivumisvaara on suuri!

Toki vien koiran lääkäriin heti kun saan ajan varattua! Mielestäni se ei mitään sopimatonta ole syönyt ja tuskin allergiasta voi olla kyse kun näin yhtäkkiä alkoi?? Koira on kuitenkin jo 8v ja kaikkea on aina syönyt...

Voiko koiralle "tavalinen" mahatauti kestää näin kauan? Ja pahentua monen päivän jälkeen radikaalisti?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat