Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko typerää antaa toiselle lapselle nimeksi esikoisen toinen nimi?

Vierailija

Ei päästy yksimielisyyteen aikoinaan tuosta nimestä esikoisen etunimeksi, joten siitä tuli sitten toinen nimi.Nyt mietin vauvalle nimeä, ja tuo esikoisen toinen nimi on oikeasti ainut josta pidän tosi paljon. Mieskin tykkää, mutta hänen mielestään samaa nimeä ei voi antaa veljelle. Mutta eihän toista nimeä koskaan käytetä missään muualla, kuin virallisissa papereissa.

Kommentit (10)

Ymmärrän, jos annetaan sama toinen nimi useammalle lapselle. Mutta toisaalta, eipä se ketään haittaa varmaan. Ehkä veljekset tuntisivat yhteenkuuluvuuttakin siksi? Enpä tiedä.Minun isäni sai nimekseen aiemmin kuolleen veljensä nimet eripäin, eli jos isän veljen nimet olisivat olleet vaikka Lauri Tuomas, niin isän nimeksi tuli sitten Tuomas Lauri. Sattumalta myös äitini nimi on aiemmin kuolleelta isosiskolta. Ennenaikaan se oli tapana, ja lapsia kuoli ihan pienenä niin usein.Mutta siis tarkoitan tällä sitä, että nimien kierrättäminen on tosi yleistä ollut, ja muualla maailmassa vieläkin. Voihan isän ja pojankin nimi olla sama, miksei sinänsä myös veljesten.

sekä se on semmonen nimi, josta molemmat tykkää ja muuta ei oo..Itekin oon nyt miettinyt, et jos toinen poika tulee, niin esikoisen kolmas nimi ois ihana nimi ja mietin kans, voisko sitä käyttää etunimenä seuraavalla.. ei olla kyl miehn kaa siitä vielä puhuttu, mut jos se ois semmonen minkä molemmat etunimeks haluis, niin se vois olla hyvinkin se!!

Monilla on veljesten toisena nimenä sama nimi tai siskoksilla toisena nimenä sama nimi. Tulisihan tälle kakkosellekin toiseksi nimeski varmaan vielä joku toien nimi. Niin molemmilla on yhteinen ja oma. Nimilain mukaan näin voidaan antaa, kuten haluaisit. Ainoastaan kutsumanimeksi ei saa antaa sisaruksille samaa nimeä.

Mutta esim. Isälle ja pojalle saadaan antaa sama etunimi. Niinpä näitä on esim. tiedän perheen, jossa on isä Esko ja poika Esko.

Uusimmat

Suosituimmat