Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kaverini on naimisissa ulkomaalaisen miehen kanssa. Heillä on 4 lasta, kaks tyttöä ja kaks poikaa. Pojilla on selkeästi ns. kansainvälinen nimi, jota ei suomalaisesta nimipäiväkalenterista löydy. Ei ne tosin ihan hirmuisen erikoisia ole, sopivat suomalaiseenkin suuhun suht hyvin, mutta kuitenkin, selkeästi monikulttuurisuus niissä näkyy.

Vanhemman tytön nimi on Heidi. Ajattelin jo silloin, kun tytön ristiäiset oli, että onpas ihan erityylinen nimi kuin vanhemmalla pojalla. Kerran jopa mainitsin asiasta kavilleni, joka vaan sanoi, että onhan Heidejä muuallakin kuin Suomessa. Ihmettelin tuota, koska kyllähän Heidi on ihan tavallinen suomalainen nimi.Tänä aamuna kuulin, että vauvan nimeksi tulee Aino, ristiäiset on lauantaina. Vähän rykäisin, koska se ei todellakaan sovi yhtään poikien nimiin eikä edes tuohon Heidiin.Sitten mulle tuli ajatus, että taitaakin olla niin että tuo ulkomaalainen isä arvostaa vain poikalapsia, eli halus niille nimet makunsa ja kielensä mukaan, mutta tytöistä ei välitä eli niille äiti on saanut antaa supisuomalaiset nimet.

Säälittää ne tytöt..

Kommentit (5)

Mikset yhtä hyvin päätellyt, että äiti ei arvosta poikia kun antoi isin päättää niille rumat nimet?Jospa perheessä vaan on kaksi aikuista joilla on erilainen nimimaku ja päätyivät sellaiseen kompromissiin että äiti valitsee tyttöjen nimet ja isi poikien. Meilläkin äiti valitsee tyttöjen lelut ja isi poikien...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mäkin tunnen yhden saksalaisen, yhden itävaltalaisen ja yhden usalaisen Heidin.Aino on kyllä supisuomalainen nimi, mutta sinänsä hyvä kansainvälisiin yhteyksiin, että se on lyhyt ja helppo ääntää.Sinänsä mun mielestä lapsillle annetut nimet eivät millään yksiselitteisellä kaavalla kuvaa lasten osakseen saamaa arvostusta. Olisko sun mielestä parempi kyseiselle perheelle, että mies sanelisi diktaattorina kaiken?Sinänsän kahden kulttuurin ja uskonnon perheissä se, että tyttäret kasvatetaan äidin perinnön mukaan ja pojat isän perinnön mukaan on aika yleinen ratkaisu. Vaikka joskus se on mennyt ninkin päin, että tytöt on kasvatettu isän kutlrruuriperinnön mukaan ja pojat äidin.

Kyllähän moni tekee niin, että pojan nimi annetaan isän mukaan ja isä saa päättää vähän enemmän ja tytön nimi sitten päinvastoin...jos äiti kerran on suomalaissyntyinen niin sitten ilmeisesti halusivat tytölle enemmän suomalaisen nimen tms..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat