Vierailija

Onko kenenkään lapsella tarkkaavaisuushäiriötä? Käykö koulua normaalissa luokassa? Miten muuten vaikuttaa arkeen?

Kommentit (5)

tarkkaavaisuushäiriöt voivat olla aika monenlaisia, esim. ad saattaa näkyä niin, että lapsi on vain tarkkaamaton mutta silti rauhallinen ja käyttäytyy ns. hyvin.on myös huomattu, että tyttöjen tarkk.häiriöitä ei huomata yhtä hyvin kuin poikien, ajatellaan vain että kiltti tyttö mutta huono koulussa.

tarkkaavaisuushäiriö ei juuri vaikuta tässä kotielämässä,mutta koulussa kylläkin. Rauhallinen poika on,mutta alsuoriutuu,koulunkäynti ollut yhtä puuroa,erityisluokalla ollut kolmosesta lähtien,onko se ollut hyvä asia,en osaa sanoa. Opettaja on vaihtunut vuosittain ja luokka on todella levoton,pojan ongelmat ovat aika pieniä verrattuna muihin. Nytkin taas uusi opettaja sanoi,että jos olisi oma poika,siirtäisi pois eritysluokalta. Pojalla ei vaan riitä rohkeutta isoon luokkaan,tottunut olemaan pienessä,missä opiskelu periaatteessa helpompaa ja ehkä turvallisempaa.Toisella lapsellamme on vaikea adhd ja hän onkin asia erikseen :))

eikä huomaa mitä ympärillä tapahtuu, ei osaa vaihtaa esim. koulussa tekemisestä toiseen, kun ei ole kuullut ohjeita. Havahtuessaan katselee sitten mitä muut tekevät. Silloin kun onnistuu keskittymään, hoitaa hommat hienosti, mutta vaatii kotona paljon apua ja herättelyä, että ei juutu epäolennaisiin asioihin, aamuisin saattaa juutua pakkaamaan reppuaan, tai peilin eteen ilmeilemään, ei ymmärrä mitä tarkoittaa kiire, ja hoputettaessa saattaa saada raivarin. Koulussa on kiltti, hiljainen tyttö, kotona päästää sitten höyryjä senkin edestä, on usein uhmakas, rikkoo sääntöjä, ei havahdu kieltoihin, ei tunnu kuulevan. Mitään virallista diagnoosia ei ole, mutta ongelmat ja erilaisuus on huomattu jo pk:ssa, 3vnä, jolloin neito oli varsinainen vipeltäjä, saattoi muksia toisia lapsia jne pk ei saanut tyttöön mitään kuria. Lähinnä syyllistettiin meitä vanhempia, ja annerttiin ymmärtää että meidän kasvattamattomuuden tulosta. Tyttö rauhoittui kovasti, ku siirtyi kerhoon jossa vaan muutama lapsi, kun toinen lapsemme syntyi. Siellä sitten alkoi ilmetä tuota omiin maailmoihin vaipumista. Eskari meni mukavasti, mutta sama muissa maailmoissa olo jatkui, ja jatkuu vieläkin eka luokalla. Koulukypsyystesti tehtiin, oppimisvaikeuksia ei ole, jos vaan neidin saa pidettyä hereillä. Osasi lukea sujuvasti jo kouluun mennessään, kun itse innostui kotona harjoittelemaan 6vna, se onkin ollut meidän pelastus, muuten voisi koulu olla aika rankkaa, ja opettelu hälisevässä luokassa melko mahdotonta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat